מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גב וצוואר מזה שנתייםעדן05/06/2011
שלום.
כבר מזה שנה וחצי-שנתיים שאני סובל מכאבים באיזור הגב לאורך עמוד השדרה (לא בעמ"ש עצמו אלא בצדדיו הימני והשמאלי) ובחצי השנה האחרונה נוספו כאבים חדים וכרוניים בצוואר ובכתפיים- שכמות. הכאבים היו לרוב באיזור כתף-שכמה-צוואר השמאליים והכאבים נותרו מעט בצד הזה השמאלי ועברו בצורה גסה ו"בוטה" לצד ימין שלי.
הדבר מתאפיין בנוקשות שרירים ועורף וצוואר ושכמות וגם הגב בבוקר, משהו כמו שעתיים-שלוש ועדיין כואב בצורה כרונית למשך הזמן ולמשך היום.
טופלתי במשחות כמו בן-גיי, אקסיפן, פרסקינדול, דיפ היט וכו' ובמשככי כאבים ונוגדי דלקות (שאינם סטרואידיים) כמו ארקוקסיה, מוסקול וברקסין.
ההקלה היתה לא ניכרת בכלל ולא משמעותית ותמה עם סיום הטיפול (גג 10 ימים-שבועיים)
נשלחתי למיפוי עצמות שיצא תקין לחלוטין.
נשלחתי לCT ולבדיקות דם (שעוד לא ביצעתי אבל כן קבעתי תורים) ועשיתי לפני ימים מס' 10 צילומי רנטגן לאיזורים:
עמ"ש צווארי
עמ"ש גבי
ועמ"ש מותני
כשחלקם עם תוספת של FLEXION INTENTION (מה משמעות הדבר?)
הרופאים לא מוצאים דבר. לא סרטן\זיהום\דלקות\שחיקה\בלט\פריצת דיסק וכו'
מה יכול להיות שזה?
האם יש תרופה שתאלחש את הכאב או תדכא אותו גם אם לא תפתור את הבעיה המקורית? משם שהפגיעה היא פגיעה מנטלית נפשית חברתית ותעסוקתית ואני ממש מיואש וכבר אין לי כוח.
ראוי לציין שאני נוטל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה כמו ציפרלקס(20 מ"ג ליום) וסימבלטה (30 מ"ג פעם ביום וחצי או יומיים), ידוע לי שסימבלטה יעילה לא רק עבור דיכאון וחרדה אלא גם עבור פיברומיאלגיה (מחלה של דאבת שרירים שמקורה בעמ' העצבים המרכזית) וכמו כן גם לנוירופטיה היקפית (שמקורה במע' עצבים ההיקפית) בעיקר מטעמי סכרת מה שפוגע בהרבה סוכרתיים. האם אני חולה סוכרת? אילו בדיקות נוספות לגב ולצוואר לדעתך יש לעשות?
האם ישנה אפשרות שכל האופציות ימוצו עד תום והייאוש המר יוביל אותי ואת רופאיי להחלטה כירורגית, דהיינו ניתוחית?
מה הסיכונים?
האם יש זריקה נוגדת דלקת או קורטיזון\קורטיזול או אפידורלית לפני ניתוח שתעזור? במידה ולא ימצאו דבר ברנטגן\CT ולא בבדיקות הדם?
עד כמה מחסור בשינה משפיע על המחלה או על תחושת הכאב?
אני ישן מספיק אולי לא איכותי אך מספיק!
חשוב לציין שבנוגע לתזונה אני אוכל בסדר פחות או יותר. לא מעט מידי ומשתדל שמסודר וגם דברים בריאים.
אני עושה ספורט כלומר הולך המון ביום ולעיתים סטים של אנאירובי.
ד"א עברתי גם פיזיוטרפיה לאיזור הצוואר שכמות כתפיים שכשלה ולכן לא המשכתי בטיפול.
אני כרגע מטופל אצל ד"ר יצחק אנגל במרפאת הכללית בנתניה (רזיאל 8) שהוא הינו אורטופד-כירורג והוא הפנה אותי לCT רנטגן ובדיקות דם.
האם הוא רופא טוב?
האם יש לשקול אלטרנטיבות מהמושלם כמו כירופרקטיקה, שיאצו וכו'?
עד כמה נמצא שדיקור סיני עוזר למצב הגופני והנפשי?
תודה,עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר.. אשמח לקבל תשובה
עדן07/06/2011חיברתי את ההודעה לפני זמן רב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיא דפוק- נראה לך שיענו לך בלי לבדוק
אברהם07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיא דפוק- נראה לך שיענו לך בלי לבדוק - תגובה
ד''ר גד ולן12/06/2011אני הייתי מנסח את זה יותר בעדינות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבי גב תחתון מזה 7 חודשים- פריצת דיסק
כאבי גב תחתון ומותניים לאחר רנטגן
עזרה בפענוח mr- כאבי גב תחתון
כאבי גב קשים מאוד בן 25
ספונדילוליסטזיס- כאבים שמקרינים מהגב לרגל
גב תחתון- קליקים קלים בצד שמאל
פענוח mri עזרה בממצאים- בת 31
מפרקי האגן-האם יש שינויים במפרקים
כאבים בגב התחתון וברגליים- שימוש במדרסים
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?