מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש השפעה על כלי הדם?ניב08/10/2013
אני בן 26 ובכמה שבועות האחרונים פיתחתי הרגל של "לדחוף" החוצה אוויר בעוצמה רבה דרך האף ואז למשוך את האף, ואני עושה זאת הרבה מאוד פעמים ביום, לאורך כל היום כאמור כבר שבועות ארוכים.
האם יש סיכוי שההרגל עלול להחליש את קירות כלי הדם במוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדגיש שמדובר בדחיפה החוצה בעוצמה
ניב08/10/2013ולא במשיכה, אלא דחיפה של האוויר דרך האף במהירות ובעוצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדגיש שמדובר בדחיפה החוצה בעוצמה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק09/10/2013לא
אבל הרגל מיותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- m- r- iלינור06/10/2013
רצינו הסבר אל הפינות אם יש סכנה חיים
ואם הניתוח מסוכן
ואם אפשר לפרט לי כי אני לא מבינה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר m- r- i - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק07/10/2013לא ברור לגבי איזה מקרה
אנא פרטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאפרת02/10/2013
דר שלום!
ברצוני לשאול עברתי תאונה ובבדיקה סיטי אבחן ש C23 יש לי נקיעה סיבובית האם זה גורם לאיבוד למשקל, כמו כן הרופא הנורוככרוג אמר לי שאי אפשר לתקן את זה כי עלולים להיות סיבוכים האם זה נכון
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/10/2013תוכלי לנסח שוב את השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להתייעצות לבקשתך
אפרת02/10/2013לפני 25 עברתי תאונת ואובחנה צליפת שוט בCT אובחן בקע מרכזי בC-67
לפני 10 שנים עברתי שוב תאונה שהCT מראה שC23 יש לי נקיעה סיבובית שאי אפשר לתקן ב C4-5 שינויים ניווניים אונקורטבראליים גורמים להצרות בינונית של הנוירופורמינה -6= C5-היצרות בינונית עד ניכרת של הנוירופוראמינות בC6-7 אוסטאופיט אחורי בינוני עד ניכר על השק הדורלי שינויים ניווניים אונקוורטבראליים גורמים להצרות הנוירופוראמינות דו צדדי במידה נכרת לפני 5 שנים עברתי נתוח קיבוע צווארי בC567 שאלתי היא האם זה קשור לתאונה הראשונה כי במשך השנים סבלתי פעמים בודדות מהצוואר כשהייתי מדפיסה הרבה אבל תפקדתי מצויין וילדתי ולאחר התאונה השניה בהדרגה לא תפקדתי והיו לי בעיות הליכה זרמים בידיים והרגליים וכאבים לוחצים ואיבוד שיווי משקל וכאבי צוואר וכאבי ראש שמקרינים לכתפיים לפנים לאף וכאבי לסת עברתי ניתוח קיבוע צווארי לפני חמש שנים והכאביים ממשיכים בידיים וברגליים עם זרמים והרדמות ויש לי בעיות הליכה ואני נופלת הרבה עברתי גם שיקום אני הולכת עם מקל 4 רגליים ודיקטוס הייתי אצל המנתח כי הכאבים מחמירים והוא אמר לי שאני אסבול כל החיים ושהוא עשה לי את הניתוח כי הייתי יושבת על כסא גלגלים. ושאני אמשיך ללכת עם המקל ואי אפשר לעשות מאומה כמו כן אני כרגע עם תרופות וקנביס רפואי.
ברצוני לשאו עוד שאלה האם C23 החוליות הנ"ל הם שגורמים לי בעיות בהליכה ובאיבוד שווי משקל
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח MRI של המוחפזית02/10/2013
אודה לעזרתכם בפענוח תוצאות ה-MRI שעבר בעלי לפני כמה ימים בראשו.
בעלי סובל כבר מס' חודשים מסחרחורות, חוסר יציבות וכאבי ראש.
הממצאים הינם:
"הודגם תהליך גדול בגומה האחורית בקו האמצע, תהליך אשר מקבל האדרה הומוגנית לאחר הזרקת גדוליניום ונמצא ברצפת החדר הרביעי וממלא את החדר הרביעי.
חדרי המוח קטנים.
אותות תקינים מהחומר הלבן.
אין עדות לתהליך אחר נוסף, התהליך מתאים לתהליך ראשוני של המוח ומכיוון שמיקומו נראה בתוך החדר הרביעי ברצפת החדר הרביעי הוא יכול להתאים לאפנדימומה. אין לשלול בוודאות תהליך מסוג אחר. דרוש המשך בירור מהיר וטיפול".
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח MRI של המוח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק09/10/2013בעלך צריך להבדק על ידי נוירוכירורג בהקדם ויתכן ויצטרך לעבור ניתוח.
אנא פנו לרופא בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת בפענוח MRI לבתי.אפרת02/10/2013
עקב חשד להתפתחות מינית מוקדמת,ובעיקבות האצה בגדילה,הופנתה בתי בת ה-8 וחצי ל-MRI מוח.הבדיקה הראשונה בוצעה ב-7/13(ללא חומר ניגוד)ובטופס פענוח הבדיקה נמצא כי חדרי המוח הלטרלים מעט מורחבים ונמדדים ברוחב מקסימלי כ-21 מ"מ.חדר שלישי ורביעי בגודל תקין. מודגמת ציסטה ארכנואידלית קטנה בגומה האחורית שנמדדת בקוטר קידמי-אחורי כ-19 מ"מ.אין עדות לאפקט מסה משמעותי על רקמת המוחון.ללא ממצא מוחי פוקאלי. הרופאה האנדוקרינית שהפנתה אותי ל-MRI אמרה שהבדיקה תקינה לגמרי,שציסטה זו היא מולדת ואין סיבה לדאגה.בהמלצתה החלנו טיפול בזריקות בענין ההתפתחות המינית המוקדמת.בתי כבר קיבלה את הזריקה הראשונה.
רופאת המשפחה,העדיפה לשלוח אותנו לבדיקת MRI בשנית בכל זאת.
את בדיקת MR השנייה ביצענו בשבוע שעבר(הפעם עם חומר ניגוד) ותוצאותיה:כמעט ללא הבדל מהבדיקה הראשונה.וכך נרשם בטופס פענוח הבדיקה:חדרי המוח הלטרלים בולטים במידה קלה בדומה לבדיקה הקודמת ונמדדים ברוחב מקסימלי כ-20 מ"מ
חדר שלישי בגודל תקין חדר רביעי בולט במקצת.
שוב מודגם ממצא המתאים לציסטה הארכנואידלית בגומה האחורית-גם הממצא הנ"ל יציב.
מצרפת את תוצאות MRI ואשמח באם תוכלו לתת את חוות דעתכם ולעשות לי קצת סדר בראש.יש בי דיי בילבול מאחר שמצד אחד נאמר לי שהכל תקין ואין צורך להתייחס לדברים ומצד שני שלחו אותנו לעוד בדיקה וכשהתייעצתי עם מומחה ב-MRI הוא אמר שהבדיקה לא תקינה במלואה.לכן אני אשמח ואודה באם אקבל את חוות דעתכם בענין ,האם אין סיבה לדאגה או שכן? האם אצטרך רק לדאוג שבתי תהיה במעקב בלבד או לדעתכם יש צורך מעבר לזה?אשמח גם באם תסבירו לי מהן הסיבות להתרחבות החדרים ומהן ההשלכות בעתיד לכך אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לפנייתי הקודמת
אפרת02/10/2013מצרפת קובץ של פענוח MRI השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת בפענוח MRI לבתי. - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/10/2013הבדיקה שתארת חריגה מעט מהנורמה כי קיימת הרחבה קלה של מ'ע החדרים, ומתוארת ציסטה בגומה האחורית. ממצאים אלה אינם יכולים להסביר את ההתפתחות המינית המוקדמת של ביתך (לפיכך הרופאה האנדוקרינולוגית הגדירה את ההדמייה תקינה, כלומר לא מהווה הסבר לבעייה ממנה סובלת ביתך). ממצאים אלו אף שאינם "תקינים" קימים בחלק מהאוכלוסיה ואינם מצריכים התייחסות או טיפול מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסיםסיון02/10/2013
שלום אימי בת 59 לפני כחודש עברה ניתוח להסרת גידול מוח בצד ימין באונה הטמפורלית מסוג gbm נטלה דפלפט במינון של 1200 מג ליום ניתן לנו לאחר הניתוח לעלות מינון קפרא ב250 מג כל שלושה ימים עד הגעה של 2000 מג ביום ולהפחית דפלפט כל יומים 400 מג עד להפסקה ביום שהפסקנו אימי סבלה מפרכוס ביד שמאל וברגל שמאל שהתבטא ברעידות בנוסף הקולה שלה השתנה בכל פעם שהיו רעידות וליום המחרת היא התחילה לחוש בפה תחושה מפחידה שהפה נאכל לה ורעידות בפה לאחר אישפוז של יומים נאמר לה להחזיר את המינון של הדפלפט ל1000 מג ביום כולל הקפרא 2000 מג והיא שוחררה אך עדין סובלת מהפירכוסים האלו הם זה יעבור מתישהו כאשר המינון יתאזן או שזה החמרה במצב ? והאם יש סיכון שיכול לקרות לה משהו בזמן הפירכוסים בזמן שאנו בבית ?
תודה רבה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירכוסים - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק07/10/2013לעיתים מספר חודדים לאחר הניתוח הפרכוסים יכולים לחלוף. כמו כן, עם הזמן תמצאו את המינון או שילוב התרופות האופטימלי בו אמכם תפסיק להתכווץ.
בשלב ראשון עד שתתאזן כדאי שתהיה בהשגחת מבוגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRIלובה29/09/2013
אחות שלי בת 11. כל כמה חודשים מסתובב לה הראש והיא מתחילה לצרוח. עשינו בדיקת MRI וקיבלנו תוצאות: ארבע מוקדים בעלי אות מוגבר ב- T2, חומר לבן במח משני הצדדים.
בבקשה תסבירו לי מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן30/09/2013צריך לראות את בדיקת ה MRI , לא ניתן לחוות דיעה רק ע'פ תאור זה. ממליצה על יעות אצל נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצפאלוסמוניק15/09/2013
אין לי שאנט אך כן יש הכנה {מקווה שלא אצטרך לעבור שוב את הניתוח } .לפעמים כמו בערב כיפור ובכיפור עצמו הרגשתי את הבליטה שיש לי בראש {במקום של ההכנה לשאנט עתידי} סוג של לא נוחות או משהו מציק. זה לא כאב ראש אבל מידי פעם זה ממש מטריד. האם יש לי סיבה לדאוג?? יכול להיות שזה בגלל שצמתי והחום שהיה ?? אוף אך אפשר להרגע ? ועוד שאלה מה הסיכויים שההידרו צאפלוס חלילה יחזור ? מציינת שהסיבה לכך לא ידועה יכול להיות משהו מולד, והניתוח נעשה ב מרץ 2012, נאמר לי ע"י איש רפואה מתחום אחר " שאם עברה שנה מאז הניתוח והכל בסדר אז רוב הסיכויים שאין סיבה לדאגה " , האם זה נכון ???. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לכם עם תענו לי בבקשה
מוניק17/09/2013.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוצפאלוס - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/09/2013לא ברור לי ממה את סובלת ואיזו פרוצדורה עברת. בסה"כ נשמע שאת בסדר. בכל זאת כדאי לפנות לרופא שניתח אותך ולקבל את חוות דעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה פרונטלית תת קונבקסיטליתויקי12/09/2013
שלום, אמי בת 66 התלוננה על כאבי ראש ובתוצאות של ה CT ראש כתוב
מנינגיומה פרונטלית תת קונבקסיטלית מימין עם סימני היפראוסטוזיס בולט של עצם עצם פרונטליצ סמוכב. מה בדיוק זה אומר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה פרונטלית תת קונבקסיטלית - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/09/2013מנינגיומה זהו גידול שפיר אשר צומח מקרומי המח. לעיתים נוצר היפראוסטוזיס כלומר עיבוי עצם הגולגולת בתגובה. צריכה להראות את צילום ה ct לנוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ראשתומר שני09/09/2013
שלום רב
אני עו״ד מתל אביב עברתי ניתוח להסרת גידול שפיר בראשי עברו 45 יום ועדיין יש לי דימום מהחלק בראשי המנותח זה סביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן11/09/2013לא . במקרה של הפרשה מפצע ניתוח - פנה בהקדם לרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותרז07/09/2013
אני בת 31 לאחר 4 הפלות טבעיות מהריונות טבעיים, 2 ההריונות האחרונים היו חוץ רחמיים בחצוצרה הימנית וה 2 הראשונים היו קטנים מידיי ולא ראו. בצילום רחם התברר כי החצוצרה השמאלית היא הסתומה וההריונות דווקא בימנית. בבח המליצו על כריתת 2 החצוצרות וטיפוליivf האם נחוץ לכרותם לפני הטיפול? האם בגלל שזה נתקע בחצוצרה זאת סיבה מספיק טובה להניח שהיא אכן חולה וזה הדבר היחידי? כל בדיקות שעשיתי טובות ( קריוטיפ קרשיות וכד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ` אייל יצחיאק16/09/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_גניקולוגיה_רפואת_נשים' id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTלימור03/09/2013
שלום רב,
לפני כחודש עברתי תאונת דרכים במהלכה קיבלתי מכה חזקה בראש וכנראה שאיבדתי את ההכרה כי אני לא זוכרת הרבה,רגע ההתנגשות בכלל אבד לי.
בכללי,סבלתי ממכות יבשות בלבד אבל החליטו לעשות לי CT בגלל המכה בראש.
ואלו התוצאות:
אני רושמת את מה שיצא מעט חריג,
טונסילים מעט נמוכים,חדרי המוח מעט רחבים בצורה קלה ללא הרחבת חריצי המוח,יתכן מבני,הקורלציה עם קליניקה לשקול המשל ברור,ממצאים אלו לא קשורים לטראומה הנוכחית.
לסיכום: ללא ממצא טראומטי , חדרי המוח מעט רחבים יתכן מבני.
רציתי לבדוק אם זה משהו שיש צורך לעקוב אחריו ואם זה קשור אולי למיגרנות שיש לי לאחרונה שמתרכזות בעיקר בצידו הימני של הראש מעל העין.
שכחתי לציין שאני בת 42 ללא עבר של מחלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CT - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק16/09/2013קרוב לודאי שמדובר בממצא הדמייתי מקרי שאינו קשור לתלונות
ליתר בטחון כדאי להיבדק על ידי נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות MRIכהן עינבל27/08/2013
שלום רב ,
בת 35 , 27 לאחר הסרת גידול בגזה המח עם החדרת שאנט .
לפני כשנתיים גידול שפיר ליד אחרוי האוזן הימינית ומאז כאבים עזים באיזור הצוואר
הכתף הימנית והירדמות היד הימנית .
הומלץ לי על בדיקת MRI עמוד שידרה ואלה התוצאות :
אנולוס קמור עם מגע בקדמת השק התקאלי. אין לחץ על החוט עצמו. :C6-C7 בגובה
לציין אקטזיה קלה של שרוולי השורשים בפורמינות.
אקטזיה קלה של שרוול השורש בפורמן השמאלי.
מה זה אומר ? האם איזור הבדיקה היה נכון או יש לבדוק צוואר ימני ?
האם יש קשר בין התוצאות לשאנט ?אציין כי היום ישנה ציסטה בחלל המח של 6 ס"מ
כתוצאה מהוצאת הגידול אודה לך באם תתקבל תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות MRI - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק23/09/2013קשה לתת עצה בלי בדיקתך ובדיקת ההדמיה. כדאי לפנות לרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח mri מח.רמי15/08/2013
שלום רב.
להלן תשובה מבדיקת mri במוח לאחר חשד לוורטיגו.
אשמח לקבל הערכת מצב, רצוי חיובית להבחנה הבאה:
אנגיומה קברנוזית צרבלרית משמאל המלווה באנגיומה ורידית , קוטרה
כ- 13 מ"מ. אין רואים דמם אקסטרה לזיונלי או בצקת.
אין רואים הפרעה אחרת למרקם המוחי.
לא הודגמה קונפיגורציה נאופלסטית.
אין רואים סימני כיארי או הידרוצפלוס .
עיבוי רירית ועכירות שלמה בסינוס הפרונטלי מימין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח mri מח. - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק23/09/2013מדובר בממצא שקרוב לודאי אינו קשור לתסמינים, ממצא שפיר שצריך מעקב רנטגני.
אנא פנה לנוירוכירורג לצורך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- craniosynoאלכס14/08/2013
שלום רב. בני בן 2.5 .בתשובה של צילום של הגולגולת רשום. סימנים של סינוסטוזיס קורונלי. דיגיטציה מוגברת של טבולה אינטרנה בכל קלווריה. מה זה דיגיטציה? למה ? מה עושים עם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר craniosyno - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק23/09/2013לעיתים דיגיטציה זו יכולה להוות סימן רנטגני ללחץ תוך גולגלתי מוגבר.
יש לפנות לנוירוכירורג ילדים בהקדם.
דר בניפלא בהדסה הוא כתובת מצויינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)