גזים לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים לתינוקת
    רעות
    08/11/2011

הי,
    ילדתי בת ראשונה לפני חודש, ואני חושבת שהתחילו לה גזים (אני עדיין לא יודעת לזהות מתי היא בוכה כי היא רעבה ומתי כי קר או כואב או עייפה...)
    האחות בטיפת חלב אמרה לנו שגרפווטר לא מאושר על ידי משרד הבריאות אז היא לא ממליצה, ושרק סמיקול של טיפטיפות מאושר
    אני מעדיפה משהו טבעי, האם הגרפווטר בסדר?
    הבנתי שסמיקול זה ממש תרופה, ושצריך לתת כל פעם לפני האכלה (אני מניקה)
    זו לא בעיה לתת תרופה כל כך הרבה זמן?
    ובמשך כמה זמן באמת מותר לתת?
    וכשאומרים להיזהר לא לאכול מאכלים שעלולים לעשות לתינוקת גזים, למה הכוונה? (שמעתי על כרוב, כרובית, חומוס וחריף, יש עוד משהו?)
    המון תודה ולילה טוב
    רעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים לתינוקת

הוספת תגובה

• גזים לתינוקת - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/11/2011

שלום רעות. מזל טוב.
    נתחיל מכך שגזים איננה מחלה. ויש ילדים רבים בארץ ובעולם אשר מתגברים על תקופה זו של גזים ללא כל טיפול. יש הרבה טיפולים אשר ניתן לתת נגד כאבי הבטן של הילדים (קוליק), וגם גרייפווטר וגם סימיקול יכולים להיות יעילים להקלה על הגזים. עם זאת, רצוי מאוד להמנע משימוש בכל תרופה (בין אם היא טבעית ובין אם לא) לצורך הרגעה זו, ולטל בצורות המסוריות של שימוש במוצץ, מסאג'ים לבטן, החזקת תינוק בתנוחה בה יד המטפל לוחצת קלות על בטן התינוק.
    אם תחפשי את המילים גרפווטר וסימיקול בגוגל תגלי יתרונות וחסרונות, ובעיקר הרבה גישות ודעות לטיפול בקוליק. נכון להיום, הגישה המקובלת בעולם הרפואה, ובעיקר ברפואת ילדים, זה להימנע כמה שיותר מטיפול בתרופות סימפטומטיות שאינן מרפאות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים לתינוקת עוד שאלה

רעות
    09/11/2011

ד"ר אבישי קרן תודה רבה על התגובה,
    אני מבינה ממנה שרצוי להימנע בכלל מלתת תרופות, אבל במידה והבכי קורע הלב שובר אותנו ונראה שהתינוקת סובלת מכאבים, האם יש מניעה להשתמש בגרפווטר על אף שאינו מאושר על ידי משרד הבריאות? (שמעתי המלצות ממספר חברות שאמרו שזה מאוד עזר אבל אני קצת חוששת בגלל ההסתייגות של האחות בטיפת חלב)
    כמובן ששמעתי גם מאמהות שסיפרו שזה לא עוזר בכלל, לכן אשמח לדעת תוך כמה זמן של שימוש אפשר לדעת שזה עוזר/לא עוזר? (כלומר תוך כמה ימים בהם אין שינוי עליי לוותר על השימוש בתרופה?)
    בנוסף אשמח לדעת אילו מאכלים מומלצים בהנקה למניעת גזים לתינוקת ומאלו מאכלים עדיף להימנע?
    המון תודה על העזרה
    רעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים לתינוקת עוד שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/11/2011

אין בעיה בשימוש בגרפווטר. כמובן לנסות להמנע משימוש מיותר ומרובה בו. בנוגע למאכלים שכדאי להמנע מהם - אני לא חושב שקיים משהו מוכח אשר נמצא כגורם לקוליק, והמנעות ממנו - פותרת את הבעיה.
    יש הממליצים על כלכלה מפורמולה מפורקת כדי להקל על קוליק, אך כמובן שהנקה וחלב אם עדיפים על פני כל פורמולה (לא משנה איזו), ולכן לא כדאי לשנות את כלכלתה של התינוקת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה