מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI?דן26/09/2016
שלום
אני משתמש מזה כמה שנים בתרופה לוסטרל בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, כמובן שגם למצב רוח, אבל הסיבה העיקרית שהביאה אותי לשימוש בתרופה קונבנציולית זה בגלל ההתקפי הפאניקה.
זה לא העלים הכל, אבל בהחלט אפשר לומר שהתקפי פאניקה אין לי.
העניין הוא שמאז שאני משתמש בתרופה עליתי לא מעט במשקל, ואני חושב שזה גם בגלל התרופה, ועל אף שאני לא אוכל יותר מפעם, וכן כיום אני עושה הליכות באופן קבוע, עדיין יש את הבעיה עם המשקל.
רציתי לנסות להפסיק את הלוסטרל (קיבלתי את זה מרופא המשפחה), כמובן בהדרגה.
קראתי שיש תוספים שיכולים להוות תחליף לא רע לתרופות ממשפחת ה SRRI כמו הלוסטרל למשל, ומועילים לחרדה ודכאון ומניעת התקפי פאניקה.
אשמח לקבל הכוונה ועצה בעניין, מה מומלץ לעשות.
ספציפית יצא לי לקרוא על 4 תוספים:
1. BCM-95 Bio-Curcumin
2. SAM-e (מחירו יקר)
3. L-Tryptophan
4. היפריקום (על זה קראתי שיש גם תופעות לוואי, והוא פחות מתאים לחרדה אלא מועיל יותר לדכאון)
מה מהם מומלץ? ומה המינונים המומלצים בשביל להשיג תועלת ממשית, ולהחליף את הלוסטרל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI? - תגובה
מיכל שלזינגר26/09/2016שלום דן
יש להתייחס לתוספי תזונה באופן רציני וזהיר ולהתאים אותם באופן מדויק למטופל.
כאשר פונה אלי מטופל אני קובעת עימו פגישה ראשונית שאורכה שעה וחצי -
תשאול מדוקדק
אבחון
התאמת תזונה
תוספים
ולעיתים גם תרופות הומיאופתיות וכמובן המלצות לאורח חיים.
ומשלבת דיקור.
אני ממשיכה ללוות אותו בפגישות שבועיות (בשלב הראשוני) ומשלבת שיטות טיפול מאוד מדוייקות ויעילות - דיקור, שיטות אנרגטיות שונות שמסייעות להשגת איזון גופנפש - אקסס קונשסנס, אייפק, ביואורגונומי, NLP תטא הילינג ועוד.
טיפול הוליסטי שכזה מניב תוצאות נפלאות שמסייעות למטופל להשיב את איכות החיים שלו.ההתייחסות אל המטופל היא הוליסטית גופנפש. מאוד לא נכון ולא יעיל לטפל במתן תוספים בלבד ובוודאי לא להתאים אותם בצורה שטחית. מתן טיפול שאינו מתאים במקרה הטוב - לא תועיל ובמקרה הפחות טוב - ממש עלול להזיק ולסכן את המטופל.
אשמח לסייע לך.
מוזמן ליצור קשר ולתאם תור לטיפול.
שתהיה שנה טובה
שנת בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)