מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אם היפו בהריון מסכן עובר?שושי10/12/2008
שלום רב!- אני סכרתית מזה 11 שנה,הריון ראשון. אני מטופלת במרפאת סכרת בהריון והרופא שם מתנגד להיפויים בהריון וסוכר היעד צריך להיות בין 60 ל-100 מ"ג\ד"ל. יש לי חברה שגם היא בהריון בטיפול במרפאה אחרת,שם הרופא דורש ממנה להיות במהלך כל ההריון על היפויים.רמות האינסולין הניתנות לה הן עצומות ועל כל ארוחה שהיא אוכלת היא נותנת בסביבות 8-10 יחי' בתחילת חודש רביעי.וכן הבזאלי שלה גבוה מאוד יחסית לעצמה. אני מתלבטת אם, כשאני לא פנויה לעקוב אחרי רמות הסוכר כמו למשל בעבודה,עדיף לי לתת יותר אינסולין בסיכון לרדת להיפו,או לתת פחות ושהסוכר יעלה קצת?! בוודאי שעדיף רמות סוכר בטווח הנורמה אולם בחיי היומיום לא תמיד זה מסתדר והייתי שמחה לדעת ע"פ מחקרים, מה עדיף בדיעבד(או אפילו לכתחילה)היפו ?או שהוא מזיק כמו היפר?וממש כדאי להמנע ממנו?ואולי זה רק זהירות מתופעות לטווח הקצר ורק לאם ולא לעובר? תודה מראש שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם היפו מסכן עובר
ד``ר מריאנה רחמיאל11/12/2008לשושי שלום רב,
אנו צוות אנדוקרינולוגים ילדים שאינם מטפלים בסוכרת הריונית. לדעתי עדיף להפנות השאלה לרופא המטפל שלך ולשאול אותו ספציפית.
עד כמה שידוע לי מהספרות של שנת 2006-2007 - היפוגליקמיה מסוכנת לעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)