צמחי מרפא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צמחי מרפא
    רוית
    14/04/2013

שלום רב !
    לאחר מספר חדשים של חרדה ולחץ עקב נשירת שיער ,אני טופלתי 6 טיפוליםבדיקור סיני עדיין אין שיפור .המליצו לי על צמח פרע היפריקום ,אך אני חוששת .אני מבקשת לדעת עליו אם יש תופעות לוואי או ממכר .אני בת 56 .האם אתם ממליצים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צמחי מרפא

הוספת תגובה

• צמחי מרפא - תגובה

מיכל שלזינגר
    14/04/2013

שלום לך גלית

אני מבינה שהחרדה והלחץ שלך נובעים כתוצאה מנשירת השיער ולא ההיפך...?
    א. ניתן לטפל בנשירת השיער. כדאי לפנות למטפל שהתמחה בדיקור קוסמטי.
    בדיקור קוסמטי הטיפול הוא לבעיות קוסמטיות אך בניגוד לטיפול קוסמטי רגיל, הטיפול ברפואה סינית הוא טיפול הוליסטי. זאת אומרת האבחנה מתייחסת למצבו הגופני הנפשי הכללי של המטופל. ועל פי האבחנה ניתן טיפול מקומי כמובן אבל גם טיפול מאזן כללי.
    למשל, אם הנשירה נובעת כתוצאה מחולשה של הכליות + סטגנציה של הכבד, המטופל יקבל טיפול בפורמולה סיסטמית לנטילה פנימית + טיפול בדיקור לצורך איזון חיזוק כליות + איזון כבד + דיקור מקומי ותמיסה למריחה על הראש.

ב. לגבי היפריקום, על פי חוק ניתן כיום לקבל את הצמח רק על פי מרשם רופא. הצמח מאוד יעיל לטיפול במצבי דיכאון בעיקר הפעילות נובעת מעיכוב הספיגה החוזרת של סרוטונין, נוראפינפרין ודופאמין במוח. ממחקרים שנעשו ידוע כי להיפריקום פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אחרות לטיפול בדיכאון. תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול.

ג. אני לא יודעת איזה טיפול בדיוק את מקבלת כיום אבל חשוב מאוד שהטיפול יפנה גם לפן הנפשי ולא יתמקד רק בדיקור אלא בצמחים , פרחי באך (לצורך איזון רגשי ) ועוד כלים מתחום הגוף נפש.

רפואה שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו