תינוקת שנחשפה להרפס שפתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת שנחשפה להרפס שפתיים
    חלי
    18/10/2011

שלום,
    התינוקת שלי, יונקת בת ארבע חודשים נחשפה במגע (נשיקות ומגע ידיים) ממשהי שאינה אני (האמא) וגיליתי שיש לה על השפה פצע הרפס ,בשלב הלבן.
    אשמח לדעת אם היא סיכנה את הילדה שלי, ואם כן מה עלי לעשות ולאילו סימנים לשים לב.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת שנחשפה להרפס שפתיים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/10/2011

חלי שלום.
    ברגע שיש חשיפה להרפס - יש סיכוי להדבקה. הרפס הוא וירוס, אשר בד"כ גורם למחלה עורית בלבד (שלפוחיות) אשר מתפרצות בזמני סטרס בעיקר. לעיתים יש תחלואה משמעותית יותר מהרפס (במקרים נדירים, ובעיקר בילדים עם כשל חיסוני).
    תקופת הדגירה של הוירוס היא בין יממה ל 12 ימים, ותופיע בהמשך כמחלה ויראלית פשוטה (פצעים בפה/חיך/ חום).
    בשלב זה אין לך מה לעשות. אם היתה הדבקה - אז היתה הדבקה, ואין דרך למנוע.
    לעתיד, רצוי להימנע ממגע של ריריות כאשר יש מישהו הסובל מהרפס. אנשים הסובלים מהרפס - יודעים שיש להם את הנגע העורי ואמורים להזהר.
    רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חלי
    19/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה