מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמונים בחלב סויהדנה01/12/2009
שלום,
לפני שנה התחלתי לצרוך חלב סויה כתחליף לחלב רגיל. לאחרונה שמעתי שיש בו הורמוני מין. האם זה נכון? האם זה יכול להזיק לי? אמרו לי גם שלפני שאני ארצה להיכנס להריון, עדיף שאמנע מחלב סויה כמה חודשים לפחות. יש אמת בדבר?
בנוסף, ראיתי לאחרונה שיש חלב סויה ללא סוכר. חלב סויה באמת מרגיש לי די מתוק. האם זה אומר שמוסיפים לו סוכר בד"כ? האם הוא משמין?
אודה על תשובה ממצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב סויה + פוריות
מיכל שלזינגר01/12/2009שלום
הדעות לגבי סויה חלוקות. קיימים ממצאים רבים לכאן ולכאן. ההרכב הכימי של סויה מכיל איזופלבונים, תרכובות שביניהן נמצא חומר שמדמה אסטרוגן (=פיט ואסטרוגן- אסטרוגן ממקור צמחי), שהוא ההורמון הנקבי. במאה מיליליטר, חצי כוס, של חלב סויה יש כ- 40 מיליגרם איזופלבונים.
הבולט שבין האיזופלבונים שבסויה הוא גניסטאין. מספר מחקרים בחיות ובבני אדם הראו שהחומר הזה יכול לשנות את דפוסי ההתפתחות המינית. למעשה, צריכה של שתי כוסות חלב סויה ליום במשך חודש יכולה לשנות את מועד המחזור אצל נשים, וצריכת סויה בכלל מאריכה את תקופת המחזור. שני הדברים האלה תלויים באסטרוגן, אותו כאמור מדמים האיזופלבונים.
בניסויים שונים, כאשר ניתן גניסטאין – כאמור אחד מהרכיבים האסטרוגניים שבסויה - לקופות בהריון, התגלה 70% יותר אסטרדיול (אסטרוגן, הורמון נשי) במחזור הדם של עוברי הקופות שקיבלו את הגניסטאין מאשר בקופות שלא קיבלו את החומר. אסטרדיול אסור לשימוש אצל נשים בהריון כיון שהוא גורם להתפתחות נזקים בעוברים, לבעיות בהתפתחות המינית ועוד.
. יש רופאים הממליצים לנשים הרות להימנע מצריכה מוגברת של מאכלים על בסיס סויה בשל החשש מעלייה בכמות האסטרוגן מהמקור הצמחי וגם בקרב תינוקות מומלץ לא להפריז במתן תחליפי חלב על בסיס סויה.
כפי שאת מבינה- תמיד הכלל הבסיסי הוא איזון וחוסר הפרזה. שתייה של כוס סויה אחת ביום לא אמורה להוות בעיה.
.
אם את צורכת חלב סויה – עדיף לצרוך את האורגנית
הטענה היא כי כיום הסויה הרגילה היא מהונדסת גנטית וגם לכך השפעות שליליות ביותר על מצב בריאותנו – ככל הידוע לי זו של "הרדוף" המשווקת על ידי תנובה ומצוין עליה "אורגנית" היא אולי היחידה בארץ שהיא אורגנית.
לגבי כמות הסוכר-
למרבית משקאות חלב הסויה מוסיפים היצרנים סוכר.
לגבי כמות הקלוריות – מצוין על גבי האריזה.
בנוסף לכל האמור לעיל
חשוב לדעת שגם חלב פרה אינו "מאכל בריאותי" וזה התעשייתי מכיל הורמונים ואנטיביוטיקה.
במקרה שאת בכל זאת מעוניינת לצרוך מוצרי חלב ולהמנע מנזקים בריאותיים קצרי טווח וארוכי טווח המומלץ ביותר:
מוצרי חלב עיזים אורגניים.
או אם את מעוניינת במוצר שאינו מן החי - חלב אורז / חלב שקדים/ חלב שעורה.
בריאות שלמה
מיכל שלזינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)