מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעת הדיקורנועה18/02/2015
שלום רב,
אני מטופלת בדיקור סיני החל מחודש אפריל. במהלך הזמן התחלתי לחוש תחושות רגשיות לא נעימות כמו התכנסות פנימית גבוהה מהרגיל ועצב עמוק וקשה לי מאוד להתגבר עליהן..ובין היתר גם חולשה פיזית..אני די משוכנעת שזה מגיע מהדיקור..
בקליניקה נאמר לי שזה טבעי שיש תחושות כאלה שצפות ועולות אבל אני מרגישה שזה נמשך הרבה זמן..האם זה משהו שכיח? ומהן תופעות הלוואי שיש לדיקור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת הדיקור - תגובה
מיכל שלזינגר20/02/2015שלום לך נועה
את מדברת על כמעט שנה של טיפול...
אני לא יודעת מהי מטרת הטיפול?
מה היתה התלונה שלך לפני?
האם משולב בתהליך גם תזונה, צמחים, תוספים?
האם יש התיחסות גם לבדיקות דם?
האם בחייך יש גורמי סטרס שונים?
האם שינית תזונה?
אני לא מכירה אותך ולא מכירה את נסיבות חייך ולכן קשה לי מאוד להתיחס.
אני לא מכירה ריאקציות טיפוליות כמו אלו שאת מתארת ובוודאי לא משהו שנמשך זמן כה רב.
חשוב מאוד להקפיד לא לקבל טיפול אם לא אכלת שעות רבות לפני הטיפול (ממליצה לא להגיע לטיפול על קיבה ריקה- כי הדיקור עושה שימוש בצ'י (אנרגית החיים של המטופל) ודיקור על קיבה ריקה, יכול להחליש.
לדיקור יש תופעות לוואי מאוד מעטות-
-כמובן מטפל שאין לו הכשרה מתאימה (למד בבית ספר מוכר במשך 4 שנים - בדקי האם הוא חבר אגודה) יכול לתת טיפול שגוי.
- דיקור במקומות שאסור לדקור -
- לעיתים דימום / או סימן כחול שחולף תוך מספר ימים.
אלו תופעות הלוואי העיקריות.
ממליצה לעשות בדיקות דם - ספירת דם, B12 פריטין, טרנספרין, המוגלובין, TSH TH4
יתכן גם שאינך צורכת מספיק חלבונים בתזונה...?
הרפואה הסינית היא רפואת גופנפש, רפואה הוליסטית- שרואה בצורה הוליסטית את החיבור בין הגוף והנפש,
יש משמעות לתזונה, אורח חיים ונסיבות חיים של המטופל.
אני ממש לא מכירה אותך ולכן לא יכולה לענות לשאלה שלך באופן קונקרטי.
אשמח לענות לך אם תוכלי לדייק יותר את השאלה. או לספר עוד על נסיבות חייך.
אבל אני מציעה לשתף את המטפל שיוכל לענות על סמך הכרות עמוקה יותר עמך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת הדיקור
נועה07/05/2015שלום מיכל,
אני רק יכולה לספר שהגעתי לטיפול בעקבות בעיה פיזית שמאוד הציקה לי גם ברמה הנפשית. ידוע לי שהקליניקה בה אני מטופלת היא של מדקר מאוד מקצועי כי עשיתי בירורים לפני הטיפול.
בתחילת הטיפולים הרגשתי שיפור משמעותי רב באותה בעיה פיזית עד כדי תחושה שהיא כמעט נעלמת וזה השפיע פלאים גם ברמה הנפשית. בשלב מסוים חלה ירידה ומאוד הצטערתי על כך.
במהלך הטיפולים הרגשתי עוררות פנימית של כעסים והפכתי רגישה יותר לכל הערה שנאמרה לכיווני. בקליניקה נאמר לי שהטיפולים בדיקור הסיני אכן מציפים כל מיני תחושות רגשיות וזה טבעי ואף מראה על תהליך ריפוי. אני עדיין מטופלת אבל עדיין מרגישה התכנסות פנימית, חוסר רצון וחשק לעשות כל מיני דברים.
במובן הפיזי, אני מרגישה את הגוף רפוי וכבד מה שמקשה עליי בחיי היום יום.
תמיד היו לי בעיות של תזונה לקויה, אנמיה ומחסור בויטמינים ואני מבינה מתשובתך שזה יכול להשפיע ואכן יש בחיי גורמי לחץ רבים...למעשה, בטיפול האחרון הוא אפילו נתן לי תוסף שיוריד את רמת הלחץ ובעבר אכן שילב צמחים בטיפול.
וזהו בגדול..
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת הדיקור - מתח ולחץ
מיכל שלזינגר08/05/2015שלום נועה
לעיתים רבות דיקור וצמחים זה לא מספיק
זוהי הסיבה שאני משלבת בטיפולים כלים נוספים מתחום הגופנפש:
ביואורגונומי
אייפק
פרחי באך ועוד.
השילוב מסייע לי ולמטופל להגיע לדיוק גבוה מאוד באשר לסיבות לסימפטומים הגופניים - נפשיים
וכמובן להקל באופן הרבה יותר מהיר ומדוייק.
לעיתים יש לשלב גם תוספים (חוץ מצמחים סיניים).
את מדווחת על טיפול ממושך יחסית. בתקופה כזו ארוכה כבר היית אמורה לחוש שינוי ושיפור לטובה.
כך לפחות אני מצפה שיקרה בטיפולים אצלי....(:
מאוד חשוב להגיע לדיוק של שורש הסימפטומים מבחינה רגשית-נפשית- רוחנית.
ברגע שזה יקרה
+ טיפול מתאים לכך
תוכלי להרגיש הקלה ניכרת.
אשמח לסייע לך
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)