בעיות באכילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות באכילה
    נירית
    25/09/2011

הבן שלי הוא בן 5 חודשים ושוקל 9 ק"ג. לאחרונה הוא אוכל הרבה פחות מהכמות המומלצת למשקלו. בעוד שהוא אמור לאכול משהו כמו 1350 ליום לפי משקלו, בפועל הוא אוכל 800-1000. האם יש סיבה לדאגה? יש לציין כי החיתולים שלו במהלך היום מלאים ועד כה הוא עולה במשקל בצורה תקינה. כמו כן, לא נראה כי הוא חולה במשהו, משום שהוא במצב רוח טוב במהלך היום. אני מנסה לשכנע אותו לאכול יותר אך ללא הצלחה. האם כדאי להתעקש יותר? בנוסף, בשבועות האחרונים הוא מתעורר כמה פעמים בלילה בבכי, דבר שלא היה בעבר. האם יכול להיות שזה קשור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באכילה

הוספת תגובה

• בעיות באכילה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    26/09/2011

שלום נירית.
    הבן שלך בן 5 חודשים, ושוקל כמו ילד בן 10 חודשים... אין מה לדאוג שהוא אוכל פחות ממה שאת מעריכה שהוא צריך לאכול. אין לי ספק שהוא אוכל כמו שצריך (או אפילו מעבר למה שהוא צריך)..
    בגיל 5 חודשים ילד אמור להכפיל את משקל הלידה (אני מניח שהוא לא נולד 4.5 ק"ג... ), ובגיל שנה להגיע למשקל של בערך 10 ק"ג (+/- קילו לכל כיוון).
    אני ממליץ לפנות לרופא הילדים ולבדוק האם הכמויות שהוא אוכל והזמנים שהוא אוכלת את ארוחותיו תקינים. ההמלצות הן ארוחה כל 4-5 שעות, ולא לפני כן. במקרה שהוא פולט או מתעורר בבכי בלילה, יתכן שזה משום שאוכל עולה במעלה הושט, ומטריד אותו (רפלוקס קיבתי ושטי), ויש פתרונות שניתן להציע בנושא זה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה