מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין סטרס לשילשולים בגן.מיכל05/10/2011
שלום, ביתי בת כמעט 11 חודשים. התחילה גן לראשונה לפני כחודש. שבוע אחרי תחילת הגן החלה לשלשל לסירוגין כל מס' ימים, (שלחתי תרבית צואה ובנתיים עד היום הפסיקו השלשולים. היום התקבלה תשובה שיש לה סלמונלה בצואה. הרופאה הרגיעה אותי ואמרה שזה לא רציני, ופשוט צריך לעקוב.) בנתיים לפני שלושה ימים הצטננה ועד היום משתעלת מאד ומצוננת (כצפוי מגן בחודשים הראשונים..) בגן היום התקשרו ואמרו שיש לה חום-38.3, ואינה אוכלת כלום ומשלשלת "מים". לקחתי אותה הבייתה בדאגה, ומאז כבר הספיקה לאכול בננה, ו- 60 מ"ל תחליף חלב (בד"כ אוכלת מ"ל 150-180), צואה תקינה (רכה אבל עם תוכן וממש לא נוזלית), והטמפ- 37.3. המצב רוח נראה בסדר גמור בבית. לסיכום- בבית הכל בסדר (חוץ מהצינון), ובגן פחות.
ואחרי ההקדמה הארוכה רציתי לדעת- האם יכול להיות שהילדה מגיבה בצורה פיזית לסטרס כתוצאה מהגן החדש? כבר קרה בימים האחרונים שהגננת אמרה שאכלה מעט מאד בגן, ובבית אכלה יפה מאד. לא נראה לי שהגננות משקרות לגבי הסימפטומים אבל אולי מגזימות מאד? איך להתייחס למצב הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין סטרס לשילשולים בגן. - תגובה
ד''ר אבישי קרן05/10/2011לשאלה "האם יכול להיות" התשובה תמיד תהיה "כן" :)
האם נראה לי שהילדה שלך משלשלת בגלל סטרס? - לא.
ואיך להתמודד עם הגננות? - אני חושש שזו שאלה לפורום אחר (אם כי, כאבא לחמישה ילדים יש לי גם מה לענות בנושא הזה... אך לא בפורום הזה).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)