מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צמחי מרפארוית14/04/2013
שלום רב !
לאחר מספר חדשים של חרדה ולחץ עקב נשירת שיער ,אני טופלתי 6 טיפוליםבדיקור סיני עדיין אין שיפור .המליצו לי על צמח פרע היפריקום ,אך אני חוששת .אני מבקשת לדעת עליו אם יש תופעות לוואי או ממכר .אני בת 56 .האם אתם ממליצים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא - תגובה
מיכל שלזינגר14/04/2013שלום לך גלית
אני מבינה שהחרדה והלחץ שלך נובעים כתוצאה מנשירת השיער ולא ההיפך...?
א. ניתן לטפל בנשירת השיער. כדאי לפנות למטפל שהתמחה בדיקור קוסמטי.
בדיקור קוסמטי הטיפול הוא לבעיות קוסמטיות אך בניגוד לטיפול קוסמטי רגיל, הטיפול ברפואה סינית הוא טיפול הוליסטי. זאת אומרת האבחנה מתייחסת למצבו הגופני הנפשי הכללי של המטופל. ועל פי האבחנה ניתן טיפול מקומי כמובן אבל גם טיפול מאזן כללי.
למשל, אם הנשירה נובעת כתוצאה מחולשה של הכליות + סטגנציה של הכבד, המטופל יקבל טיפול בפורמולה סיסטמית לנטילה פנימית + טיפול בדיקור לצורך איזון חיזוק כליות + איזון כבד + דיקור מקומי ותמיסה למריחה על הראש.
ב. לגבי היפריקום, על פי חוק ניתן כיום לקבל את הצמח רק על פי מרשם רופא. הצמח מאוד יעיל לטיפול במצבי דיכאון בעיקר הפעילות נובעת מעיכוב הספיגה החוזרת של סרוטונין, נוראפינפרין ודופאמין במוח. ממחקרים שנעשו ידוע כי להיפריקום פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אחרות לטיפול בדיכאון. תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול.
ג. אני לא יודעת איזה טיפול בדיוק את מקבלת כיום אבל חשוב מאוד שהטיפול יפנה גם לפן הנפשי ולא יתמקד רק בדיקור אלא בצמחים , פרחי באך (לצורך איזון רגשי ) ועוד כלים מתחום הגוף נפש.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)