הקשר בין סטרס לשילשולים בגן.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין סטרס לשילשולים בגן.
    מיכל
    05/10/2011

שלום, ביתי בת כמעט 11 חודשים. התחילה גן לראשונה לפני כחודש. שבוע אחרי תחילת הגן החלה לשלשל לסירוגין כל מס' ימים, (שלחתי תרבית צואה ובנתיים עד היום הפסיקו השלשולים. היום התקבלה תשובה שיש לה סלמונלה בצואה. הרופאה הרגיעה אותי ואמרה שזה לא רציני, ופשוט צריך לעקוב.) בנתיים לפני שלושה ימים הצטננה ועד היום משתעלת מאד ומצוננת (כצפוי מגן בחודשים הראשונים..) בגן היום התקשרו ואמרו שיש לה חום-38.3, ואינה אוכלת כלום ומשלשלת "מים". לקחתי אותה הבייתה בדאגה, ומאז כבר הספיקה לאכול בננה, ו- 60 מ"ל תחליף חלב (בד"כ אוכלת מ"ל 150-180), צואה תקינה (רכה אבל עם תוכן וממש לא נוזלית), והטמפ- 37.3. המצב רוח נראה בסדר גמור בבית. לסיכום- בבית הכל בסדר (חוץ מהצינון), ובגן פחות.
    ואחרי ההקדמה הארוכה רציתי לדעת- האם יכול להיות שהילדה מגיבה בצורה פיזית לסטרס כתוצאה מהגן החדש? כבר קרה בימים האחרונים שהגננת אמרה שאכלה מעט מאד בגן, ובבית אכלה יפה מאד. לא נראה לי שהגננות משקרות לגבי הסימפטומים אבל אולי מגזימות מאד? איך להתייחס למצב הזה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקשר בין סטרס לשילשולים בגן. - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    05/10/2011

לשאלה "האם יכול להיות" התשובה תמיד תהיה "כן" :)
    האם נראה לי שהילדה שלך משלשלת בגלל סטרס? - לא.
    ואיך להתמודד עם הגננות? - אני חושש שזו שאלה לפורום אחר (אם כי, כאבא לחמישה ילדים יש לי גם מה לענות בנושא הזה... אך לא בפורום הזה).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה