עקמת בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת בגב
    רועי
    02/01/2011

אני בן 16 ולפני כשנה וחצי אחרי צילום של הגב אובחן שיש לי עקמת סקוליוזיס של 6 מעלות לצד ימין של הגב.
    לפני כחצי שנה הייתי במעקב אצל אורתופד והוא אמר לי שאין התפתחות חריגה של העקמת, אך בנוסף הוא אמר שהוא לא יודע לשאר או להעריך אם העקמת תגדל בעתיד או לא.
    אין לי כאבים בגב, אבל אני מרגיש שהגב שני נראה קצת מוזר אני הולך קצת כפוף וכו'..

בכל מקרה זה מפריע לי שאני לא עושה שום דבר בשביל למנוע את התפתחות העקמת, הריי אני עוד יגדל וסביר להניח שגם יצמח לגובה ואני רוצה לדעת אם יש משהו - טיפול\אביזר\חומר שיגרום לעקמת לא להמשיך להתפתח עם הגדילה של הגוף ?

בנוסף, אני מתאמן בחדר כושר (תחת השגחת מדריך ובטכניקה וצורה נכונה כמובן) - אבל עדיין רציתי לשאול שאלה כללית האם להרים משקולות בחדר כושר יכול להזיק לעקמת? (גם אם מדובר בפעילות בצורה נכונה ותחת משקלים נמוכים יחסית?)

אשמח לתשובה,
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת בגב

הוספת תגובה

• עקמת בגב - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    02/01/2011

מומלץ לך להבדק ולשאול את שאלותיך החשובות עם מנתח עמוד שדרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המדריך לא מסביר לך

איר
    06/01/2011

עקמת הינה מצב קיים אם שומרים בעבודה נכונה ניתן ליצור פיצוי = הפיצוי יוצר מעין סיבוב נוסף שלהחוליות ולמעשה אתה תראה זקוף הייתי ממליצה על שחית חתירה או גב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו