מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בסוף ההריון והופיעה לי פטריה בנרתיקמיכל שלזינגר28/04/2009
שלום, מיכל! קודם כל, אני רוצה להודות לך על המלצה שנתת לי באמצע הריון על גירוי בעור. - לקחתי אז את כל מה שרשמת, פעלתי לפי זה וזה ממש ממש עזר. תודה רבה!!! ( :
כרגע אני כבר בסוף ההריון, והופיעה לי פטריה בנרתיק (דבר, שבעיקרון קורה לי כל קיץ ונעלם בחורף...). בד"כ הייתי מורחת משחות וזה היה עוזר, אבל לא פותר. כרגע אני מחפשת פתרון טבעי לזה, שגם יעזור לי לטפל בזה כמה שיותר מהר, כי זה מפריע להכנה ללידה (תרגולים עם אפי-נו ועיסוי פרינאום). מאד אשמח אם תוכלי לעזור לי עם פתרון טבעי לזה. תודה מראש! אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בנרתיק בהריון - קנדידה
מיכל שלזינגר28/04/2009שוב שלום לך ...
מאוד שמחה שעזרתי. תמיד כיף לקבל פידבקים.
לגבי הגרוי בנרתיק שחוזר בכל קיץ, את בעצם סובלת מקנדידה. אולי הגירוי נעלם בחורף, אבל הקנדידה חיה מאוד יפה בגופך. בקיץ יש לה תנאים יותר טובים - יותר חום ולחות ולכן היא משגשגת. אגיסטן , או נרות שונים לסוגיהם אינם מהווים פתרון שורש, אלא פתרון זמני בלבד, ועצם הטיפול החוזר גורם לפגיעה ברירית שעם הזמן עלולה לגרום לגרוי קבוע של הרירית במקום וקושי וכאבים בקיום יחסי מין (במצב הטוב...רק זה) במצב הגרוע יותר קושי קבוע ואי נוחות אפילו בישיבה או במתן שתן. לכן חשוב טיפול שורש אמיתי.
כך שאחרי ההריון מומלץ מאוד לפנות למטפל ולקבל טיפול מאוד מדויק כדי להפטר ממנה, כעת בזמן ההריון נעשה רק קצת כיבוי שריפות , כדי להקל על איכות החיים שלך ( לא פחות חשוב),
לצורך הקלה כעת:
המצע הנוח ביותר לצמיחה ושיגשוג יתר של הקנדידה הינו סוכר,שמרים וסביבה לחה.לכן התזונה במצבי קנדידה מבוססת על המנעות מצריכה של סוכרים,בצקים לבנים, מאפי שמרים ומזון מעובד ומשומר.
גורמים נוספים הם שימוש בגלולות למניעת הריון/הורמונים, אנטיביוטיקה וסטרואידים למעלה מחצי שנה ברצף,חשיפה למזהמים סביבתיים
כגון: עשן,כימיקלים חומרי הדברה ורעלנים שונים וכן ובמצבים בהם מע' החיסון חלשה והגוף מצוי במתח תמידי.
הסימפטומים העיקריים של שיגשוג וצמיחת הקנדידה הם:
*מע' העיכול-בעיות חוזרות ונשנות במע' העיכול כגון קשיי עיכול,נפיחות,כאבי בטן,עייפות רבה לאחר ארוחה,שלשולים/עצירות לסירוגין,גירודים וצריבה בפי הטבעת.
*עור-פטריות על העור הפה והציפורניים וכן פטרת הנרתיק הגורמת לגרד,כאבים,הפרשות ורגישות רבה,גירודים כללים בכל הגוף.
קיימים נזקים רבים ונוספים - אך אני מוגבלת במספר המילים ....בפורום זה !!!
*הטיפול הבסיסי בקנדידה הוא שינוי תזונתי קפדני המהווה כ- 60% מהצלחת הטיפול,הקפדה על כללי התזונה חשובה גם לאחר העלמות הסימפטומים למשך כ- 3 חודשים לפחות.
מזונות שאינם מומלצים
* פחמימות מזוקקות-סוכר לבן/חום,דבש,ממתקים,ריבות,שוקולד,עוגות ועוגיות, קטשופ וכו'.
* מאפי שמרים ובצקים לבנים
---
מבחינת חומרים אנטי קנדידיאלים- כעת בגלל ההריון אין אפשרות להשתמש בחומרים כמו שמן עץ התה וכו'.
אבל רצוי לקנות תוסף פרוביוטי מאיכות טובה - כמו פרוביוטיק פמינה / ג'ארו דופילוס - בשבועיים הראשון ליטול פעמיים ביום - אפשר עם האוכל, בהמשך לרדת ל- 1 ביום.
חוץ מזה במשך שבוע - פתחי קפסולה ומרחי בעזרת האצבע בתוך הנרתיק - פעמיים ביום.
שוב...
אשמח לקבל פידבקים.
בהצלחה
המשך הריון קל
ולידה קלה
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ( : שאלות קטנות בהקשר הזה
א.ס.28/04/2009האם פירות נחשבים לסוכרים (תפוחים, אגסים, מנגו וכו')?
אם אני שותה קפה עם סוכרזית - זה עדיף על סוכר?.... וחלב לא "עוזר" לקנדידה? (שמעתי שכן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה נוספת לקודמות...
א.ס.29/04/2009מיכל, בוקר טוב וחג שמח!
חשבתי אחרי שקראתי את התשובה שלך מה נשאר לי לאכול, וזה מאד מעט.. אני רוצה לוודא: טחינה, גבינת סקי רקה ודברים דומים, שמוכרים אותם בקופסאות - זה נקרא מזון משומר ומעובד? או שזה בסדר לאכול אותם, ולא לאכול רק שימורים כשזה בפירוש שימורים?
לחם שחור - מותר?
רשמת לי גם "לפנות למטפל" אחרי שאלד. לאן היית ממליצה לפנות באזור ת"א? אם אפשר שזה יהיה במחירים סבירים, זה מאד יעזור גם.
תודה רבה מראש! ( :* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה + קנדידה
מיכל שלזינגר29/04/2009באופן כללי רצוי בכלל להמעיט במזונות מעובדים. בתשובה הקודמת עניתי לך לגבי מוצרי חלב.
קיים מגוון עצום של מזונות טבעיים ולא מעובדים - טחינה, חומוס, טונה, קטניות לסוגיהם וכו', ירקות למיניהם , ביצים...
לא חסר. כפי שציינתי כדאי מאוד לפנות למטפל, שיתן לך הנחיה אישית, ויתאים לך תזונה שתתאים לאורח החיים שלך, את זה כמובן לא ניתן לעשות בפורום...
לגבי מטפל בתל - אביב:
אני מטפלת בראש העין, ומטופלי מגיעים אלי מטווח גיאוגרפי נרחב ביותר ( כמובן , גם מתל - אביב), אם את רוצה מטפל מאיזור מגורייך, חפשי באינטרנט /המלצות של מכרים.
לגבי מחיר, חשוב לזכור שבטיפול בקנדידה, חלק מרכזי מעלות הטיפול הינו של התוספים שיש לצרוך, זוהי עלות שאינה קשורה למחיר הטיפול. את התכשירים יש לקנות בחנות טבע /או בית מרקחת הומיאופתי - תלוי בהנחיות המטופל לגבי התכשירים שיומלצו לך.
בריאות שלמה
בהצלחה
מיכל שלזינגר
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנדידה + תזונה
מיכל שלזינגר29/04/2009שלום לך
פירות בהחלט נחשבים לסוכרים. לכן בעת טיפול בקנדידה עדיף לצמצם צריכת פירות למינימום אפשרי - עדיף עד 2 ביום, לעומת זאת להרבות בצריכת ירקות.
לגבי סוכרזית, כככל עדיף לא לצרוך תחליפי סוכר בגלל רעילותם המצטברת לגוף.
מעבר לכך מן הבחינה הסינית - קנדידה ( מושג נטורופתי) בהרבה מובנים מקבילה בהתייחסות סינית לסינדרום של חולשת טחול ולחות - כשיש מצב של חולשת טחול + לחות רצוי להמעיט בכלל בטעמים מתוקים , גם אם הם אינם מהוים סוכר אמיתי.
ניתן להמתיק באמצעות סטיבה בנוזל / אבקה / או כמה עלים של סטיביה .
לגבי מוצרי חלב - קשורים למצב של לחות - ליחה , עדיף להמעיט / להמנע.
מיכל שלזינגר
התמחות בגניקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!
א.ס.30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש בפרוביוטיקה בתחילת הריון
מרינה11/09/2009מיכל שלום,
אני בת 27, שבוע 11 בהריון.
לפני 3 שבועות השתמשתי בהמלצת רופא במשחת "טבע דרם" וכעבור שבועיים זה חזר וקיבלתי משחה אחרת "טבע קוטן" לעוד 5 ימים. סיימת טיפול ותוך יומיים הבעיה חזרה.
רציתי לוודא ששימוש בפרוביוטיקה פורטה של מכבי Care, כפי שהמלצת, לא מסוכן גם בתחילת הריון ומיד אחרי סיום טיפול במשחה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה בהריון + קנדידה
מיכל שלזינגר12/09/2009שלום לך מרינה
באופן עקרוני אין כל מניעה להשתמש בפרוביוטיקה בזמן הריון.
אני לא מכירה את התוסף של מכבי CARE ואני גם לא בוטוחה לגבי האפקטיביות שלו. אני בד"כ ממליצה על פרוביוטיקה JARRO DOPHILUS או פרוביוטיק פמינה.
לאחר ההריון - במקרה שעדיין תסבלי מן התופעה מומלץ ליטול תוספים נוספים שיסייעו לך להפטר מן הקנדידה.
חשבו שתדעי שכאשר מטפלים בקנדידה נרתיקית :
לא מספיק להשתמש באופן מקומי בטיפול פרוביוטי בנרתיק. אלא, חשוב גם ליטול פרוביוטיקה (מאיכות טובה) בנטילה פומית (בליעה) - אין כל מגבלה על נטילת פרוביוטיקה בנטילה סיסטמית בהריון , וכן להקפיד על תזונה:
יש להמנע מ-
1. סוכר ומאכלים המכילים סוכר מזוקק על כל צורותיו כולל סוכרוז, פרוקטוז, מיצי פירות, סירופ מייפל, משקאות ממותקים, עוגות, ממתקים, קטשופ...).
2. מאכלים המכילים שמרים וקמח לבן – דברי מאפה, להמנע מחיטה.
3. מוצרי חלב פרה, פרט ללבנה ויוגורט.
4. פירות, פירות יבשים, מלון, דבש, אלכוהול, פטריות.
5. חומר משמר, צבע מאכל, אבקת אפיה, אבקת מרק (שמכילה מונוסודיום גלוטמט), רוטב סויה, חומץ, וכל רוטב שעבר תסיסה.
6. בוטנים.
המשך הריון קל
ובריאות שלמה
מיכל שלזינגר
התמחות בגינקולוגיה ופוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)