מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מונח אחרי סיטי ראששושי04/12/2012
קיימת התעבות פוליפואידית של הרירית בסינוס מקסילרי ימני/קיימת התעבות הרירית בתאים אתמואידלים-סינוסיטיס קלה-מה המשמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונח אחרי סיטי ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן04/12/2012הייתי מפנה את השאלה לפורום אא'ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- somting&02/12/2012
איזה ניתוחים יש לפרקינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר somting - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן02/12/2012ישנם מ'ס ניתוחים לפרקינסון. מתחלקים לניתוחים בהם צורבים
איזורים ספציפים במח( Pallidotomy ו Thalamotomy) ולניתוחים בהם משתילים אלקטרודה הגורמת לגירוי חשמלי לאיזורים ספציפים במח (DBS). הניתוחים מיועדים לחולים אשר סובלים מתופעות לוואי של טיפול בפרקיסיון או כאשר הטיפול התרופתי כבר לא משפיע. לרוב מבוצע בחולים מתחת לגיל 70.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת אוסטאומה בגולגולתגיא28/11/2012
ביום ראשון הקרוב אני עובר ניתוח (קרניוטומיה) להסרת גידור שפירי בגולגולת (אוסטאומה).
ממה שקראתי באינטרנט אני רואה שניתוחי קרניוטומיה, בכללי, זה אשפוז של בשבוע והחלמה של כחודש או יותר.
ממה שאני הבנתי מהרופאים שטיפלו בי הניתוח אמור להיות פשוט מכיוון שאין כניסה עד המוח אלא רק הסרת הגידול מהגולגולת והאשפוז הוא של לילה אחד והחלמה של כשבוע.
רציתי לוודא איתכם שאכן זה הגיוני שלמרות שניתוח קרניוטומיה רגילים ההחלמה ארוכה יותר, פה הסיפור פחות מסובך וההחלמה היא מהירה.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת אוסטאומה בגולגולת - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן28/11/2012נכון, ניתוח להסרת אוסטאומה אמור להיות פשוט יותר, ללא חדירה של קרומי המח. אשפוז של כיומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
גיא28/11/2012הרגעת אותי מאוד אחרי כל המידע שקיבלתי מהאינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן28/11/2012בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה מאחורי הלועאביבה27/11/2012
אבי בן 70 הגיע למיון עקב דלקת חרפיה בדרכי השתן והתייבשות, מכיון שהיו לו הזיות . בבדיקה של נוירולוג הומלץ על CT , שהתגלה שיש לו מנינגיומה מאחרוי הלוע, שלוחת על גזע המוח, אין לו סימנים אחרים, הדלקת מטופלת ומאז הוא לגמרי מתנהג רגיל, קיימת חולשה מרגליים, מלבד זאת אין שום בעיות נוירולוגיות אחרות.
רצחיי לדעת ראשית, האם ניתן להקטין את המיננגיומה על יד טיפםל קרינתי , מכיון שלדברי הרופא המיקום בעייתי.
טרם פגשנו נוירוכירוג (מחר ככל הנראה ). אילו שאלות עליי לשאול את הנוירוכירורג כדי להבין מה הטיפול המומלץ ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה מאחורי הלוע - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן28/11/2012חשוב לדעת את המיקום המדוייק, קרבה לגזע מח/עצבי ראיה, גודל וסוג גידול. אם הגידול קטן יתכן ואפשר להקרינו באופן ממוקד (רדיוכירורגיה). חובה פגישה עם נוירוכירורג, עדיף עם התמחות של בסיס גולגולת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מוקד אפילפטישירה25/11/2012
לפני כחודש עברתי ניתוח להסרת מוקד אפילפטי במוח ומצב רוחי מדוכדך, אני מידי פעם מרגישה צורך לבכות ולהשתחרר ולא רוצה להישאר לבד (אני בת 35). האם זה נורמלי שלאחר ניתוח חשים כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מוקד אפילפטי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק29/11/2012לעיתים כן, מקווה שיחלוף במהרה. במידה ולא יחול שיפור נא לפנות לרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנינגיומה בעמוד השדרהעפרה21/11/2012
ב-MRIנמצאה מנונגיומהבבעמוד השדרה אצל בן זוגי. הוא אמור לעבור ניתוח, אנו מתלבטים ומאוד מבולבלים, איפה לעבור את הניתוח, סיכויים, סיכונים, תהליך הריפוי, מגבלויות וכו...
היינו שמחים לקבל הכוונה, המלצות לרופאים מנתחים בתחום. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנינגיומה בעמוד השדרה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק29/11/2012בבתי החולים בארץ מספר נוירוכירורגים המטפלים במחלות עמוד שידרה.
אשמח לראותכם במרפאתי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT מוח - פענוח ומידעמשה21/11/2012
שלום,
ביצעתי בדיקת CT מוח ובתוצאות נמצאו הסתיידויות גסות באונה הטמפורלית משמאל, ללא בצקת ניכרת או גוש ברור שהודגם ללא הזרקת חומר ניגוד.
הסתיידויות גסות על גבי הפלקס, פרט לכך ללא גושים מוחיים.
רציתי לדעת מה משמעות הדבר והיכן אוכל למצוא מידע רלוונטי ומדויק בנושא.
תודה רבה רבה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT מוח - פענוח ומידע - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן22/11/2012ישנם מ'ס אפשרויות לממצא שכזה, הייתי משלימה את האבחנה עם MRI מח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI שנה לאחר הסרת מנינגיומהמיכל18/11/2012
שלום המטופלת בת 65 עברה לפני שנה ניתוח להסרת מנינגיומה בי-פרונטאלית שגם חדרה לסינוסים ולחומר הלבן ב-MRI עכשיו נכתב ש: "ללא עדות להישנות מנינגיומה, אך ברצפים T2/FLAIR מודגמים מוקדי אות היפראינטנסי חריג בחומר הלבן בעלי מראה בלתי ספציפי" בסיכום מוערך שזה: "יתכן על רקע מיקרואנגיופטיה" מה מבינים מזה? האם יש לה בעיה בכלי הדם במוח? מה המשמעות? מה לעשות ולמי לפנות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI שנה לאחר הסרת מנינגיומה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן18/11/2012נשמע כמו שינויים המופיעים לאחר ניתוח. ממליצה על ביקורת אצל הרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקרומגליה6tuti618/11/2012
אני לפני ניתוח של גידול שפיר ,שגורם לי כאבים חזקים בידיים ברגליים ואפילו לאחרונה גם במרפקים וגם בברכיים.
אציין שגילו את הגידול לפני כחודשיים ועדיין לא נתנו לי תאריך לניתוח.(עשיתי טרום ניתוח לפני שבוע).
אני קראתי היטב על המחלה ואני דיי בלחץ מהכל, לא קיבלתי שום טיפול בינתיים,
ל'דעתי אני סובלת מהמחלה מחודש אפריל השנה עקב בעיות גדילה של הידיים.
אשמח אם תתנו לי עצות .......
כמה זמן ניתן לחכות לניתוח כזה, אני חסרת אונים וכואבת.
תודה מראש ושבוע טוב מלא בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקרומגליה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן18/11/2012הטיפול באקרומגליה הוא ניתוח להסרת גידול שפיר אדנומה הממוקם בסמוך לבלוטת יותרת המח (היפופיזה). לא יכולה לענות לך בלי לראות צילומים עד כמה הניתוח דחוף, טווח של שבועיים נשמע סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר עצם על גולגולת אצל תינוקתויקטור אפלב16/11/2012
שלום רב.
ילדה שלנו בת שנה ושלוש, נולדה בואקום ולאחר הלידה הובחן על 2 המוטומות על הצד האחורי של סימן מכשיר הואקום, שתיהן בצורה אליפטית בגודל של כ-2x4.
לאחר כ-6-7 חודשים ההמוטומות ירדו, והתבורר כי באותו אזור חסרה עצם גולגולת - בדיוק במימדים שתפסו ההמוטומות. בסריקת מערכות מאוחרת במהלך ההריון נרשם כי הגולגולת הייתה תקינה.
מאז אנחנו במעקב נוירוכירורג ילדים כל כמה חודשים. אתמול נאמר לנו שאין הקטנה משמעותית במימדי אזור חסר עצם. כעת יש דיבור על ניתוח בגיל שנתיים (אם עד אז לא תיהיה הקטנה ניכרת באזורים אלו) או עכשיו על פי החלטת ההורים. אנחנו חוששים שבגיל שנתיים יהיה יותר קשה לעשות את הניתוח בגלל התנהגות הילדה, רמת העצמאות שלה וכדומה.
האם מישהו ניתקל במצב דומה - הורים או רופאים?
מתי עדיף לעשות את הניתוח, עכשיו או לחכות עד גיל שנתיים?
עד כמה הניתוח רציני, כלומר כמה זמן ייקח לצלקות להסגר, מה המגבלות שיחלו על הילד האחרי הניתוח, כמה זמן האשפוז לאחר הניתוח?
באיזה עונה עדיף לעשות ניתוח כזה? קיץ או חורף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר עצם על גולגולת אצל תינוקת - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק16/11/2012ילדים מצליחים למלא לבד חסרי עצם גם אם משמעותיים.
כדאי להתייעץ עם דר' בניפלא מהדסה שמומחה לתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופצית טיפול לא ניתוחית למנינגיומהיעל קון15/11/2012
אנחנו מנסים לברר לחבר מח"ול לגבי אופציות טיפול בארץ בגידול באיזור האוקסיפיטאלי הימני . הוא בן 58, בריא, ובמהלך MRI התגלה גידול אשר אובחן כמנינגיומה. לא ברור אם יש מעורבות של הסינוס אך מיקומו הגדר כקל לניתוח . בהתחשב בכך שהגילוי היה מקרי ובכך שהמטופל אסימפטומטי, הומלץ לו "י רופא יועץ בלודון לחזור על בדיקות הMRI בעוד 4 חודשים ולהשוות בין הממצאים לפי קבלת החלטה לגבי האופציה הניתוחית.
הוסבר לו גם כי קיימות גם שיטות טיפול אחרות- ע"י הקרנת קרני גמא/ MN?
רצינו לברר עבורו האם שיטת טיפול זו קיימת בארץ ובאיזה מרכזים
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופצית טיפול לא ניתוחית למנינגיומה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן15/11/2012צורות טיפול נוספות כגון רדיוכירורגיה קיימות במספר מרכזים בארץ (איכילוב, תל השומר, הדסה). ממליצה על מעקב נוירוכירורג ( לא רואה יתרון ליועצים מחול בתחום זה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם הממצאים הנ"ל יכולים להסביר את עליית BHCG והאם הבדיקה מחשידה לתהליך ממאיר?פרופ` אייל יצחיאק11/11/2012
שלום לרופאים,
בן 39 וביצעתי את הבדיקה הנ"ל. קצת רקע, לפני 12 שנים חליתי בנון סמינומה של האשך, כולל כריתה, עליית מרקרים AFP-LDH-BETA HCG, עברתי טיפולי כימו ומאז אין עדות למחלה כולל ירידת מרקרים.
במעקב השנה סמן BHCG מגלה עלייה איטית כ 2 עד 3 יחידות כל חודש ועומד על כ 25 כיום. במשך 8 חודשים אחרונים בצעתי CT מוח, חזה בטן ואגן כולל א.ס. אשך נותר אשר כולם היו ללא ממצא פתולוגי. (כל הבדיקות בוצעו כבר בפעם השלישית במשך 8 חודשים). אונקולוג שלח אותי לבצע MRI מוח בחיפוש אחר גידול בבלוטת האצטרובל.
להלן הפענוח:
בדיקה ברצפים 3DSPGR , T1 ,T2, FLAIR, דיפוזיה, GRET2.:
1. בלוטת ההיפופיזה אינה מוגדלת בכללותה, גובהה במרכזה 3.3ממ. רצפת האוכף אינה מורחבת. נוירוהיפופיזה במקומה. גבעול הבלוטה מעובה בעיקר בחלקו העליון וסוטה לשמאל האדרה מעטה, הקפית בחלק העליון. חוסר אחידות בבלוטת ההיפופיזה, עם ספק תהליך מוקדי בחלקה הימני, אפשרות שאינה ודאית של מיקרואדנומה 3.5 על 7 ממ.
2. אין עדות לממצא מוחי מוקדי, ללא רסטרקציה בדיפיוזיה, ללא מוקדי דמם, ללא האדרה פתולוגית מוחית. מוקד קטן מודגש ברצפי T2 במידבריין משמאל. קרוב למטה חלל פריוסקולרי מורחב. לא נראות מסות באיזור פינאלי. חדיר המוח והחללים התת עכבישיים בתבנית תקינה. קו אמצע שמור. מילוי תקין בחומר ניגוד של ורידים תוך גולגלתיים גדולים. עמדה גבולית של טונסילים צרבלריים בפורמן מגנום מלווה צפיפות.
לסיכום:
אין עדות לממצא מוחי מוקדי או האדרה פתולוגית מוחית וללא מסות פינאליות גבעול הבלוטה מעובה בעיקר בחלקו העליון וסוטה לשמאל. האדרה מעטה הקפית בחלקה העליון, למעקב.
חוסר אחידות בבלוטת ההיפופיזה, עם ספק תהליך מוקדי בחלקה הימני. אפשרות שאינה ודאית של מיקרואדנומה.
מבקש לשאול האם הממצאים הנ"ל יכולים להסביר את עליית BHCG והאם הבדיקה מחשידה לתהליך ממאיר?
מודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI מוח - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן11/11/2012לא ניתן לשלול תהליך ממאיר (אם כי יכול להיות גם מיקרואדנומה שפירה, או רק התעבות של הגבעול ללא גידול). ממליצה על ביצוע MRI מח חוזר בטווח של חודשיים. בכל מקרה חשוב להיות במעקב של נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביי ראש מוזריםאושרת07/11/2012
היי...אני בת 36 אמא ל 2 בנות. לאחרונה התחילו לי המון סחרחורות ומן הרגשה של חוסר שליטה וחוסר יציבות. יחד עם זה כאביי ראש בצד ימין בלבד. כאב מוזר כמו דקירות חזקות ולחץ פנימי חזק. אני מעדכנת לגביי דבר נוסף שאולי הוא לא קשור בכלל אבל לפני כמה חודשיים גיליתי גוש קטן בעורף בצד ימין. הרופא משפחה טען שזה כניראה כלום ושהגוש קטן ובטח יעלם מעצמו. אז זהו שהוא לא נעלם עדיין. נישלחתי אתמול לבדיקות דם ושתן ושבוע הבא יש לי תור לאולטראסאונד בצוואר.וגם לכירורג לקחת דגימה. אני מאוד לחוצה מזה שהכאביי ראש והלחץ בצד ימין לא מפסיקים בכלל. מה דעתך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביי ראש מוזרים - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן07/11/2012ממליצה לפנות לנוירולוג ולבצע הדמייה מוחית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנגיומה בראשטלי10005/11/2012
שלום, הובחנה אצלי מנגיומה לפני 4 חודשים ב- mri. הרופא אמר שבמידה והיא לא מדממת הניתוח אינו דחוף ואפשר להמתין. רציתי לדעת באיזה מקרים המנגיומה מדממת וגם מה הם גורמים לכך. אני אמורה לטוס לבתי לארה"ב בעוד שבועיים ולא יודעת מה לעשות תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנגיומה בראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן06/11/2012לרוב מנינגיומות אינן מדממות. אם המנינגיומה הינה קטנה ואינה גורמת לחסרים נוירולוגים ניתן לעקוב. לעומת זאת אם היא גדלה בעת מעקב, ו/או גורמת לחסרים נוירולוגים ללרוב מנתחים. צריכה להיות במעקב של נוירוכירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכונים אפשריים לאחר החדרת שאנטאני04/11/2012
שלום, אני בת 78 ואמורה לעבור ניתוח החדרת שאנט בראש לטיפול בNPH. ברצוני לשמוע מאנשים שמכירים, שעברו ניתוח שכזה מה הסיכונים ומה תופעות הלוואי לאחר ניתוח שכזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכונים אפשריים לאחר החדרת שאנט - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן04/11/2012קיימים מ'ס סיבוכים אפשריים לניתוח שנט:
1. דימום בחדרי המח או של רקמת המח. הדמם יכול להיות אסימפטומטי (כזה שלא נותן סימנים ולא מצריך טיפול מיוחד), אך במיקרים נדירים יכול להיות גם דמום משמעותי.
2. זיהום: כיוון שהשנט הינו גוף זר הוא יכול להזדהם.
3. צינור השנט יכול להחסם, או לעבוד באופן לא אופטימלי. במקרים כאלו צריך לבצע רויזיה, כלומר ניתוח נוסף לתיקון של מ'ע השנט.
4. סיבוך פחות שכיח - פירכוסים.
למרות הסיבוכים שפורטו לעיל רוב ניתוחי השנט מסתיימים בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)