מיקוד במבט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקוד במבט
    ליאת
    13/01/2008

הי,
    ילדתי נולדה ב 20.10.07 במשקל 2600 בשבוע 36 .
    היא מחייכת ( לא הרבה ), מזיזה את הראש לשני הצדדים - למרות שמעדיפה לרוב את צד שמאל
    , עוקבת אחרי צללים, אך לא מתמקדת עלי.
    בכול פעם שאני קוראת לה ועומדת מולה -היא בורחת במבט. לעיתים היא מתמקדת - אך לא הרבה.
    האם זה תקין ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיקוד במבט

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

ד''ר הדר ירדני
    13/01/2008

שלום ליאת,
    ציינת פה בעצם שתי נקודות.
    האחת היא הנטיה, כנראה, של הראש של בתך לצד אחד. יתכן ומה שאת מתארת הנה תופעה הנקראת טורטיקוליס או נטיה לצד אחד של הצוואר. כדאי להפנות את תשומת לבו של רופא הילדים לכך. בנוסף, כדאי להאכיל את התנוקת כל פעם על זרוע אחרת, להניח הרבה על הבטן (כשערה), להחליף כל כמה ימים את מקומו של הראש במיטה.
    בנוגע למיקוד המבט. יתכן שישנו קושי הנובע מקשיון צד אחד של הצוואר. תינוקות מזהים את קול אמם כבר בשבוע הראשון לחיים ומיד לאחר הלידה כבר מסוגלים להסיט מבט לרעש. בגיל כזה יש לצפות ליכולת התמקדות קצרה.
    יתכן וכל מה שאת מציינת הוא תקין, אבל אני בכל זאת הייתי פונה לרופא הילדים הן בנושא הצואר והן בנושא מיקוד הראייה.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה