מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא לאכול בלילה במשך 10 שעותיונתן12/08/2011
שלום רב, בתי הבכורה, בת ה 3.5 חודשים מתעוררת כמה פעמים בלילה ואוכלת בכל יקיצה (הנקה או מטרנה). אני ואשתי התייעצנו לאחרונה עם יועצת שינה שהמליצה לנו להשכיב את התינוקת במיטתה ולא להאכיל אותה במשך 10 שעות (20:00-6:00), גם אם תבכה זמן רב (למשל שעה). אני פונה לפורום זה מכיוון שאני מתעניין בפן הבריאותי של החלטה כזו. הבת שלנו נולדה במועד, בריאה, עולה במשקל ונמצאת באחוזון מעל הממוצע. אני מודע לכך שחוות דעת מנהלי הפורום אינה באה להחליף חוות דעת של רופא הילדים שלנו איתו בוודאי אתייעץ על עניין זה גם כן.
שאלתי היא - האם עבור תינוקת בריאה המתפתחת בצורה נורמטיבית זה בריא ותקין לא לאכול במשך 10 שעות רצוף במהלך הלילה? ואם לא אז מאיזה גיל לדעתכם כן אפשרי מבחינה בריאותית להתחיל התערבות כפי שתיארתי לעיל?
תודה רבה
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לאכול בלילה במשך 10 שעות - תגובה
פרופ' יצחק לוי13/08/2011נראה לי מוגזם לא להאכילך את התינוק במשך 10 שעות.
בגיל זה מציע לתת לה כאשר מבקשת ואם ישנה אז להעיר אותה כבר אחרי 5-6 שעות לצורך ארוחה.
תודה
ד"ר איציק לוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)