מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראשקובי03/03/2013
שלום רב
בשנתיים שלוש האחרונות סובל מכאבי ראש בתדירות גבוהה.
מזה מספר חודשים אני סובל מטשטוש ראייה שבא וחולף ומלווה בכאבי ראש חזקים עם תחושה של מעין דופק ברקות, בנוסף יש לי מעין תחושת ניתוק/ריחוף, ולעיתים בלבול וחוסר ריכוז. יש לציין שהייתי אצל רופא עיניים לפני חודש וחצי והבדיקה הייתה תקינה רואה 6/6.
מזה שנה וחצי חלה ירידה במשקל ללא שינוי בהרגלי תזונה, אוכל יחסית הרבה ומסודר.
מזה שלושה חודשים בערך אני קם בין 2-4 פעמים לשירותים לתת שתן בלילה. הצורך ללכת לשירותים מעיר אותי משינה ומפריע לי לחזור לישון אם אני מנסה להתעלם ממנו.
ערכתי עד מספר בדיקות כלליות כמו כימיה, שקיעת דם, ספירת דם, שתן כללי, PSA, סוכר,TSH כולן יצאו תקינות.
בתודה מראש
קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן03/03/2013אנא פנה לנוירולוג להמשך בירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI - ממצא AVM פריטאלי קימרוני ימנינטלי28/02/2013
שלום רב
תוכלו בבקשה להסתכל בבדיקה המצורפת ולהגיד לי מה חומרת המצב וכן
לאיזה מומחה עליי לפנות?
זה עבור דודתי , בת 54 , חולת סכרת וסובלת מלחץ דם גבוה וכאבי ראש חזרים משה כשנה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI - ממצא AVM פריטאלי קימרוני ימני - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2013כדאי לפנות לפרופ׳ חוזה כהן בהדסה שמומחה למחלות כלי הדם של המח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אנונימי09/06/2013שלום,
לאבי יש AVM מוחי ימני, הוא מאוד מעוניין להתייעץ עם אנשים עם בעיה דומה, האם ניתן לייצור איתך קשר טלפוני?
האם תוכלי להמליץ לי עם רופא מנסיונך?
האם הבעיה טופלה, אם כן האם כאבי הראש נפסקו כתוצאה מהטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק04/07/2013מומלץ לפנות לפרופ. כהן בהדסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mriטלי28/02/2013
שלום מה משמעות תוצאות הבדיקה מודגם CLUMPING של השורשים התחתונים באזור הסקרלי. הופנתי לבצעmri אחרי שהתלוננתי על כף רגל ימין מרגיש לי שאני דורך על אבן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר mri - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק28/02/2013לעיתים הדבר מסמל ארכנורידיטיס שהינה תהליך דלקתי לא זיהומי שגורם לעצבים להידבק האחד לשני ויכול לגרום לפגיעה לעצבים
כדאי לבקר מנתח עמוד שידרה לצורך אישור של האבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירוכירורגיהגלי26/02/2013
שלום לכם,
הייתי רוצה לקבל ידע על ניתוחי גולגולת, כמה זמן אורך הניתוח ועד כמה רגיש זה יכול להיות?
קופת החולים שלי ממליצה על הרופא ד"ר סרגיי ספקטור מהדסה עין כרם שמתמחה בתחום..
האם אתם מכירים אותו, ויכולים לספר לי עליו קצת? זה נושא מאוד רגיש וחשוב לי לדעת כמה שיותר על התהליך עצמו ועל הרופא כמובן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירוכירורגיה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק26/02/2013הניתוח והסיבוכים הכרוכים בו תלויים בפתולוגיה הבסיסית.
דר' ספקטור אכן נוירוכירורג מהמעלה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלי26/02/2013תודה רבה לך על המענה המהיר והעוזר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובתך נימולים באזור החזה+רגליישירה21/02/2013
ד"ר שלום רב,
כתבתי תוכן הודעתי שוב כהודעה חדשה, חשבתי שאולי לא ראית שאלותיי, ראה עפ"י כתובת המייל שלי,:
תודה רבה על תשובותיך. הייתי גם אצל אורטופד כירורג עמוד שדרה, אשר ראה גם הוא את הדיסק של ה-MRI (בנוסף לנוירולוג כפי שציינתי במייל הקודם שלי אליך), ואמר שה-MRI תקין, ללא עדות ללחץ על חוט השדרה וללא כל עדות לפתלוגיה בתוך חוט השדרה.כותב בסיכום מכתבו: כרגע אין עדות קלינית או דימותית לתהליך דלקתי, זיהומי או תופס מקום בעה"ש הצווארי/גבי.
מכיוון שאם אני מבינה נכון, מבחינה אורטופדית ו/או נוירולוגית לא נמצאה הסיבה לתלונותיי!
מכיוון שאני סובלת מאותם תחושות אשר החלו לי כפי שציינתי באזור החזה/צלעות בצד שמאל ועד עתה ויש לי לחץ מסויים באזור זה, (צלע 3-4 בקו אקסילרי קידמי כפי שציין בזמנו כירורג שד), וכן את אותם תחושות של זרמים/רטטים/נימולים הן באזור בית החזה, והן ברגליים, (שכאמור רגליים התווסף לי כעבור כחודש, חודשיים לאחר שהתלוננתי על חלק עליון), רציתי לשאול בבקשה, האם יש עוד איזה בדיקה שעלי לבצע, כגון C.T. חזה למשל? על מנת לברר מה התופעה הזו? לציין שאני די חוששת מקרינות נוספות ואם יש יתרון בבדיקת MRI מכוון לבית החזה? מכוון לצלעות? (לציין שביצעתי צילום רנטגן של בית החזה והצלעות שהיה תקין).
אני מבינה שנבדקתי באזור עמוד השדרה באופ ן יסודי,וזה לא בא מאזור הגב, עמוד השדרה, אלא מקדימה ששם זה מקור הבעיה , לא נבדקתי כלל למעט צילום רנטגן של בית החזה והצלעות שיצא תקין. כמו כן בוצע מיפוי עצמות שיצא תקין.
מה דעתך?
האם עלי לבצע C.T. בית חזה? MRI חזה? צלעות?
אודה מאד לתשובתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתך נימולים באזור החזה+רגליי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק26/02/2013הייתי פונה לנוירולוג לצורך המשך הערכה וברור טרם לברור רנטגני נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תשובתך נימולים באזור החזה+רגליי - תגובה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק26/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהאירית15/02/2013
שלום.אני בת 31 אמא ל2,ברקע אסטמה.לפני כשבוע התחלתי להרגיש מן סחרחורת,כאילו מישהו מזיז אותי בנוסף נימולים ברגל ויד שמאל.נסעתי לביקור רופא כי היה יום שבת,הרופא לא מצא כלום ואמר ללכת לרופא משפחה.לרופא משפחה הגעתי רק ביום שלישי עם אותה הרגשה ובנוסף הרדמות פנים בצד שמאל.הרופאה שלחה אותי למיון. במיון נוירולוג מצא שיש לי ניסטגמוס ועשו לי CT מוח ללא חומר ניגודי.בCT הכל היה תקין פרט ל"בגזע המוח משמאל הודגם מוקד היפודנסי קטן יתכן ארטפקט?".האם זה מסביר את תלונתי או חז וחלילה יכול לרמוז על גידול?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת עזרה - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן17/02/2013CT אינה בדיקה טובה להדמת רקמת המח, עליך לבצע MRI מח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אמ אר אי אחר ניתוח ראשיעל לוי14/02/2013
שלום רב.בעלי עבר ניתוח ראש להוצאת ניורוציטומה לפי שלושה חודשים.גידול שפיר בגודל 3.5 ס"מ.כעת לאחר בדיקת אם אר אי נכתב סימני גליוזיס ואנצפלומלציה עדינים באונה הפרונטלית הסמוכה.מה פרוש הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אמ אר אי אחר ניתוח ראש - תגובה
ד``ר רחל גרוסמן17/02/2013אלו שינויים לאחר הניתוח אשר ככל הנראה נובעים מהגישה הניתוחית לאיזור הגידול (רקמת המח דרכה עברו עד הגידול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולים זרמים באזור החזה משמאלשירה09/02/2013
ד"ר שלום רב,
בת 60. ברקע אוסטופרוזיס. מקבלת אקטונל אחד בחודש.
כעט, יש לי נימולים/רטט/זרמים (קשה להסביר את התחושה במדוייק), אך התחושות קיימות באופן קבוע 24 שעות ביממה ללא הרף בגוף, זה כבר חמישה חודשים זה התחיל באזור החזה/צלעות בצד שמאל, אך לאחר כחודש בערך שמתי לב שזה גם ברגליים ובידיים יותר בכפות רגליים, ויותר ברגל ימין מעין עיקצוצים,נימולים.
עברתי בירור של:
כירורג שד-תקין
אורטופד- מיפוי עצמות - תקין
נוירולוג - בדיקה שלו תקינה אך הפנה אותי ל- C.T. עמוד שדרה צווארי וגבי:
היצרות הנוירופורמינה בעמוד שדרה צווארי בצד ימין דווקא, והנוירולוג אמר שזה אינו רלוונטי לתלונותי נשלחתי לבסוף (לאחר כמעט חמישה חודשים), לבצע MRI גבי וצווארי שביצעתי עתה ולהלן התשובה:
סיבת ההפניה: הפרעות תחושתיות בפיזור T4 ו-T5.
חוט השדרה הצווארי נראה תקין.
קיים אות גבוה קווי בחוט השדרה הגבי מ- D6 עד D10, ממצא יכול להאי להרחבה של התעלה המרכזית.
בלטים דיסקלים אחוריים ב- C5-6, C4-5, וב- C6-7 ללא לחץ על חוט השדרה.
ספונדילוליסטיס קלה ב- D1-2.
אין לראות בלטים או בקעים דיסקלים בעמוד השדרה הגבי.
תעלת השדרה והפורמינות הנוירלים ברוחב תקין.
אין לראות צביעה פתולוגית.
מומלץ מעקב לממצא בחוט השדרה.
שאלותיי:
האם יש הסבר כלשהו ב- MRI לנימולים ברגליים? בידיים? ובאזור החזה?
מה זה אומר?
האם בלטי דיסק צווארי יכולים לגרום לתחושות שאני מרגישה?
למה הכוונה אות גבוה קווי בחוט השדרה?
מה זה יכול להיות? האם יכול לגרום לתחושות שציינתי?
האם יכול להתאים לסימפטומים שלי מבחינת גובה הממצא D6-10? לגבי התחושות באזור החזה/צלעות בצד שמאל?
מה זה ספונדילוליסטיס קלה ב- D1-2? האם יכול הוא להסביר את הסימפטומים שלי? האם יכול להתאים מבחינת הגובה של החוליות?
אנא תשובתך, אני כבר ממש מיואשת ואובדת עצות, אם תוכל לעזור לי להבין את תשובת ה-MRI.
תודה רבה מראש ו לתשובתך וסליחה על אורך המייל.
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים זרמים באזור החזה משמאל - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/02/2013יש להיבדק על ידי נוירוכירורג אבל הרושם שהממצא החוט השידרה הינו מקרי ויש לעקוב עם MRI בעוד שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירה10/02/2013ד"ר שלום רב,
היום הייתי אצל הנוירולוג, אשר הפנה אותי ל- MRI, הסתכל על ה-MRI ואמר שזה שום דבר, הרחבה של התעלה המרכזית, כנראה נולדתי כך, לא ראה בעיה לדבריו, למה נרשם אות גבוה קווי בחוט השדרה.
אמר שאין כל קשר בין הממצא (כפי שאתה חושב) לבין תלונותיי.
אמר שמכיוון שהנימול/זרמים תחושות הן היום מפושטות בכל הגוף כמעט כפי שציינתי ולא רק במקום נקודתי כמו שזה התחיל באזור החזה/צלעות בצד שמאל, ומכיוון שאינו מוצא בעיה נוירולוגית, אקח כדורי ליריקה למספר חודשים, ושלא תמיד נמצאת הבעיה.
לא ביקש שאחזור לביקורת ולא ביקש שאעקוב אחר הממצא.
שאלתי היא, מכיוון שבדקו אצלי את עמוד השדרה הצווארי והגבי ולא נמצא שום ממצא למעט 3 בלטי דיסק צווארי והממצא בחוט השדרה האם ישנם בדיקות שלדעתך עלי לבצע על מנת לאתר בכל זאת את הבעיה ? יכול להיות שמכיוון שזה התחיל ועדיין קיים כמובן באזור החזה/צלעות (ביצעתי בהתחלה צילום רנטגן של בית החזה והצלעות שהיה תקין) יש איזה בדיקה שעלי לעבור?
האם לדעתך נוירולוג אמור לעקוב אחר הממצא ו/או נוירוכירורג והאם זה משמעותי?
אני חשה את הסימפטומים ממש 24 שעות ביממה וכבר 5-6 חודשים בלי הפסקה.
מעולם לא היו לי תחושות מהסוג הזה , והנימולים אף החמירו ברגל שמאל כף רגל נימולים ובירך מעין רדימות מידי פעם.
אשמח לשמוע את חוות דעתך.
ב ב ר כ ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק12/02/2013עם ההסתייגות שלא בדקתי אותך אז התשובה של הנוירולוגי נשמעת לי הגיונית למעט שהייתי כן ממליץ להיות במעקב קליני ורנטגני. לפחות בשנים הראשונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות בבקשה
שירה13/02/2013ד"ר שלום רב,
תודה רבה על תשובותיך. הייתי גם אצל אורטופד כירורג עמוד שדרה, אשר ראה גם הוא את הדיסק של ה-MRI (בנוסף לנוירולוג כפי שציינתי במייל הקודם שלי אליך), ואמר שה-MRI תקין, ללא עדות ללח על חוט השדרה וללא כל עדות לפתלוגיה בתוך חוט השדרה.כותב בסיכום מכתבו: כרגע אין עדות קלינית או דימותית לתהליך דלקתי, זיהומי או תופס מקום בעה"ש הצווארי/גבי.
מכיוון שאם אני מבינה נכון, מבחינה אורטופדית ו/או נוירולוגית לא נמצאה הסיבה לתלונותיי!
מכיוון שאני סובלת מאותם תחושות אשר החלו לי כפי שציינתי באזור החזה/צלעות בצד שמאל ועד עתה יש לי לחץ מסויים באזור זה, וכן את אותם תחושות של זרמים/רטטים/נימולים הן באזור בית החזה, והן ברגליים, רציתי לשאול בבקשה, האם יש עוד איזה בדיקה שעלי לבצע, כגון C.T. חזה למשל? על מנת לברר מה התופעה הזו?
אני מבינה שנבדקתי באזור עמוד השדרה ממש,וזה לא בא מאזור הגב, עמוד השדרה, אלא מקדימה ששם זה מקור הבעיה , לא נבדקתי כלל למעט צילום רנטגן של בית החזה והצלעות שיצא תקין. כמו כן בוצע מיפוי עצמות שיצא תקין.
מה דעתך?
האם עלי לבצע C.T. בית חזה? חזה? צלעות?
אודה מאד לתשובתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בראששאול ב07/02/2013
שלום רב,מזה מ"ס שנים סובל ממפולסים של לחצים בראש {ניראה לי שזה בקצב פעימות הלב?} כאשר אני עובר מישיבה לעמידה או כאשר אני מרים את הראש להביט מעלה,זה יכול להימשך כחצי דקה עד כ3דקות וחולף,האים ישנה בעיה?תודה.{בן 62 סובל מלחץ דם מאוזן,כמו כן סובל מטינטון תמידי מזה 42 שנה עקב רעש פיצוצים וירי שזה כשלעצמו מוציא אותי מהדעת ושוב תודה}.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בראש - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק12/02/2013יש להתייעץ עם נוירולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בראש?טלי06/02/2013
שלום
שמתי לב לפני כמה חודשים שבראש בצד ימין יש לי מבנה מעט בולט במגע, מצד שמאל..
אינני בטוחה אם זה היה כך תמיד וזה המבנה של הגולגולת שלי או שזה משהו חדש..
מה אני אמורה לעשות ?
האם ללכת לרופא לבדוק ואם כן לאיזה רופא עליי לפנות?
תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה בראש? - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק10/02/2013יש בהחלט צורך להיבדק.
כדאי להתחיל מרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמואיד בעצם הספנואידאא-הה03/02/2013
שלום,
לאחר שהומלץ לי לנתח את בני בן 13.5 ע״י א.א.ג שמתמחה בעצמות בסיס הגולגולת, להוציא את הדרמואיד.
שאלתי היא האם זה גידול שפיר? האם דרמואיד זה גידול סרטני? והאם יש מספיק ניסיון בארץ בניתוח מהמיקום הספציפי הזה.
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמואיד בעצם הספנואיד - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק06/02/2013מדובר בגידול שפיר
כדאי להתייעץ עם נוירוכירורג ילדים
דר׳ בניפלא הוא המומחה בהדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובתm.r.iרינה30/01/2013
מבקשת לדעת מה זה מוקדים בעלי אות מוגבר בt1בחומר הלבן במוח משני הצדדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתm.r.i - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק31/01/2013אני מניח שבt2 וכנראה שמדובר במוקדים איסכמיים
אנא פני לנוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצפאלוס - שאלות בבקשה ענו לימוניק30/01/2013
לפני כשנה עברתי ניתוח ראש ,אובחן אצלי אחרי סיטי ו MRI שיש לי הדרוצפלוס הרקע לזה לא ברור {ביום בהיר אחד ,בריאה לחלוטין , בגיל 34} עשיתי את הניתוח ולא שמו לי שאנט , רק הכנה בראש למקרה שחלילה התופעה תחזור. כשהייתי מאושפזת חקרו אותי המון ו לפני מה שהבנתי כנראה בגלל שעשיתי טיפולי פוריות לפני כ 5 וחצי שנים שלא הצליחו אבל כן הצלחתי להכנס להריון טבעי ויש לי 2 ילדים ללא טיפולים ,יתכן שזה בגלל ההורמונים . השאלה הראשונה שלי האם באמת יש קשר לזה ? ושאלה שניה שאז באמת לא חשבתי על זה , אני כבר שנה וחצי עם התקן מירנה וגם זה התקן הורמונאלי האם זה קשור להידרוצפלוס? האם אני צריכה להוציאי אותו ממני ? , ושאלה נוספת אני מאוד רוצה הריון נוסף ,אבל נורא נורא מפחדת שחלילה בגלל הריון הבעיה תחזור, האם יש איסור להכנס להריון ?
אני מציינת שמאז תודה לאל אני מרגישה די טוב . אשמח אם תענו על הכל , אני ממש דואגת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצפאלוס - שאלות בבקשה ענו לי - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק31/01/2013לא ידוע לי על קשר בין טיפול הורמונלי להידרוצפלוס ולא ברור לי איזו הכנה עברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מביעת שיער ונאורומה אקוסטיתאני26/01/2013
ד"ר נכבדים, שלום רב. עשיתי ניתוח נאורומה אקוסטית לפני מס' שנים. שמתי לב שכשקר אני מרגישה כאבים חזקים בגולגולת (חילופי עונות) ולאחרונה שמתי לב שמצביעת שיער (בלונדיני עם חמצן) נוצרת צריבה בעיקר בחלק של הניתוח בגולגולת. האם שטיפה/צבע כאלה במספרה עלולים לגרום לי לנזק בעקבות הניתוח שעברתי? האם ישנן הגבלות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מביעת שיער ונאורומה אקוסטית - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק31/01/2013בחודשים לאחר ניתוח עדיף לצבוע עם צבע ללא אמוניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רינהשאלה על בדיקה25/01/2013
שלום, עברתי MRI מח תקין .. האם בבדיקה זו עולים גם על לחץ תוך גולגולתי ומיגרינה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה - תגובה
פרופ` אייל יצחיאק31/01/2013לעיתים ניתן לראות מצב של לחץ מוגבר
מיגרנה היא אבחנה קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)