מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות על רופא מדקרדינה20/07/2009
שלום,
בזמן האחרון החלטתי להתחיל בסדרת טיפולים אלטרנטיביים(בפעם הראשונה) עקב מיגרנות, אלרגיות ובעיות במערכת העיכול.
הייתי פעמיים בדיקור-הרגשתי מהרופא יחס דיי מזלזל כאשר הוא בקושי דיבר איתי ופשוט דקר עם המחטים בצורה אפילו דיי כואבת (כך שהמחט כמעט נכנסה עד הסוף בנ'ק מסויימת וירדה טיפת דם באחרת) האם עלי להפסיק את הטיפול אצל רופא זה או שמעט כאבים בדיקור זה מקובל והגישה היא שונה לכל רופא? (אני בת 22) \
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור - כואב ?
מיכל שלזינגר22/07/2009שלום לך דינה
ישנן טכניקות דיקור רבות. בחלקן מושג דגש על השגת צ'י - ואז מורגש יותר כאב:
למשל, שיטת האיזון של ד"ר טאן, דיקור מרידיאני, דיקור סיני מסורתי ועוד.
אבל ישנן שיטות שבהן אין כל כאב, למשל כשאני משתמשת בטכניקות דיקור מן הרפואה היפנית אין דגש על השגת צ'י והמחטים מאוד דקות. כך שאין כל כאב.
ובכלל לא משנה באיזו שיטת דיקור משתמשים לא חייב להיות כאב.
טיפול בדיקור יכול להיות מאוד מרגיע, שלו ונעים.
פעמים רבות אני משתמשת רק במחט אחת, או במספר מצומצם של מחטים (למשל - בטיפולים נפשיים).
כמובן שישנם מטפלים שמשתמשים במחטים עבות יותר ואז הדיקור עלול להיות מכאיב.
אבל... מנסיוני, טיפולים שגורמים לכאב - אינם משיגים תוצאות אפקטיביות יותר.
לגבי המטפל שלך - את יכולה לבקש ממנו להשתמש במחטים דקות ועדינות יותר ובטכניקה עדינה יותר. אני בטוחה שהוא יענה לבקשתך !
בהצלחה
מיכל שלזינגר
רפואה סינית והומוטוקסיקולוגיה
052-8728526 077-7006257* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)