מה הכוונה בחום פנימי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הכוונה בחום פנימי
    מיכל שלזינגר
    09/05/2009

במסגרת טיול בסין, הגענו כמו קבוצות תיירים רבות לאבחון "אינסטנט" אצל רופא סיני. על ידי בדיקת הדופק והלשון ומספר שאלות שתורגמו ע"י מישהי שידעה קצת אנגלית... הוא דיבר על כך שאני סובל מחום פנימי. מה הכוונה של חום פנימי ברפואה הסינית?
    תודה
    מטייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה הכוונה בחום פנימי

הוספת תגובה

• חום פנימי + רפואה סינית

מיכל שלזינגר
    09/05/2009

הטיפול והאבחון ברפואה סינית מבוססים על ראייה הוליסטית של גוף ונפש, מצב האיזון הפנימי הן הפיזיולוגי והן הנפשי. לדוגמא: מחלות עור בהן ניתן לראות גם תהליכים דלקתיים כמו סבוריאה ופסוריאזיס, בעיות שינה, הפרעות התנהגות וכו'.

אבחון - האבחון ברפואה סינית כולל תשאול, התבוננות ובדיקת דופק ומבנה וצבע הלשון. המטופל הסובל מ"חום פנימי "מספר על תחושות של "בוער לי בפנים" או תחושת צריבה בעור, גרד, בעיות שינה, צמאון, עצבנות, עיניים אדומות, נטיה לכעס, העדפת מזג אויר קר ומשקאות קרים.

אלו רק חלק מהסימנים המצביעים על החום המתפרץ כתוצאה ממצב של חום פנימי.
    תופעה זו נובעת לעתים בגלל הצפת הגוף בטוקסינים (למשל צבע מאכל טרטרזין, חומרים משמרים ומעושנים, סיגריות, אלכוהול, מאכלים חריפים ועוד) הגורמים לחום בדם או בכבד.
    סטגנציה של הכבד (תקיעות, זרימה לא חלקה של אנרגיית הכבד, האחראי לזרימה חלקה של צ'י - אנרגיה) .
    במצבים קשים החום עלול לגרום להפרעת שינה על רקע הפרעה Shen (נפש). אנשים הסובלים מחום, נראים אדומים ומזיעים יחסית לאנשים אחרים בסביבתם ונוטים יותר לעצירות, פריחות ובעיות עור ,בעיות שינה והתקפי זעם תכופים.
    אסטרטגית הטיפול במקרה זה היא בעיקר תזונתית (שלילת המזון המחמם).. כאסטרטגיה נוספת ניתן להשתמש בצמחים מקררים או דיקור בנקודות לניקוז חום.

למעשה הסינית מכנים את בני התרבות המערבית :
    "האנשים בעלי קצה הלשון האדום"
    זאת מכיוון שחלק מן האבחנה הסינית נשענת על אבחנת לשון. קצה הלשון מבטא את אנרגיית הלב, בגלל שבמערב אנו חיים בסטרס רגשי מתמיד אצל רבים מאנשי המערב יהיה קצה הלשון אדום.

בריאות שלמה
    מיכל שלזינגר
    רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום פנימי

tal
    05/05/2012

שלום שמי טל ואני בת 32 כבר כמה שנים שאני סובלת מחום פנים
    יש לי רגעים שאני מרגישה שהפנים שלי של בוערות ומרגישה חום בפנים בלי קשר לכלום, וגם מצבים שאני מרגישה לחץ הפנים שלי הופכות אדומות , וגם סובלת מהזעות יתר בבית השחי, האם אני סובלת מחום פנימי? או משהו אחר ואיזה טיפול עלי לעשות?
    אני פשוט מיואשת, נמנעת מלבלות בחברת אנשים, זה גורם לי לדיכאון
    מה עלי לעשות על מנת שזה יעלם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום פנימי - תגובה

מיכל שלזינגר
    07/05/2012

שלום טל

מן הפרוט הקצר אני מבינה שלא תמיד סבלת מבעיה זו. אני ממליצה לפנות למטפל שיערוך לך אבחון מדוקדק ויוכל לסייע לך .
    נראה שיש חום פנימי במקרה שלך, חשוב לדעת מה מקורו- עודף על רק חסר , אולי סטגנציה...
    מטפל מיומן יוכל לאבחן את סיבת השורש לסימפטומים ולהעניק לך טיפול הולם שיביא לשיפור במצבך.

רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו