מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיח אברהם לאישה עם שחלות פוליצסטיותלימור16/03/2015
שלום,
אני בת 31, מאובחנת עם שחלות פוליצסטיות כשנתיים.
(בהפסקת הגלולות האחרונות שעשיתי לפני כ-10 שנים, המחזור היה כרגיל, אך באינטרוולים ארוכים יחסית - 35 עד 40 יום).
מתקופת האבחון לפני כשנתיים ובמשך כ-7 חודשים לאחר מכן לא קיבלתי כלל מחזור.
לאחר מכן, פניתי לטיפולי פוריות וב-IVF הראשון הריתי.
(לצערי נאלצתי להפסיק את ההריון עקב קרישיות יתר, שהתגלתה בדיעבד).
כעת, כ-4 חודשים מהפסקת ההריון, אני מנסה לקבל מחזור באופן טבעי, ע"מ להכנס להריון.
בתקופה זו של 4 חודשים אחרונים, אני מטופלת בדיקור סיני, לוקחת פורמלת צמחים, לוקחת וטימין D (בבדיקת דם נמצא חוסר), לוקחת אספירין (רק כמניעה, עקב קרישיות היתר שנמצאה אצלי) ומשתדלת להקפיד על 2 עיסויי טווינה בחודש.
ביצעתי שינוי של התזונה בתקופה זו, כך שאני אוכלת רק מוצרים מקמח מלא, הרבה דגנים, ללא קפה, אלכוהול וכו' (אגב, השינוי לא היה דרסטי, תמיד אכלתי די מסודר וטוב, ואני רזה). בנוסף, אני מקפידה על 2-3 פעמים בשבוע של פעילות גופנית במשך שעה.
מחזור ראשון קיבלתי לאחר 70 יום מיום הפסקת הלידה.
מחזור שני קיבלתי היום, כ-50 יום ממחזור קודם.
אני מקווה שבייצתי במחזור האחרון, אמנם לא ערכתי מעקב מסודר, אך בבדיקות דם מלפני שבועיים (באופן מקרי עשיתי אותן בתזמון זה), הערכים היו גבוליים ואולי היו מעט אחרי הביוץ.
כעת, אני שוקלת לקחת שיח אברהם בכדי להסדיר את הביוץ, ואולי אף להסדיר את השלב הפוליקולרי (האם השיח עוזר בכך?), כך שהמחזור ישוב להיות סדיר.
מספר שאלות בנוגע לשיח:
* האם אכן מומלץ לקחת שיח למישהי במצבי, המנסה להסדיר את המחזור ואף להחזיר/להשיב את הביוץ?
* השאלה הכי חשובה - מהו המינון המומלץ עבור תמצית?
ומתי לוקחים את התמצית - בבוקר/בערב/גם וגם?
* האם ישנן תופעות לוואי לשיח? האם יש מניעה לקחת אותו בשילוב עם תמציות צמחים, ויטמין D, ואספירין שאני לוקחת בשגרה?
אשמח לקבל תשובות,
תודה רבה,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם לאישה עם שחלות פוליצסטיות - תגובה
שחר דוידמן19/03/2015כיוון שאת מטופלת אצל רופא סיני שנותן לך צמחים כדאי לשאול אותו.
באופן כללי שיח אברהם יכול לעזור.והוא מומלץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)