מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות
    יעל
    15/07/2013

שלום רופאים נכבדים,

אובחנתי לפני כ-5 שנים (כשהייתי בת 8) בסוכרת מסוג 1. בזמן האחרון אני קצת מנסה ללמוד על תהליך המחלה. לא מצאתי הרבה מידע בעברית, ולפעמים עוזרים לי לקרוא חומר באנגלית, אבל זה לא תמיד מסתדר...

מה שלמדתי בינתיים הוא שתאים של מערכת החיסון מזהים את תאי ביתא בלבלב כגורם זר ולכן תוקפים אותם, וגם באים מאקרופאגים שהם תאים בלעניים שאוכלים את תאי הביתא. בגלל שתאי ביתא מייצרים אינסולין, והמקרופאגים אוכלים לי אותם, אז אין לי אינסולין.

בנוסף קראתי שיש תהליך של דלקת. האם הדלקת מתרחשת לפני שמגיעים המקרופאגים או אחרי? ואיך היא משפיעה על התהליך? היא טובה או רעה לתאי הביתא?

בנוסף קראתי שיש מוות תאי, אבל אני לא מבינה למה הוא קורה. תאי מערכת החיסון אומרים לתאי הביתא למות ואז המקרופאגים אוכלים אותם? או שזה קורה בלי קשר לתאי מערכת החיסון?

בנוסף, אם קיים מידע על התהליכים האלו בעברית, אני ישמח מאוד כי אני לא מבינה את כל מה שכתוב באנגלית, וההורים שלי לא תמיד יכולים לעזור.

תודה רבה לכם שאתם נותנים מזמנכם!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• מספר שאלות - תגובה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    15/07/2013

ליעל שלום רב,
    יפה מאוד על כל מה שהבנת עד עכשו.
    חסר לך רק פרט אחד קטן.
    דלקת=מקרופגים, תאי דם לבנים, ציטוקינים.
    כלומר, כל התהליך שאת קראת על מעורבות של כל מיני תארים של מערכת החיסון, השם הכללי שלו הוא דלקת.
    במצב רגיל דלקת נגרמת בגוף כשיש משהו זר שתוקף ומערכת החיסון עושה דלקת כדי להגן עלהגוף ותוקפת את הזר. במחלת הסוכרת הדלקת היא נגד תאים עצמיים, כלומר לא תאים זרים בכלל וזו הבעיה.
    מערכת החיסון שלך, חושבת שתאי הבטא שלך הם לא שלך בעצם ותוקפת אותם. וכל התהליך הזה כלל מקרפוגים נקרא דלקת.
    בסוף הדלקת יש מוות תאי. במקרה הזה זה מוות תאי עצמי ולא מוות תאי זר.
    מקווה שעזרתי
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו