מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לאחר ניתוח ראששגיא19/05/2013
שלום רב , ביום שני האחרון עברתי ניתוח להוצאת מנינגיומה (בצד שמאל) . השתחררתי לביתי לאחר יומיים . אני לוקח כרגע סטרואידים, כדורים נוגדי פרכוס (דנטואין) ופמוטידין כחלק מן ההתאוששות. אני בחור בן 27 , בריא ובעל כושר .
כשלושה ימים לאחר הניתוח נתפס לי שריר התאומים והחיבור לגיד אכילס ברגל שמאל בצורה חריפה שמגבילה ממני את טווח התנועה .
אציין גם שבמהלך הניתוח רגל זו הייתה מחוברת למחט עם עירוי .
רציתי לדעת , האם יש קשר בין הניתוח ו/או התרופות אותן אני לוקח לתופעה אותה אני מתאר ? מעולם לא נתפס לי השריר בצורה כזו בעבר וזה נמשך כרגע כבר 4 ימים.
תודה מראש,
שגיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר ניתוח ראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק25/05/2013לא נראה שיש קשר. סיים את הסטרואידים ותתרחק מהניתוח. החלמה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בעבודת חקרגיל קונץ14/05/2013
שלום,
במסגרת לימודיי, התבקשנו לבצע מיני עבודת-חקר בנושא שמעניין אותנו. אני מתעניינת בנוירויכירורגיה, ולכן החלטתי לפנות לנושא זה.
לאחרונה שמעתי על מחקר שמוצא קשר בין כריתת האונה הפרונטלית להקלה בכאבי ראש כרוניים והחלטתי לכתוב את העבודה עליו.
חיפשתי את המחקר, אך לא מצאתי אותו או כל מידע הקשור אליו.
אשמח אם תוכלו לעזור לי במציאתו, או להפנות אותי לכתבים, מחקרים ומאמרים אחרים בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
גיל קונץ15/05/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תביטו בזה ,מפחדת !!!!מוניק13/05/2013
סיכום טיפול שרשם לי רופא נורוכירורג מאתמול . ממצאים בהדמיה :MRI מח מ 1.5.13 סה"כ די דומה ל MRI מלפני כשנה אולם יש הרחבה מינימלית של החדרים הלטרלים {בכ 1-2 ממ} וגם סיגנל בהיר ב T2 צמוד לאזור הכנסת האומיה {יותר בולט ביחס ללפני כשנה}, לא ניתן לראות FLOW VOIDS באזור המונרו השצאלי {אך גם לא נראו בעבר}.
ממצאים בבדיקות עזר : בדיקת פונדוס תקינה .
המלצות: קלינית אין תלונות ולכן בשלב זה אני מתעלם מהמצאיםהעדינים ב MRI{וגם בנוכחות פונדוס תקין} יש לחזור על MRI כולל חתכים קורונלים T2 בעוד שנה .
בבקשה מה נראה לכם בהמשך לשאלתי הקודמת האם אני יכולה להיות רגועה ? או שהבעיה חזרה ? האם לפני המקרים שראיתם בעבר למרות שנאמר שיש התרחבות של מלימטר או שניים זה יכול להיות בגדר התקין ? האם יכול להיות שהייתה טעות במדידה ? מהניסיון שלכם בבקשה ענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תביטו בזה ,מפחדת !!!! - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן13/05/2013יתכן ומדובר בסטיית מדידה. בכל מקרה השינוי אינו משמעותי. אם את אינך סימפטומטית, נשמע סביר להמשיך לעקוב ללא צורך בניתוח נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר גרוסמן תודה תודה
מוניק14/05/2013אלף תודות -הרגעת אותי .תבורכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- icpטלי09/05/2013
שלום דוקטור נכבד. אני תקופה מתלוננן על כאבי ראש חזקים בצוואר ו מה מטרת הבדיקה icp והאם היא נערכת באשפוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר icp - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן19/05/2013מטרת בדיקת ICP היא למדוד את הלחץ התוך גולגלתי. במקרים בהם הלחץ גבוה יכול לבוא לידי ביטוי בכאבי ראש, בחילות ועוד. הבדיקה נערכת ע'י הכנסת צינור דק אל תוך הגולגולת, אשר מוצא בתום הבדיקה. כמובן הבדיקה נעשית באישפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRIאורית08/05/2013
אבא בן 76 לאחר קרניוטיומיה פאריטאלית ימנית להסרת מנינגיומה (ניתוח ראשון ב-9.10, ניתוח שני ב-8.13) כיום הישנות של המנינגיומה מימין עם צמיחה על הפאלקס וקונטרא לטראלית לשמאל עם מעורבות של הSSS וללא סימני זרימה תקינים במקטע זה. המנינגיומה נמדדה 51*41*29 ממ עוברת האדרה עם אזור נקרוטי קטן במרכזה ומללוה בבצקת וואזוגנית סביבה . במיטת הניתוח ניצפים שינויים פוסט ניתוחיים ופוסט הקרנתיים עם אזור אנצפלומלציה ואות גבוה בשקלול T2 סביב מיטת הניתוח.
האם כדאי לנתח שוב? מה המשמעות לגבי זה שהגידול התפשט לצד שמאל. במה הוא יכול לפגוע מבחינת התפקוד? והאם מדובר באותה מנינגיומה או שיכול להיות גידול מסוג אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן08/05/2013נשמע שמדובר במנינגיומה עם מאפיינים אגרסיבים, כלומר נטייה חזקה להישנות. לפי תאורך נשמע שאין מנוס מניתוח חוזר מכיוון שהמיניגיומה צמחה שוב למימדים גדולים וקיימת בצקת מוחית. לאחר הניתוח, יש לשקול מתן קרינה לאיזור מיטת כריתת הגידול. אני מסייגת את היעוץ בכך שלא ראיתי את אביך, ולא ניתן לתת יעוץ שכזה מבלי לראות את המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vp shuntHadar06/05/2013
שלום לכם
יש לי שנט עקב הצרות של האקוודוט מלפני 20 שנה. עברתי 32 החלפות שנט של כל הסוגים עם לחצים שונים, שנט מגנטי, שנט פלוירלי ושנט ונטיקוליארי. מלפני 4 שנים יש לי שנט עם שני כפתורים on off שהסתדרתי איתו מצויין עד לפני שלושה חודשים שהתחילו כאבי ראש חזקים, בחילות והקאות שלא מגיבים לשום נרקוטיקה, פרקוסט...
נעשו לי סיטי שמראים החדרים הלטרלים מורחבים מאוד עם החמרה מסיטי לסיטי.
תופעות נוירולוגית פגיעה בעמוד השידרה. נותחתי פעמיים בגב בעמוד השידרה. גרירת רגליים וחוסר תחושה לפעמים ברגליים. הבעייה העיקרית כרגע היא כאב ראש בלתי נסבל במיוחד בישיבה ועמידה ונאמר שיש ניקוז יתר של השנט. יש הטבה קלה בשכיבה עם סחרחורת. כבר נמצאת בטיפול במרפאת כאב וקיבלתי קנביס שלא פותר את הבעייה הטכנית. מה אתם מייעצים לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vp shunt - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק25/05/2013מדובר במקרה מורכב. יש צורך לעבור על ההיסטוריה וההדמיה וכמובן לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה על מנתחטלי06/05/2013
אמי צריכה לעבור ניתוח ראש בשבוע הקרוב.
במכתב הסיכום כתוב;
גידול מוחי, הכנה לניתוח.
מניגיומה אולפקטורית מימין. מניגיומה פרונטלית נוספת קימרונית מימין.
מי הרופא הכי טוב בארץ לניתוח מסוג זה?
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת המלצה על מנתח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק06/05/2013מומלץ לפנות לדר׳ ספקטור בהדסה שלדעתי המנוסה ביותר בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאור24/04/2013
דר שלום!
לפני 25 עברתי תאונת ואובחנה צליפת שוט בCT אובחן בקע מרכזי בC-67
לפני 10 שנים עברתי שוב תאונה שהCT מראה שC23 יש לי נקיעה סיבובית שאי אפשר לתקן ב C4-5 שינויים ניווניים אונקורטבראליים גורמים להצרות בינונית של הנוירופורמינה -6= C5-היצרות בינונית עד ניכרת של הנוירופוראמינות בC6-7 אוסטאופיט אחורי בינוני עד ניכר על השק הדורלי שינויים ניווניים אונקוורטבראליים גורמים להצרות הנוירופוראמינות דו צדדי במידה נכרת לפני 5 שנים עברתי נתוח קיבוע צווארי בC567 שאלתי היא האם זה קשור לתאונה הראשונה כי במשך השנים סבלתי פעמים בודדות מהצוואר כשהייתי מדפיסה הרבה אבל תפקדתי מצויין וילדתי ולאחר התאונה השניה בהדרגה לא תפקדתי והיו לי בעיות הליכה זרמים בידיים והרגליים וכאבים ואיבוד שיווי משקל ולאחר הניתוח גם יש לי בעיות בידיים והרגליים עם כאבים לוחצים בידיים והרגליים וזרמים ואיבוד שיווי המשקל החמיר אני נופלת הרבה עברתי גם שיקום אני הולכת עם מקל 4 רגליים ודיקטוס
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק24/04/2013המצב קשור לנטיית צוארך להתנוון ולארועים שעברת בחייך וביניהם אני מניח שגם לתאונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשל לשאלתי
אור26/04/2013דר תודה על תשובתך יש לי עוד שאלה איך יש לי פגיעה אחרי התאונה השניה בחוליות C2345 בC 23 יש לי נקיעה סיבובית שאי אפשר לתקן זה לא היה לאחר התאונה הראשונה אודה לך על תשובתך המלומדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשל לשאלתי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק26/04/2013כנראה שיש פגיעה נוספת לאחר בתאונה השנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענות סיטי מחשמרית21/04/2013
שלום רב !
קיבלתי תוצאות של הסיטי שעשיתי כשהממצאים הם :
"מלאות רקמתית קשה נצפתה בגת הספנואיד משמאל, עם מוקדים מסוידים"
"סינוסיטיס ספנואידלית שמאלית כרונית בולטת"
הבדיקה היתה כבר לפני כחודשיים ומפאת חוסר זמן טרם פניתי לרופא המטפל, מה פשר התוצאות? יש סיבה לדאגה? יש צורך לפנות לרופא בדחיפות?
יש לציין שהופניתי לסיטי עקב כאבי ראש בלתי נסבלים ואינני סובלת ממיגרנות.
תודה, שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענות סיטי מח - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/04/2013יש לפנות לרופא א.א.ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriגל19/04/2013
היי.
אני גל, בת 24, בריאה.
יש סטודנטית לחקר המוח או משהו כזה שמחפשת אנשים שמנגנים על פסנתר לאיזשהו נסוי. חלק מן הנסוי זה לעבור בדיקת mri של המוח.
רציתי לשאול האם זה מסוכן לעשות בדיקה כזו כשאני בריאה? (האם אין בכך כ-ל סיכון בריאותי...?).
ורציתי לשאול גם מה אפשר לראות בmri ...? האם אני יכולה ללמוד על עצמי או משהו כזה דרך הבדיקה? יכולים לראות אילו חלקים במוח שלי פעילים יותר...?
זה פשוט מעניין אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/04/2013אין סכנה בביצוע הבדיקה. לגבי היכולות של הבדיקה כאן לא המקום להרחיב. הרשת עמוסה במידע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח סיטיyossi18/04/2013
שלום
מצאו אצלי בועות אוויר באיזור הסינוס הפרונטלי בצד שמאל קרוב לוודאי
אקסטרה דרולית וציסטא בחלק שמאלי של סינוס ספנואידלי
ומלאות חלקית במספר תאים אתמואידליים
מה זה אומר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח סיטי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/04/2013יש להיבדק אצל נוירוכירורג על מנת לשלול שמדובר בחיבור בין חלל הסינוסים לחלל בתוך גולגלתי. יש להתייעץ בהקדם משום שזיהום יכול לחדור לגולגולת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניגיומהסמי15/04/2013
שלום דר יש דר יש לי י גידול בסינוס הקוורנוס מיצד שמול [תהליך תופס מקום] המקבל האדרה המתאים למניגיומה דר מזה המיקום של הגידול במוח או בתוך מוח הים המיקום מסוכן לגישה לניתוח בבקשה דר הים הפשר הסבר על מיקום הגידול [הקוורנוס סינוס תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמשך
סמי21/04/2013שלום דר אני לא קיבלתי תשובה או אסבר אני לא מבין למה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמשך - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/04/2013הטיפול בגידולים של הסינוס הקברנוזי תלוי בגודלם.
גידולים גדולים נכרתים. הכריתה בדרך כלל אינה מלאה ויש להמשיך במעקב או רדיוכירורגיה. אחרי גידולים קטנים עוקבים אנטוניצ'י ואם גדלים מטפלים ברדיוכירורגיה.
אנא פנה לנוירוכירורג שמתמחה בניתוחי בסיס הגולגולת לקבלת פרטים נוספים.
בהדסה נמצא דר׳ ספקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניוסינוסטוזיסענת14/04/2013
שלום,
בתי בת 5 חודשים, 3 חודשים מתוקן,אמורה לעבור ניתוח קרניוסינוסטוזיס תפר קורנאלי בצד אחד. לאחר בירור הבנו כי יש ניתוח המבוצע עם חלקי טיטניום (אשר מומלץ לבצעו כבר כעת) וניתוח אחר המבוצע עם עצמותיה וחומרים נספגים (אשר מומלץ לבצע רק בעוד מספר חודשים כשתגדל קצת). להבנתנו שני הניתוחים מוצלחים. ניסינו לחפש מידע באינטרנט על מה עדיף ונראה כי כיום פחות מבצעים ניתוחים עם טיטניום, אך כמובן שלנו אין מושג מה באמת עדיף. אשמח אם תוכלו לחוות את דעתכם. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרניוסינוסטוזיס - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק22/04/2013אנחנו משתדלים לא להשתיל גופים זרים בילדים.
אנא פני לדר׳ בניפלא בהדסה לקבל חוות דעת מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימים שלאחר ניתוח הסרת מנינגיומהליאן13/04/2013
אני כותבת כאן בתור בת מודאגת, אולי שלא לצורך.
אמי עברה ביום רביעי ניתוח להסרת מנינגיומה מהצד השמאלי הפרונטלי. הניתוח סה"כ עבר בהצלחה, המנתח אמר שחלק מהגידול היה דבוק למוח, לא ברור לי לחלוטין מה זה אומר.
היום היא מרגישה בסה"כ יותר טוב, מדברת, חזרה לה מעט מהאנרגיה שנעלמה לחלוטין ביום שאחרי הניתוח, אבל, יש לה מספר דברים שעל אף שהאחיות והרופא אומרים שהם נורמליים, הייתי רוצה לוודא זאת אצל מקור נוסף-
יש לה כאבי ראש, היא מתלוננת על דפיקות, היא כאילו כל הזמן שומעת מעין רעשים כאלו בתוך הראש.
יש לה חום כל כמה זמן, הכי גבוה היה 37.7 (אתמול)
היא אומרת שכל פעם כשהיא קמה או מתיישב הכאב גדל.
יד ימין שלה בחצי תפקוד, אמנם נראה שיפור היא לא ממש מצליחה להחזיק מזלג, קשה לה ללכת בלי שיחזיקו אותה כי היא נוטה לצדדים ולא ממש מצליחה לשמור על שיווי משקל.
הרופאים אמרו שניתן לשחררה כבר מחר. ושכל הסימפטומים הנ"ל אמורים לעבור בחודש הקרוב ושהם נורמליים לחלוטין. האם כך הדבר?
אותי מדאיגים במיוחד כאבי הראש והרעשים עליהם היא מתלוננת.
אשמח לכל תשובה, דעה, ייעוץ, וגם מילים טובות :)
תודה גדולה
ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימים שלאחר ניתוח הסרת מנינגיומה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן14/04/2013התופעות אותן את מתארת הינן "רגילות" ונפוצות לאחר ניתוחים שכאלה. נשמע שאימך עברה את הניתוח בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא דימום בגולגולתאסנת12/04/2013
שלום. נניח ומגיעה אישה מחוסרת הכרה לחדר מיון לאחר שסבלה מפגיעה בראשה.
אני יודעת, שהיום, מאחר והאשה אינה בהכרה, לאחר בדיקה גופנית מקיפה ישלחו אותה לעשות CT לכל הגוף. ב CT אפשר לגלות דימום פנימי בראש.
נניח ואותה אישה היתה מגיעה לחדר מיון בשנות ה-70, לפני שהשימוש בטכנולוגיית הCT היה נפוץ. מה היו עושים איתה אז? איך היו מגלים דימום תוך גולגלתי? האם יש סימנים? האם היו עושים קדח להפחתת הלחץ התוך גוגלתי ומפנים את הדימום מהגולגולת על סמך סימנים מיוחדים? האם בכלל אפשר היה לגלות ללא ה CT, או שאותה אישה נידונה למוות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא דימום בגולגולת - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן14/04/2013ראשית לא מבצעים בכל מקרה CT לכל הגוף אלא אם צריך. במקרה שתארת, אכן אמצעי האיבחון היו מוגבלים יותר, והסתמכו יותר על בדיקת פיזיקלית של המטופל. הודות לאמצעים הטכנולוגים העומדים לרשותינו עלה מאז שיעור האבחנה של דמומים תוך מוחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)