מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תה בהיריוןדנה מ.08/12/2008
שלום רב, הבנתי שיש בעיה בשתיית תה בהיריון. אני בתחילת היריון ונוהגת לשתות כל יום תה קמומיל של ויסוצקי- הוא מרגיע אותי ואני רגילה לשתות אותו כבר שנים, האם אפשר להמשיך לשתות אותו? תודה, דנה מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה + הריון
מיכל שלזינגר08/12/2008שלום דנה
אין בעיה לשתות חליטת קמומיל / תה קמומיל בשקית בזמן הריון.
תה קמומיל (בבונג) - מצוין להרגעה ולעיכול.
כשמדברים על צמצום תה בזמן הריון הכוונה היא לתה רגיל (שחור)- בגלל כמות הקפאין.
מצרפת לך חלק ממאמר שלי בנושא תזונה בזמן הריון + הנקה
תזונתה של האישה ההרה היא בעלת השלכות הן על האישה עצמה והן על העובר שהיא נושאת ברחמה. תזונה מתאימה משפרת את הסיכויים לקיומו של הריון תקין. מעבר לזאת, לתזונה נכונה קיימות השפעות ארוכות טווח על בריאותו של התינוק בהמשך חייו הבוגרים. תזונה נכונה של האם עשויה להשפיע ולמנוע בעיות כטרשת עורקים, שבץ, ברונכיט וסכרת. כמובן שקיימת גם משמעות עצומה לתזונתו של הילד בהמשך. יותר מכך, אפילו תפקודו המוחי של התינוק מושפע מתזונתה של אמו.
תזונה מתאימה וקבלת כל רכיבי התזונה (=נוטריינטים) מרגע ההפריה ובמהלך חמש השנים הראשונות לחייו של הילד הינה גורם מפתח לגבי בריאותו בהמשך החיים.
התפתחות עוברית
להתפתחותו התקינה של העובר נדרשים רכיבי תזונה ספציפיים.לכן תזונה מאוזנת במהלך ההיריון היא חיונית. במחקרים שנערכו בשנות ה-90 (Barker) נמצא כי במהלך החיים הרחמיים ומיד לאחר הלידה איברים מסוימים עוברים תקופות של התפתחות וצמיחה מהירות. הדבר מתרחש במשכי זמן קצרים וקריטיים ומוגדר בשם "תכנות". לכל איבר קיים חלון הזדמנויות. קבלת רכיבי התזונה החיוניים באותו שלב היא קריטית להתפתחות מיטבית.
פרופ' ברקר סיכם ואמר: "נראה כי קבלת התזונה המתאימה בשנים הראשונות הינה חיוניות ומשמעותית להמשך החיים. מה שאם אוכלת במהלך ההיריון יקבע אילו מחלות יפגעו בילד במהלך חייו".
מדוע תזונה מאוזנת אינה נחשבת לאופטימאלית ?
איכות המזון שאנו צורכים השתנתה לרעה בעשורים האחרונים. אמנם השפע רב, אבל שיטות היצור, העיבוד והשימור השתנו בצורה מהותית. מוצרים רבים אינם גדלים קרוב למקום צריכתם והם משונעים מקצה אחד של העולם לקצהו השני.
למאמר המלא:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7726
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7728
המשך הריון קל ובריא
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה...
דנה09/12/2008תודב רבה! ויש לי עוד שאלה קטנה ברשותך. אני יודעת שאסור לאכול מיונז שהוכן בבית או במסעדות, ושאם כבר אוכלים אז שיהיה כתוב שהוא הוכן מביצים מפוסטרות. לא מצאתי אחד כזה. יש לי מיונז 5% משמןו קנולה בבית ויש לו תוקף רחוק, אבל במרכיבים כתוב חלבון ביצה, אותו הדבר מצויין על הממרחים של חברת היינץ. אז מותר או אסור? התחלתי לקרוא את המרכיבים על כל דבר כנ"ל לגבי סויה- אני יודעת שזה גם מאכל שהוא לא מומלץ אבל כמעט בכל דבר יש שמן סויה, חלבון סויה או כל מרכיב אחר מסויה- אשמח להבהרות- ותודה רבה על המאמרים ועל העזרה בכלל!!! יום טוב, דנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בהריון + מיונז וכו'.
מיכל שלזינגר09/12/2008הי אלונה
לגבי מיונז - הקנויים ברשתות השיווק אין איתם בעיה ובתנאי שאת יודעת שהמזון היה מקורר.
לכן עדיף להמנע ממאכלים וסלטים שונים המשלבים מיונז במקומות שונים מחוץ לבית.
בכלל רצוי להמנע מביצים שלא עברו בישול מספיק , כולל מוסים שונים בעוגות - נכון גם לקשישים, תינוקות וכמובן נשים הרות.
זיהומי מעיים בהריון עלולים לגרום ללידה מוקדמת/ הפלה.
לגבי סויה - גם, הכלל בתזונה בכלל הוא מידתיות.
לא צריך להילחץ , אבל ערנות לא תזיק.
מקוה שעזרתי
מיכל שלזינגר
מטפלת מוסמכת ברפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיונז
דנה09/12/2008לא יודעת למה מופיע השם אלונה אבל השם הוא דנה...בכל מקרה תודה אבל בנוגע למיונז, כשקונים אותו בסופר הוא לא מקורר, הוא נמצא במדף ליד הקטשופ, אחרי שאני פותחת אותו אני מכניסה לקירור במקרר הביתי, אז זה בסדר לאכול אותו? למרות שרשום שיש בו חלבון ביצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיונז בהריון - המשך
מיכל שלזינגר09/12/2008שלום דנה
אין שום בעיה. רק לאחר הפתיחה יש לשמור בקרור.
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)