ארבע וחצי חודשים לאחר למינקטומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארבע וחצי חודשים לאחר למינקטומי
    אלכס ב
    21/05/2011

אני בן 39.5 - שלום, לפני כ 4.5 חודשים עברתי ניתוח למינקטומי עקב פריצת דיסק גדולה בגב תחתון עם הקרנה חזקה לעצב ברגל שמאל עד שכבר לא הרגשתי את המותן.
    לפי הרופא הניתוח הצליח. כעת (אני בחו"ל) ועדיין יש כאב בתנועות בגב התחתון ועדיין קצת מוגבל בתנועה. משתדל לא להרים משאות כבדים מלבד ילד שנולד לי לפני כחודש וחצי.
    ברגל השמאלית עדיין לא מרגיש כמעט את שוק שמאל בחלק האחורי שלה ובאזור כף הרגל והקרסול .
    בימים האחרונים אני שוב מרגיש את שוק שמאל העכוז שמאל , ומקבל עקצוצים באזור כף ברגל והעקב.
    הרופא המנתח אמר לי בחודש מרץ שבתקופה זו כבר אפשר לשחות וזה יעזור .
    כמו כן כואב הגב התחתון מעט.
    הייתי בחודש מרץ בביקורת אצל האורטופד המנתח ואמר שהכל בסדר ועם הזמן תחזור התחושה ברגל וההרגשה תשתפר.
    בימים האחרונים מרגיש כמו החמרה - האם זה משתנה לכאן ולכאן ? הרופא אמר לי שהחלמה יכולה לקחת אפילו שנה .
    מה דעתך? אני עכשיו בחול ולא נגיש לבדיקה. נאמר לי שאפשר לנסוע ולקחת איתי משככי כאב כמו אופטלגין כי מעכשיו אני ארגיש את הגב כל הזמן..
    האם יש מקום לגאגה או שזה קצב ההחלמה ויש ימים לכאן ולכאן? אגב נותחתי אצל פרופ גבשטיין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארבע וחצי חודשים לאחר למינקטומי - תגובה

ד''ר גד ולן
    22/05/2011

מהלך ההתאוששות שאתה מתאר הוא סביר ובד"כ אין לצפות להיעלמות מלאה של העיקצוצים וחוסר התחושה.
    המטרה של הניתוח היא להפחית משמעותית את הכאב ברגל, ואת יכולת ההליכה, וזה כנראה הצליח.
    שחייה זה טוב אם אתה יודע לשחות נכון, כי אם הסגנון שלך לקוי אתה עלול להחמיר את כאבי הגב והרגל.
    אני חסיד של הליכה ספורטיבית. מחזק באופן יעיל הן את שרירי הגב והן את שרירי הרגליים תוך שמירה על סיבול לב ריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך לאחר ניתוח למינקטומי

אלכס ב
    27/05/2011

שלום שוב ד"ר, 2 שאלות:
    1. מהו סגנון שחיה נכון? אני יודע בעיקר סגנון חזה וגב . מהי הצורה הנכונה?
    2. כמו שרשמתי למעלה חזר לי הכאב במותן וברגל. זה מטריד. זה באמת מהלך ההחלמה וההתאוששות?
    אני עדיין צולע מעט ברגל שמאל והיא כבדה , גם בלי קשר לכאב שהתעורר עכשיו.
    האם אני יכול להיות רגוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך לאחר ניתוח למינקטומי - תגובה

ד''ר גד ולן
    27/05/2011

בלי לבדוק אותך ולראות הדמייה עדכנית אני לא יכול להעריך עד כמה אתה יכול להיות רגוע.
    שחיית גב חתירה היא המומלצת לך אם אתה מתעקש על שחייה, אני חסיד של הליכה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו