שכחתי לתת ויטמין D כבר כמה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לתת ויטמין D כבר כמה חודשים
    נון
    30/08/2011

שלום , ביתי בת 4 חודשים . קיבלתי הנחיה לתת ויטמין די , אבל לצערי כל פעם אני שוכחת . מתוך ארבעת החודשים קיבלה אולי שלושה ימים. בנוסף לכך אני נמנעת מלחשוף אותה לשמש . האם המצב מסוכן ? האם לתת יותר ויטמין , או פשוט להתחיל לתת לפי ההנחיות?

אני מודאגת , ורק אציין שאני מניקה, ושהיא שמנה.

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי לתת ויטמין D כבר כמה חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/08/2011

שלום נון.
    ההמלצות של משרד הבריאות הן לתת ויטמין D במינון של 400 יחידות (שזה 2 טיפות) כבר מהיממה הראשונה לחיים ועד גיל שנה, ללא הבדל בין תינוק יונק לתינוק שניזון מפורמולות. מאחר שאין בוכים על חלב שנשפך, אין טעם להצטער על כך שביתך לא קיבלה עד עתה ויטמין D. אבל ביטוי עברי נוסף מלמד אותנו ש"עדיף מאוחר מאף פעם...". אז ממחר בבוקר - 2 טיפות ויטמיין D עד גיל שנה. חשיפה לשמש באופן ישיר בד"כ מגיל 6 חודשים, אבל אפשרי גם לפני כן, כמובן להימנע מהשעות 10:00-14:00, אז השמש קופחת מעל...
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עצה

danafr
    31/08/2011

היי,
    אחרי כמה פעמים ששכחתי לתת לבן שלי את הויטמין החלטתי לעגן את זה בסדר יום שלו.
    כל יום אחרי מקלחת מקבל ויטמין. וזה ממש עוזר ומונע שיכחה.
    עוד אופציה- תזכורת בטלפון הנייד
    בהצלחה :-)
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בדיוק מה שעשיתי

נון
    31/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D וברזל בזמן האמבטיה

ד''ר אבישי קרן
    31/08/2011

למי שמקפיד על רחצה יומית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי גם לתת ויטמין די

אתי
    31/07/2015

הי,
    ביתי בת כמעט חודשיים וגם אני מפספסת כל הזמן לתת את הוויטמין די (בהתחלה בעיקר שבאותם יומיים ראשונים שקיבלה הקיאה והייתי בטוחה שזה מהוויטמין). לזאת שכתבה את הפוסט הראשון- אשמח לשמוע רק שהבת שלך בסדר וגדלה כמו שצריך. האם נדרש בתור השלמה לתת יותר מ 2 טיפות ביום עקב המחסור בחודשיים האחרונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה