אם היפו בהריון מסכן עובר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם היפו בהריון מסכן עובר?
    שושי
    10/12/2008

שלום רב!- אני סכרתית מזה 11 שנה,הריון ראשון. אני מטופלת במרפאת סכרת בהריון והרופא שם מתנגד להיפויים בהריון וסוכר היעד צריך להיות בין 60 ל-100 מ"ג\ד"ל. יש לי חברה שגם היא בהריון בטיפול במרפאה אחרת,שם הרופא דורש ממנה להיות במהלך כל ההריון על היפויים.רמות האינסולין הניתנות לה הן עצומות ועל כל ארוחה שהיא אוכלת היא נותנת בסביבות 8-10 יחי' בתחילת חודש רביעי.וכן הבזאלי שלה גבוה מאוד יחסית לעצמה. אני מתלבטת אם, כשאני לא פנויה לעקוב אחרי רמות הסוכר כמו למשל בעבודה,עדיף לי לתת יותר אינסולין בסיכון לרדת להיפו,או לתת פחות ושהסוכר יעלה קצת?! בוודאי שעדיף רמות סוכר בטווח הנורמה אולם בחיי היומיום לא תמיד זה מסתדר והייתי שמחה לדעת ע"פ מחקרים, מה עדיף בדיעבד(או אפילו לכתחילה)היפו ?או שהוא מזיק כמו היפר?וממש כדאי להמנע ממנו?ואולי זה רק זהירות מתופעות לטווח הקצר ורק לאם ולא לעובר? תודה מראש שושי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אם היפו בהריון מסכן עובר?

הוספת תגובה

• אם היפו מסכן עובר

ד``ר מריאנה רחמיאל
    11/12/2008

לשושי שלום רב,
    אנו צוות אנדוקרינולוגים ילדים שאינם מטפלים בסוכרת הריונית. לדעתי עדיף להפנות השאלה לרופא המטפל שלך ולשאול אותו ספציפית.
    עד כמה שידוע לי מהספרות של שנת 2006-2007 - היפוגליקמיה מסוכנת לעובר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו