מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סכרת שהתגלתה אצל נערה בת 13דבורה05/11/2008
בתי אובחנה כחולת סכרת טייפ1 והומלץ לה להתחיל בזריקות ארינסולין מלבד הדאגה למצבה וההתמודדות שלה ושלנו עם המצב עולה לי השאלה האם הזרקת אינסולין שאני יודעת שהוא הורמון עלול לפגוע לה בתהליך ההתפתחות שעכשיו בדיוק היא בגיל ההתבגרות ומערכות המין מתפתחות? קיימים אינסולינים שהם "מוחלשים" ויפגעו בה פחות? תודה דבורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמח גי'מנמה לסוכרת נעורים
אור05/11/2008שלום אני אמא לילד עם סוכרת נעורים (בן 13) שמחובר למשאבה, בנוסף אמי סכרתית סוג 2 ולאחרונה נחשפתי לפירסומים על צמח הג'ימנמה שיכול לאזן סוכרת ולאזן את ההמוגלובין המסוכרר, רציתי לברר האם אכן יש אמת בדבר וניתן להוסיף לטיפול הקיים תוסף שמכיל את הג'ימנמה? האם זה יכול להזיק? חשוב לי לציין שאצל בני רמות הסוכר בתקופה האחרונה נוטות לגבוהות וזאת למרות הקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית שהוא עושה, ההמוגלובין המסוכרר שלו הוא בסביבות 9 (הוא סכרתי קרוב ל-4 שנים), ואצל אמי שמטופלת ע"י תרופות גם יש משחק של ערכי הסוכר. ושאלה נוספת היא לגביי רופאת המשפחה המליצה לי לקחת כדורי מטפורמין וזאת למרות שאיני סכרתית, היא טוענת שכיוון ששני הוריי סכרתיים יש סיכוי שאפתח גם סוכרת סוג 2 ואני דיי בדילמה האם זה נכון, גם לאור העובדה ששמנתי המון בשנתיים האחרונות וקשה לי מאוד לרדת ואני בכמיהה כל הזמן לפחמימות וסוכרים. אשמח לתשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמח הגינגה לסטכרת נועורים
ד``ר מריאנה רחמיאל05/11/2008לאור שלום רב:
שאלת מספר שאלות.
שאלה מספר 1: אם צמח הגינגה היה מוריד ערכי סוכר באופן מוכח אצל ילדים עם סוכרת נעורים היו מטפלים בו אצל כולם. לא מוכרים לי מחקרים כפולי סצמיות או מוכחים מבחינה מעבדתית שצמח הגינגה מועיל או מזיק לסוכרת.
שאלה מספר 2: ישנן סיבות רבות לחור איזון. המוגלובין מסוכרר 9 אינו תקען ויש צורך לטפל על ידי הצוות בהקדם לאזן אותו. דורש הכרות עם המשפחה, בדיקת גלוקומטר, בדיקה גופנית וכו ולא ייעוץ באינטרנט.
שאלה מספר 3: לא ידוןע לי על טיפול מונע במטפורמין אלא אם ישלך מצב של לפני-סוכרת שרופאת המשפחה איבחנה ולכן בחרה לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו מצב טרום סכרת?
אור06/11/2008תודה על התשובה המפורטת. כתבת שאולי אובחנה אצלי טרום סכרת ואיני יודעת במה מדובר, ערכי הסוכר שלי תקינים לחלוטין עד לרגע זה. האם סיפור משפחתי של סוכרת (שני ההורים) יכול להיות מצב טרום סכרתי? לפי הבנתי הרופאה הציעה לי זאת על מנת למנוע סכרת וציינה שזה יכול להוריד לי במידת מה בכמיהה לסוכרים ופחמימות שלצערי זה לא עובד למרות שאני מאוד משתדלת לשמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת שהתגלתה אצל נעקה בת 13 שנים
ד``ר מריאנה רחמיאל05/11/2008סוכרת מסוג 1 הינה בוגכרת בה חסר הורמון9 הדרשו לפעילות תקינה של הגוף ההורמון הוא אינסולין. לביתך חסר אינסולין הדרשו לשם גדילה והתפתחות. מבחינתה היא איטנה מקבלת תרופה אינסולין אלא הורמון חליפי אינסולין.
כל סוגי האינסולין הם אותו אינסולין בתצורות כימיות שונות ןמותאמות לגוף לשם איזון אופטיצלי על ידי הצוות המטפל. וקבלת האינסלוין בפני עצמה היא החשובה להתבגרות וגדילה תקינים אצלה ילדה עם חסר בגלל סוכרת מסוג 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)