הסבר מושג Shen qi Xu

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר מושג Shen qi Xu
    לוצי
    20/05/2014

שלום רב, אני מתגוררת בהולנד. כרגע בשבוע 30 להריון. ילד שני, הריון שלישי לאחר הפלה טבעית בשבוע 5 כארבעה חודשים לפני ההריון הנוכחי. את ההריון התחלתי בהתקף חרדה לאחר שהבן שלי אובחן שלא כראוי במשהו וכמובן שאלו היו שבועות ראשונים ולא ידעתי בוודאות באם אני בהריון. ההתקף הזה הותיר אותי ללא אנרגיה כלל. מתחילת ההריון אני סובלת מסימנים מוזרים... רעידות כשאני מחייכת ובהטיית הפה בצורה מסויימת... קפיצות שרירים, זרמים בכל מקום בגוף כמעט והרגשת רטט מוזר ... כרגע היד השמאלית מאד כואבת... לאחר שעברה איזה עיוות שריר באחד הלילות ובכלל ידיים כרגע חלשות וכואבות :( . כמובן שהשתגעתי לגמרי... עברתי המון בדיקות כולל בדיקות שרירים והכל תקין) אפילו בביקור האחרון בארץ ראיתי נוירולוגית שלאחר הבדיקה הבסיסית אמרה שמקומי לא במחלקה שלה. אין לי חסרים... וכרגע הדבר היחידי שחורג מעט בבדיקות דם זה ירידה קלה של כדוריות הדם האדומות מתחת לערך וירידה של לימפוציטים...ובמקביל עליה של הנוטרוציטים... שהבנתי שזה תקין. כולם אומרים לי שאלה אומנם תופעות קיימות בהריון ושהרב הורמונלי ואני לא נרגעת. בביקור אצל מדקר ידוע בהולנד הוא איבחן את המונח שבכותרת... אך לא ממש הבנתי את ההסבר הוא גם דיבר על השפעה על מערכת העצבים... מה זה בדיוק אומר והאם ניתן לריפוי בדיקור ואיזו תזונה מומלצת. מטופלת גם ע״י פסיכולוג קוגניטיבי היות וסובלת מחרדה מאז התקף הפאניקה והסימפטומים. אשמח לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר מושג Shen qi Xu

הוספת תגובה

• הסבר מושג Shen qi Xu - תגובה

מיכל שלזינגר
    20/05/2014

שלום לוצי

לכל איבר ברפואה הסינית יש את ה"נפש" שלו.
    הנפש של הלב היא ה SHEN.
    QI XU= חולשה אנרגטית.

אפשר בהחלט לטפל בדיקור - אני תמיד משלבת גם פרחי באך ופורמולות הומוטוקסיקולוגיות שמאוד מקלות ומשפרות את המצב.
    חשוב מאוד להתייחס לטראומה שעברת ההפלה, האבחון השגוי בהקשר לילד....
    במקרים כאלו אני משלבת גם אייפק ו/או תטא הילינג.

לגבי תזונה -
    תזונה פשוטוה וטבעית , ללא כימיקלים.
    כדאי לשלב לפחות ארוחה אחת מבושלת ביום לפחות.
    תזונה קלה ושאינה מכבידה.
    דגנים מלאים.
    חליטות צמחים: קמומיל (בבונג) פסיפלורה , ולריאן, טיליה, מליסה.

תזונה נכונה כמובן יכולה לסייע אבל לצורך טיפול בנפש שאינה רגועה אין להסתפק בכך.
    אני מבינה שאת מטופלת גם ב CBT.

כדאי גם לפנות לטיפול בכלים שהמלצתי - פרחי באך, תטא הילינג ועוד.
    אני תמיד משלבת אותם בטיפול - מאוד יעיל !!!

בהצלחה
    רפואה שלמה
    המשך הריון בריא וקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר מושג Shen qi Xu

לוצי
    20/05/2014

תודה על התשובה המהירה! איך זה מתקשר למה שאני מרגישה מבחינה עצבית? ומתי אני יכולה לצפות שהסימפטומים יקלו במקצת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה ברפואה סינית משולבת

מיכל שלזינגר
    20/05/2014

שלום לך לוצי

אני לא יודעת בדיוק כיצד את מטופלת.
    כאשר אני מטפלת בחרדה ומשלבת את מה שציינתי התגובה היא מהירה יחסית.
    מטופלים מדווחים על חזרה לרגיעה ונינוחות ותחושת "חזרה לשיגרה" תוך זמן קצר.
    בד"כ כבר אחרי טיפול ראשון יש שיפור והמצב הולך ומשתפר.
    חשוב מאוד לשלב את מה שציינתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר למושג shen qi xu

לוצי
    20/05/2014

היה לי טיפול ראשון אצל Peter van Karvel והוא דיקר רק שתי נקודות בקו המרפק על הזרוע העליונה (נקודה בכל צד) אבל הוא לא ציין תזונה משלימה. איזה צמחי באך מומלצים וניתנים בהריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר מושג Shen qi Xu - תגובה

מיכל שלזינגר
    20/05/2014

שלום לך לוצי

אני לא יודעת בדיוק כיצד את מטופלת.
    כאשר אני מטפלת בחרדה ומשלבת את מה שציינתי התגובה היא מהירה יחסית.
    מטופלים מדווחים על חזרה לרגיעה ונינוחות ותחושת "חזרה לשיגרה" תוך זמן קצר.
    בד"כ כבר אחרי טיפול ראשון יש שיפור והמצב הולך ומשתפר.
    חשוב מאוד לשלב את מה שציינתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו