מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות קשהאבי06/07/2009
שלום , אני בן 18 בחצי שנה האחרונה אני סובל מעצירות ממש קשה עד שלפעמים ממש יש לי יציאות רק פעם בשבוע וזה מתלווה בכאבים ממש חזקים. רציתי לשאול מה אני יכול לעשות במצב הזה ?? אני ממש סובל מזה , וגם לאחרונה אני הפחתתי בכמות שתיה ואני לא מקפיד כל כך על ארוחות מסודרות , איזה מזון מומלץ לי להתחיל לאכול שיגרום לי ליצאות קלות ויסדר את מערכת העיקול ??
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
עדי מנחמי06/07/2009לתזונה מסודרת יש חשיבות רבה בכדי להסדיר יציאות.יש לאכול בעיקר סיבים תזונתיים,ירקות ולהרבות בשתיית מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות קשה
מיכל שלזינגר06/07/2009שלום לך יוסי
אין תחליף לשתיה ואכילה נכונים לצורך טיפול בעצירות:
להלן המלצות שעשויות לסייע לך.
1. הקפדה על פעילות גופנית קבועה.
2. העדפה של פירות וירקות טריים, שלמים בקליפתם (לאחר הברשה וקרצוף טוב – להסרת שאריות חומרי הדברה ואדמה)- על פני מיצי פירות וירקות. הסיבים הבלתי מסיסים נמצאים בעיקר בקליפה, לכן הם חסרים במיץ הסחוט. בנוסף, אכילת פירות וירקות שלמים, תורמת לתחושת שובע ואינה מעמיסה קלוריות על הגוף.
3. צריכה מספקת של סיבים בלתי מסיסים במזונות ארוזים, באמצעות בדיקת הסימון התזונתי שעל גבי אריזות המזון: בררו מהי כמות הסיבים בקמח, במוצרי הלחם השונים ובדגני הבוקר שלכם. חפשו אחר מונחים כגון: "סובין חיטה" ו"קמח מחיטה מלאה".
4. כדי שפעילות הסיבים תהיה יעילה, חשוב להקפיד על שתייה מספקת: לפחות 8 כוסות מים ביום. בקיץ הישראלי לפחות 10 -12 כוסות מים ביום. צריכה גבוהה של סיבים, ללא תוספת משמעותית של נוזלים, עלולה להחמיר בעיה של עצירות.
טיפים לטיפול תזונתי בעצירות: טיפול יעיל, אך דורש התמדה וסבלנות רבה. מדי יום יש לאכול:
1. כף סובין חיטה עם יוגורט, בתוספת כוס מים גדולה.
2. שזיפים שחורים מיובשים, או תאנה מיובשת, השווים למנת פרי (הנספרת בדיאטת הרזיה) לאחר שהושרו כמה שעות במים רותחים. מומלץ לשתות את מי ההשריה ולאכול את הפרי באופן קבוע בבוקר (לפני כל ארוחה אחרת ).
3. רסק מעגבניות טריות בתוספת כף שמן זית (במקום 2 כפיות שמן הזית בסלט הירקות – בדיאטת הרזיה).
4. כף זרעי פשתן טחונים, מעורבבים במים , או במיץ- מוסיפים ליוגורט (מומלץ לשמור זרעי פשתן טחונים סגורים במקרר באריזה הרמטית – נוטים להתעפש).
5. סלק אדום.
בהצלחה
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)