שבר בחולייה בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר בחולייה בגב
    חן ארביב
    07/01/2011

שלום דוקטור אשמח לייעוץ בקשר לבעיה שלי.
    אני חיילת, ובמהלך הקורס הצבאי שלי, בסוף חודש מרץ 2010 נפלתי במדרגות על הגב. השפיץ של המדרגה פגע לי בעמוד השידרה.
    בדקות הראשונות לא יכולתי לזוז הייתי משותקת מהכאב. אחר כך בנות באו לעזור לי וביומיים שלאחר הנפילה הייתי כל הזמן במיטה ולא יכולתי להזיז את הגב או הרגליים.
    לאט לאט התאוששתי מהמכה, הרופא הצבאי שבדק אותי כיומיים לאחר הנפילה אמר שזו "מכה יבשה" ולא נשלחתי לשום צילום או בדיקה מעמיקה יותר.
    במשך הזמן המשכתי להרגיש כאבים באיזור הגב התחתון , ולאחר תקופה של חצי שנה (בערך בחודש אוגוסט) עשו לי צילום רנטגן וגילו שיש לי שבר בחוליה .
    אחר כך עשיתי צילום MRI וזוהי התוצאה: "מודגם שבר של גוף החוליה עם פרגמנט גרמי הגורם ללחץ אפידורלי על השק הדורלי וגם בלט דיסק פרוץ בגובה L2-L3 כנראה לאחר השבר יותר משמאל. יתר החוליות תקינות. יתר המרווחים תקינים. אותות תקינים מחוץ השידרה. אותות תקינים ממח עצם חולייתי".

בצילום רואים שהחולייה L3 ממש מעוכה ונהייתה כחצי מגודלה המקורי,
    מאז יש לי כאבים חזקים, כל בוקר - אני מתעוררת עם כאבי גב ממש חזקים לאחר השינה, ולאורך היום כאשר אני יושבת יותר מ10 דקות רצוף, נושאת עליי דברים, הולכת ללא מנוחה
    מומחה גב אמר לי שבצילום רואים שהחולייה לוחצת על חוט השידרה ועל העצבים ומכאן נובע הכאב..
    הבעיה ממש מפריעה לתיפקודי.
    רציתי להתייעץ ולדעת מה לעשות - שלחו אותי לפחיזיותרפיה בהתחלה ועברתי 6 טיפולים של תרגילי גב אך הרגתי שהכאבים מחמירים לי ולכן הפיזיותרפיסטית המליצה שנפסיק עם התרגילים ובטיפולים היא עשתה לי רק חשמל עם חימום על איזור החולייה שזה הקל זמנית למשך כמה שעות על הכאב.

רופא אחר שלח אותי שוב לפיזיותרפיה אבל לחיזוק שרירי הגב והבטן. האם לבצע זאת? האם פיזיותרפיה יכולה לפתור את הבעיה שלי, או שהבעיה תיפתר רק ע"י ניתוח?
    ומה לעשות לגבי הצבא?
    מהי חומרת הבעיה לדעתך?
    אני ממש חוששת לעתידי כי כרגע אני לא במצב שאני יכולה לשבת וללמוד או אפילו לעבוד..

תודה רבה :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבר בחולייה בגב

הוספת תגובה

• שבר בחולייה בגב - תגובה

ד``ר ליאור מרום
    08/01/2011

בעייתך אכן סבוכה:
    1) עובדה ראשונה היא שהשבר ופריצת הדיסק לפי מה שכתבת "פוספסו" תקופה ארוכה וצריך לברר היטב מדוע.
    2) סביר להניח שהכאבים נובעים גם ממצב השבר, וגם מבעית הדיסק.
    אם תרצי עצה פרטנית ממני כיצד לנהוג (כולל הטיפול ב"פספוס" לדברייך,דרכי טיפול וכד') - תזדקקי לבדיקתי כולל ההדמיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו