מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליחה או לחות או משהו אחר?עומר21/04/2011
שלום,
בתקופה האחרונה אני מרגיש שהראש שלי קצת כבד.
תחושה של חוסר פוקוס, תגובה קצת איטית, עייפות מנטלית.
הייתי אצל פסיכולוג שאיבחן את התופעות האלה כחרדה.
רופא סיני שהייתי אצלו איבחן לחות או ליחה.
אני מודע לכך שיכול להיות ששתי האבחנות מתארות את אותה תופעה ואין סתירה בינהן.
המטפל הסיני המליץ על הפורמולה bu zhong yi qi tang ( מכיוון שאני סובל גם מטחורים)
לפי מה שקראתי אני יודע שיש עוד שתי פורמולות המטפלות בלחות וליחה: wen dai tang
ו tai wu shen zhu san.
השאלה שלי היא האםbu zhong yi qi tang יכול לעזור לתופעות שציינתי למעלה או שכדאי לנסות את הפורמולות האחרות אם בכלל.
אני יודע ששאלתי שאלה שאולי קצת מורכבת אבל אין לי כסף מיותר לעוד פסיכולוגים או מטפלים סינים והייתי רוצה למצוא פתרון לבעיה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה או לחות או משהו אחר? פורמולות
מיכל שלזינגר21/04/2011שלום לך עומר
אני לא יודעת מדוע הפסיכולוג אבחן אצלך חרדה, האם יש גם סימנים של חרדה?
לגבי הכבדות, חוסר הפוקוס, והעייפות המנטלית- הפורמולה Bu Zhong YI QI Tang
יכולה באמת להתאים, זוהי הפורמולה שרשם לך המטפל ברפואה סינית שמן הסתם ערך לך אבחנה מדוקדקת על פי כל הסימנים, הסימפטומים והבדיקות שהבאת.
אני מבינה את רצונך לחסוך כסף, אבל לא ניתן לאבחן ולהתאים פורמולות בצורה מקצועית ואחראית באמצעות שימוש ברשת.
המטפל השתמש ביכולותיו ובידע המקצועי שלו, ובטוח התאים פורמולה מתאימה.
נכון, שהפורמולות שציינת גם הן מתייחסות לאספקטים של לחות,ליחה- אבל כל אחת יש לה דגשים משלה ורק מטפל יכול להתאים באופן מדויק.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
עומר21/04/2011קודם כל תודה על התגובה.
לא מדובר בהתקף חרדה. כנראה שזה סימפטום של חרדה. בתקופה שלפני הייתי לחוץ וגם בעבר חוויתי תקופה קצרה של תופעות דומות.
תחושת העייפות, כבדות וחוסר ריכוז מנטלי הגיעו לפני. יכול להיות שזה שילוב.
היום עשיתי אימון ריצה, חשתי כי ממש קשה לי להרים את הרגליים מהקרקע, ממש תחושת כבדות. ככל שהמשכתי באימון הרגשתי ליחה שמתרכזת בגרון וירקתי אותה החוצה ( כמו שהסינים עושים ) בהמשך האימון הרגשתי שתחושת הכבדות הופכת לפחות חזקה.
בכל מקרה, אנסה את הפורמולה.
האם יש לכם המלצות נוספות מעבר לתזונה נכונה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות - תגובה
מיכל שלזינגר22/04/2011שלום לך עומר
לגבי החרדה - אני נוהגת לשלב גם טיפול בפרחי באך שיכול ביחד עם הפורמולה הסינית לעשות נפלאות.
לגבי תחושת הכבדות, כאשר סובלים מחולשת טחול, יש גם בעיות ספיגה ולכן רצוי לבדוק גם את מצב הדם- ספירה וכימיה בדם.
בדוק גם את מצב הברזל, פריטין, ויטמין B12
מומלץ גם לבדוק בלוטת תריס.
אם אתה מרגיש כך , לא הייתי ממליצה על פעילות של ריצה, אלא על פעילות ספורטיבית עדינה יותר, דוגמת הליכה.
כאשר אתה משתמש ב"אנרגיה שאין לך" כמו עכשיו, אתה יכול לדמות זאת ללימון שסוחטים אותו אחרי שסחטו כבר את כולו.
בעצם אתה שוחק את האדרנל כאשר אתה משתמש ברזברות שאין לך וחבל, אתה גורם נזק לטווח ארוך.
שבת שלום וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עומר27/04/2011האם ניתן לקחת כדור ואבן (נגד חרדה) מדי פעם בתקופה בה אני משתמש בbu zhong yi qi tang ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
מיכל שלזינגר28/04/2011שלום עומר
קח את ה BU ZHONG YI QI TANG במרחק של לפחות 4 שעות מהואבן.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)