שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    14/09/2008

אני בת 23 ואני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מלידה אני לוקחת אלטרוקסין כל יום אך שאלתי בעיקרון שמעתי שהאלטרוקסין יכול בהמשך לגרום לאוזופורוסיס עם אני רושמת נכון, בקשר לצפיפות העצם. האם אליי לעשות צילום לצפיפות עצם, זאת אומרת להתחיל מהגיל שלי או לחכות בנוסף לסבתא ולאמא שלי יש את הבעיה (אוזופרוסיס), האם יש נטייה גנטית? לבקש את כל הגוף? או רק את הידים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דנה

ד``ר מריאנה רחמיאל
    15/09/2008

הקשר בין אוסטאופורוסיס לבין עודף תפקוד של בלוטת התריס תלוי במידת האיזון. הור נגרם במצבים לא מאוזנים. במידה ואת מאוזנת מבחינת תפקודי התריס שלך ולא נמצאת במצב של יתר פעילות צפיפות העצם אמורה להיות תקינה.
    אם אימך פתחה אוסטואופורוסיס בגיל צעיר (לפני 50) אז אולי את בסיכון מסיבות משפחתיות.
    בדיקת צפיפות עצם היא בדיקה מורכבת שכשאין התוויה לבצעה היא מיותר.
    אני מציעה לפנות לאנדןקרינולוג המטפל בך בבלוטת התריס. ולפי הכרתו עימך ועם דרגת האיזון שלך הוא יחליט אם יש מקום להפנותך לביצוע צפיפות עצם ואיזה סוג בדיוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו