מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות באכילהנירית25/09/2011
הבן שלי הוא בן 5 חודשים ושוקל 9 ק"ג. לאחרונה הוא אוכל הרבה פחות מהכמות המומלצת למשקלו. בעוד שהוא אמור לאכול משהו כמו 1350 ליום לפי משקלו, בפועל הוא אוכל 800-1000. האם יש סיבה לדאגה? יש לציין כי החיתולים שלו במהלך היום מלאים ועד כה הוא עולה במשקל בצורה תקינה. כמו כן, לא נראה כי הוא חולה במשהו, משום שהוא במצב רוח טוב במהלך היום. אני מנסה לשכנע אותו לאכול יותר אך ללא הצלחה. האם כדאי להתעקש יותר? בנוסף, בשבועות האחרונים הוא מתעורר כמה פעמים בלילה בבכי, דבר שלא היה בעבר. האם יכול להיות שזה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות באכילה - תגובה
ד''ר אבישי קרן26/09/2011שלום נירית.
הבן שלך בן 5 חודשים, ושוקל כמו ילד בן 10 חודשים... אין מה לדאוג שהוא אוכל פחות ממה שאת מעריכה שהוא צריך לאכול. אין לי ספק שהוא אוכל כמו שצריך (או אפילו מעבר למה שהוא צריך)..
בגיל 5 חודשים ילד אמור להכפיל את משקל הלידה (אני מניח שהוא לא נולד 4.5 ק"ג... ), ובגיל שנה להגיע למשקל של בערך 10 ק"ג (+/- קילו לכל כיוון).
אני ממליץ לפנות לרופא הילדים ולבדוק האם הכמויות שהוא אוכל והזמנים שהוא אוכלת את ארוחותיו תקינים. ההמלצות הן ארוחה כל 4-5 שעות, ולא לפני כן. במקרה שהוא פולט או מתעורר בבכי בלילה, יתכן שזה משום שאוכל עולה במעלה הושט, ומטריד אותו (רפלוקס קיבתי ושטי), ויש פתרונות שניתן להציע בנושא זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)