כאבי גב כבר שנתיים בלי ממצאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב כבר שנתיים בלי ממצאים
    עדן
    18/02/2011

שלום,
    יש לי כאבי גב באיזור גב תחתון מידי פעם אמצעי (נחלש ומתגבר במהלך היום) ובעיקר כאבים באיזור שכמות-כתפיים-צוואר. הכאבים החמירו בחצי שנה האחרונה.
    עשיתי מיפוי עצמות, הכל היה תקין ולא מצאו כלום. שני האורטופדים-גם זה שמטפל בי וגם זה שבמיון\טראומה מקופ"ח של הרפואה היועצת שלי נתנו לי כדורים ומשחות (ברקסין, מוסקול, ארקוקסיה) שלא עזרו לי, וכמו כן את המשחה אני שם עם צווארון רך בלילה באיזור הצוואר על מנת לקום בבוקר ולהיות משוחרר יותר. הצווארון מגביל אותי והכאבים חמורים, כנראה מדובר בכאבי שרירים.
    נוסף על כן אני שרוי בדיכאון, חרדה ולחץ נפשי, אני בטיפול פסיכיאטרי (נוטל ציפרלקס 20 מ"ג ואדרונקס 8 מ"ג ביום ובגמילה מ40-60 מ"ג רסיטל-כולם נגד פאניקה חרדות דיכאון OCD וכו'), וכמו כן אני בטיפול פסיכולוגי וגם התחלתי רפלקסולוגיה לכפות הרגליים לפני כחודש.

הכאבים עדיין נמשכים.
    הייתי פעמיים גם במיון אורטו' בבית החולים מאיר שבכפ"ס ואמרו לי שלא מצאו כלום ושאני לא צריך חגורת כתפיים. לא בצעתי עדיין CT או MRI וכו'...

מספר שאלות:
    1. האם יכול להיות שמדובר בשרירים תפוסים? ומה עושים על מנת להקהל באופן מתמיד ולא יום-יומי? הכאבים מתישים והטיפולים ארוכים ומתישים כמו למרוח, להתקלח המון זמן במים חמים שמקלים וכו'..
    2. האם עליי לעשות CT או MRI או בדיקה כלשהי? המיפוי מגלה רק סרטן או דלקת, ואין לי טפו טפו טפו אף לא משניהם תודה לאל. האם בדיקות נוספות מאבחנות משהו כזה או אחר?
    3. האם יכול להיות שהכאבים הם פסיכוסומטיים (ממקור רגשי) ושהשרירים נתפסים כתוצאה מסטרס ולחץ נפשי ודיכאון קבועים?
    4. האם יכול להיות שהתרופות הפסיכיאטריות אותן אני נוטל גורמות לשרירים להיתפס? או לעוויתות בהם?
    5. מהם הסיכויים שיש לי שינויים בעצמות\סחוסים\פריצת דיסק (חלילה)\בלט וכו'?
    6. האם היית ממליץ לראות רופא כירופרקט?
    7. האם היית ממליץ לפנות למדקר סיני למס' טיפולים בתחום הרפואה המשלימה?
    8. האם ישנן תרופות נוספות חזקות יותר שניתן לקחת מלבד ארקוקסיה\ברקסין\מוסקול שלא עזרו לי יותר מידי-על מנת לא רק לשכך כאבים אלא גם לשחרר ולפתור את הבעיה?
    9. האם המיטה שעלייה אני ישן וכמות שעות השינה שלי משפיעות על הכאבים? (כשאני ישן פחות כואב לי פחות) - אין אף מיטה בבית שנוחה לי, ועברתי מלא מיטות. הגעתי למצב שאני ישן על הרצפה... :(

בבקשה עזור לי, תודה רבה.
    עדן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עידן שלום, לישון על הריצפה זה בכוון

אנדרי פרי
    19/02/2011

עידן שלום, האייוש מכוון אותך לכוון הנכון. בטכניקת אלכסנדר מתחילים מזה. אם לשכב על הרצפה מביא לך מזור כדאי שתפגוש מורה לטכניקת אלכסנדר. הוא יוכל ללמד אותך כיצד להפעיל את עצמך כך שמצבך ישתפר ללא ספק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו