מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארבע וחצי חודשים לאחר למינקטומיאלכס ב21/05/2011
אני בן 39.5 - שלום, לפני כ 4.5 חודשים עברתי ניתוח למינקטומי עקב פריצת דיסק גדולה בגב תחתון עם הקרנה חזקה לעצב ברגל שמאל עד שכבר לא הרגשתי את המותן.
לפי הרופא הניתוח הצליח. כעת (אני בחו"ל) ועדיין יש כאב בתנועות בגב התחתון ועדיין קצת מוגבל בתנועה. משתדל לא להרים משאות כבדים מלבד ילד שנולד לי לפני כחודש וחצי.
ברגל השמאלית עדיין לא מרגיש כמעט את שוק שמאל בחלק האחורי שלה ובאזור כף הרגל והקרסול .
בימים האחרונים אני שוב מרגיש את שוק שמאל העכוז שמאל , ומקבל עקצוצים באזור כף ברגל והעקב.
הרופא המנתח אמר לי בחודש מרץ שבתקופה זו כבר אפשר לשחות וזה יעזור .
כמו כן כואב הגב התחתון מעט.
הייתי בחודש מרץ בביקורת אצל האורטופד המנתח ואמר שהכל בסדר ועם הזמן תחזור התחושה ברגל וההרגשה תשתפר.
בימים האחרונים מרגיש כמו החמרה - האם זה משתנה לכאן ולכאן ? הרופא אמר לי שהחלמה יכולה לקחת אפילו שנה .
מה דעתך? אני עכשיו בחול ולא נגיש לבדיקה. נאמר לי שאפשר לנסוע ולקחת איתי משככי כאב כמו אופטלגין כי מעכשיו אני ארגיש את הגב כל הזמן..
האם יש מקום לגאגה או שזה קצב ההחלמה ויש ימים לכאן ולכאן? אגב נותחתי אצל פרופ גבשטיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארבע וחצי חודשים לאחר למינקטומי - תגובה
ד''ר גד ולן22/05/2011מהלך ההתאוששות שאתה מתאר הוא סביר ובד"כ אין לצפות להיעלמות מלאה של העיקצוצים וחוסר התחושה.
המטרה של הניתוח היא להפחית משמעותית את הכאב ברגל, ואת יכולת ההליכה, וזה כנראה הצליח.
שחייה זה טוב אם אתה יודע לשחות נכון, כי אם הסגנון שלך לקוי אתה עלול להחמיר את כאבי הגב והרגל.
אני חסיד של הליכה ספורטיבית. מחזק באופן יעיל הן את שרירי הגב והן את שרירי הרגליים תוך שמירה על סיבול לב ריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך לאחר ניתוח למינקטומי
אלכס ב27/05/2011שלום שוב ד"ר, 2 שאלות:
1. מהו סגנון שחיה נכון? אני יודע בעיקר סגנון חזה וגב . מהי הצורה הנכונה?
2. כמו שרשמתי למעלה חזר לי הכאב במותן וברגל. זה מטריד. זה באמת מהלך ההחלמה וההתאוששות?
אני עדיין צולע מעט ברגל שמאל והיא כבדה , גם בלי קשר לכאב שהתעורר עכשיו.
האם אני יכול להיות רגוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך לאחר ניתוח למינקטומי - תגובה
ד''ר גד ולן27/05/2011בלי לבדוק אותך ולראות הדמייה עדכנית אני לא יכול להעריך עד כמה אתה יכול להיות רגוע.
שחיית גב חתירה היא המומלצת לך אם אתה מתעקש על שחייה, אני חסיד של הליכה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)