מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקיצות ואנטיביוטיקהתמי07/09/2011
שלום דוקטור, בתי בת שנה וחמישה חודשים, מאוד רגישה לעקיצות יתושים, כבר שלוש פעמים קרה שנעקצה באזור העין והעין התנפחה מאוד ונסגרה לגמרי או למחצה, בכל המקרים קיבלנו צפורל. שתי שאלות לי: 1. האם תמיד יש צורך במתן אנטיביוטיקה כשהעקיצה באזור העין? 2. הילדה קיבלה עד כה כבר 6-7 פעמים אנטיביוטיקה בחייה, האם זה יכול להיות מסוכן בגילה הרך או פוגע איכשהו במערכת החיסונית? מאוד מודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך, אני לא רופאה אבל גם הבן
צביה08/09/2011שלי מאוד רגיש לעקיצות יתושים ובמיוחד התופעה של העיניים שמתנפחות למיימדים ענקיים ופשוט עד המצב שהוא לא יכול לפתוח אותן.
מעולם לא טופלנו באנטיביוטיקה בגלל העקיצות, הרופא היה תמיד נותן לנו פנסטיל בטיפות לבליעה שזה בעצם נגד אלרגיה ותוך יום הנפיחות היתה יורדת והכל היה חוזר לנורמה.
אנחנו מאוד משתדלים לשמור על כך שהילד תמיד יהייה בגן מרוח נגד יתושים ובבית תמיד יש מנורה נגד יתושים ובאמת לא נעקצנו מזמן.
נורא מוזר לי העניין עם האנטיביוטיקה כשאפשר בלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התגובה
תמי08/09/2011מעניין לשמוע, במקרה שלנו שלושה רופאים שונים (בשלושה מקרים) אמרו לי שחייבים אנטיביוטיקה, ופעם אחת אף נשלחנו למיון כשהעין היתה ממש נפוחה והיתה מחשבה ממש לאשפז את הילדה עם אנטיביוטיקה לוריד, אבל ב"ה בסוף זה נגמר עם אנטיביוטיקה לבליעה. אולי יש רופאים לחוצים יותר או פחות ואמהות לחוצות יותר - כמוני... נשמע את דעתו של הרופא. תודה לך בכל אופן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי סובל מהתופעה מגיל שנה היום
צביה08/09/2011הוא בן 3.5 ואף פעם לא טופל באנטיביוטיקה במקרים של העקיצות, ממש מוזר. האיזור היחיד שמתנפח אצלו אילו העיניים אם נעקץ בשאר חלקי הגוף זה בד"כ נראה רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי סובל מהתופעה מגיל שנה היום - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/09/2011שלום רב.
נפיחות סביב העין בעקבות עקיצה היא תגובה אלרגית. ברוב הפעמים אין צורך לטפל באנטיביוטיקה, ודי בטיפול באנטיהיסטמיניקה (פניסטיל/ לורסטין) כדי להקל על התגובה. במקרים מסויימים אם יש חום שמתלווה לנפיחות בעיניים, או במקרים בהם יש הופעות נוספות הקשורות לעין (כמו כאב בתנועת עיניים\, הגבלה בתנועת עיניים, בלט של העין) יש צורך בטיפול אנטיביוטי.
בד"כ ניתן להמליץ על טיפול באנטיהיסטמיניקה ליממה, ואם אין שיפור תוך יממה (שזה הזמן שאמור להראות איזשהו שיפור) - אז רוב הרופאים יעדיפו להוסיף טיפול אנטיביוטי ליתר ביטחון, כדי לא לפספס התפתחות של זיהום סביב העין.
לעיתים נכנסים "שיקולים נוספים" במתן טיפול אנטיביוטי, כמו היום בשבוע שבוע פונים אל הרופא, לדוגמא... אם הפניה היא ביום שישי בבוקר, אין לרופא דרך לעקוב מחר אחר מצב העין... ולכן יעדיף ליתר ביטחון להוסיף טיפול אנטיביוטי.
לכ תמיד השיקולים הם רפואיים ב 100%, אלא לפי הזמן והמקום וגם לפי המטופל (האם ברור לרופא שהמטופל מספיק אחראי כדי לזהות החמרה? האם ברור לרופא שהמטופל יבוא מחר לביקורת ב 100%?)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)