מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספונדילוליזיסירדן19/12/2007
היי..
התחלתי להתאמן במכון כושר בחופש הגדול(אני בת 16.5) ולאחר חודש וחצי (בערך) במהלך משחק כדורסל (ללא מאמץ רב) התחיל לכאוב לי נורא בגב התחתון .. חשבנו שזה נתפס וזה שרירים והכל.. זה נמשך חודש. לאחר שזה עבר התחלתי לשחק כדורסל בקבוצה והכאבים חזרו והחמירו , הלכנו לרופא , הוא הפנה אותנו לרנטגן ע"ש מותני והוא יצא תקין , הוא גם בדק בדיקה ידנית ואמר שזה שום דבר ורק השרירים, ולהמשיך להתאמן , כמעט חודש לאחר מכן הגעתי אליו כבר בקושי יכולה ללכת והוא שלח אותי למיפוי עצמות +ספקט ובדיקות דם.
במיפוי עצמות היה חשד לספונדילוליזיס בL3 הופניתי לCT ושם זה מצא ספונדילוליזיס דו צדדי בחוליה L3 ללא ליסטזיס וללא פגיעה בעצב.
נקבע שזה שבר מאמץ
כטיפול הוא נתן לי ללכת עם חגורת גב כל היום (חוץ משינה בלילה) ל3 חודשים ואמר שאחרי שלושה חודשים אני אוכל לחזור לפעילות (כדורסל ) בהדרגה..
עכשיו, לדעתך אני אוכל לחזור לשחק כדורסל? והאם רק אחרי שלושה חודשים או שצריך יותר זמן כי המקום רגיש?
אם אני אחזור לשחק כדורסל אני מסכנת את עצמי בפגיעה חמורה יותר עקב השבר הזה?
זה שבר שמתאחה?
ועוד משהו חשוב, הטיפול הנכון ביותר זה הטיפול שקיבלתי? פשוט לנוח 3 חודשים ללא כל פעילות ספורט ולהיות עם חגורה? או שצריך גם פיזיוטרפיה וכאלה דברים??
תודה רבה , ירדן :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספונדילוליזיס
ד``ר ליאור מרום19/12/2007לפי תאורך, הטיפול שקבלת נכון.
שברים מסוג זה מתאחים באופן ספונטני כמו כל שבר אחר בגוף, החזרה ההדרגתית תוך בקרה חשובה מאוד. לאחר מכן נסי לחזור לפעילות מבוקרת בהדרגה.
מציע לך להקפיד ללא כל מאמץ וללא אימונים בתקופה זו.
פיזיוטרפיה תדרש כנראה מאוחר יותר לאחר הסרת החגורה ,עקב חסר גמישות שעשויה להיות ,בעקבות השימוש בחגורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .
ירדן19/12/2007אז אתה אומר שאני אוכל לחזור לשחק כדורסל באופן מלא עוד תקופה מסויימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: ירדן
ד``ר ליאור מרום19/12/2007נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?