צרבת מתמשכת מלווה בצרידות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרבת מתמשכת מלווה בצרידות
    הילה
    22/01/2009

היי, לאחרונה (בחודשיים האחרונים) אני סובלת מצרידות שבאה והולכת. רופאת הא.א.ג שהייתי אצלה לא הצליחה לאבחן סיבה מדויקת. ואף רופא אחר מיקד אותי על בעיה של צרבת ועל כן אני מקבלת טיפול תרופתי של כדורים לטיפול במיצי קיבה. הייתי מעוניינת לדעת האם דיקור סיני יכול להוות עבורי פתרון? במידה וכן כיצד נעשה? אשמח לתשובתכם. סופ"ש נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריפלוקס / צרבת + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    22/01/2009

שלום לך הילה

בהחלט קיימת סבירות גבוהה שאת סובלת מבעיה של צרבת, ידוע גם בשם gastro - oesophageal reflux - GERD.

הטיפול המקובל בבעיה של צרבת הוא בסותרי חומצה, שכיחות השימוש בתרופות אלו באוכלוסיה גבוה ביותר וחבל , כי השימוש בהם הוא סימפטומטי בלבד ואינו נותן מענה אמיתי לבעיה.
    שימוש ממושך בסותרי חומצה גורר עימו תופעות לוואי לא נעימות שביניהן:
    הפרעות עיכול (עצירות/שלשול), נפיחות, גזים ובחילה.
    מטרידה אף יותר היא ההצטברות של יוני מתכת והפרעות אלקטרוליטים - יתר בסיסיות והיפרקלצמיה (הצטברות סידן).

בהחלט ניתן לפתור את הבעיה בכלים של הרפואה הסינית.
    באופן כללי על פי הרפואה הסינית תמיד בבעיה של רפלוקס קיימת של עליית צ'י "מורד" של הקיבה. צ'י הקיבה אמור לרדת.
    האבחנה המבדלת של הרפואה הסינית המסורתית לבעיה של צרבת:

פלישת צ'י הכבד לקיבה.
    חום בבקיבה ובכבד
    לחות- ליחה
    סטגנצית מזון
    חולשת צ'י /יאנג של הטחול והקיבה
    חולשת יין של הקיבה והכבד

צ'י הכבד עולה במקרה ש שיש חסימה והוא אינו מצליח לרדת, או במקרה של חום פנימי, או במקרה שצ'י הקיבה חלש מידי.
    גם אם יש סטגנציה של צ'י / לחות/ מזון - הצ'י יעלה במקום לרדת.

תזונה היא גורם מרכזי ביותר בבעיה זו.
    מטפל ברפואה סינית יאבחן מהי האבחנה שלך, לעיתים מדובר בשילוב של מספר סינדרומים.
    על פי האבחנה תותאם לך תזונה מתאימה, תכנית דיקור ואם יש צורך אז גם פורמולת צמחים סינית.

מניסיוני אפשר בהחלט להגיע לתוצאות טיפוליות מצוינות בטיפול בבעיה זו, בכלים של הרפואה הסינית.
    כדאי לטפל מבעוד מועד ולא להמתין לנזקים מצטברים ולהפיכת הבעיה לכרונית.

בריאות שלמה

מיכל שלזינגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לא קונבנציונאלי בריפלוקס

ש
    13/06/2009

שלום,
    אני בת 28 וסובלת מריפלוקס מאז שאני זוכרת את עצמי , הריפלוקס מלווה גם בפליטת האוכל.
    כמו כן אני סובלת מגזים שלשול ,צואה רכה ועצירות,וריח רע מהפה.

האם קיים טיפול לא קונבנציונאלי לטיפול בריפלוקס והפסקת הפליטות?
    האם יש קשר בין הרילפוקס לגזים שלשול וצואה.
    בעבר נתנו לי לוצק ואומפרדקס אבל לא התמדתי עם זה.
    אני כבר די התייאשתי אודה לתשובך
    ש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בריפלוקס

מיכל שלזינגר
    13/06/2009

שלום לך

בהחלט ניתן לטפל בבעית רפלוקס + שלשולים וגזים.
    על פי הרפואה הסינית מדובר בסינדרום מעורב של פלישת אנרגית הכבד לטחול + וקיבה.
    הטיפול יתבסס על דיקור, תזונה וצמחי מרפא.

אשמח לסייע לך
    בריאות שלמה

מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטקסיקולוגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו