מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 8 חודשים- הפרעות אכילהימית04/12/2011
שלום,(מצטערת על האורך..).
יש לי תינוק בן 8 חודשים שעדיין יונק בלילה,שנכון לעכשיו אני טוחנת לו הכל(פירות וירקות) . כמה שאלות:
1. בכל פעם שהאוכל לא נטחן ב 100%(ויש לפעמים גרגיר קטן שלא נטחן שאפילו אני לא יכולה לראות) הוא עושה מעין פרצוף של הקאה ומקיא את כל מה שאכל החוצה. הוא כאליו לא מבין מה יש לו בפה ולא יודע מה לעשות עם זה. ניסיתי לתת לו גרגיר אורז/חתיכה קטנה של הלבן של הלחם והסוגיה חוזרת על עצמה עד שהוא ממש נחנק מרוב שהוא מנסה להוציא את זה. מה ניתן לעשות בנושא? אין לי מושג איך להרגיל אותו לאכול אוכל שאינו טחון לגמרי.
2. שמתי לב כשניסיתי לתת לו ביד חתיכה של לחם/פתי בר הוא ממש לוקח חתיכות גדולות ואני מפחדת שייחנק מזה וישר מוציאה לו מהפה. האם אני עושה נכון?אם לא מה הפתרון?להשאיר לו בפה ולקחת את הסיכון?
3. שאלה נוספת. קורה אצלו תופעה קצת מוזרה... בגן הוא אוכל ממש יפה את הפירות,ירקות, וגם בקבוק בלי שום בעיה. בבית הוא עושה המון בעיות, לפעמים שאנו מנסים לתת לו הוא טועם ואז סוגר הרמטית את הפה ולא מוכן לאכול(עד שאנו מנסים לתחמן אותו בכל מיני צורות וגם אז לא...), את הבקבוק הוא בקושי אוכל חצי וכיוצא באלו. חשוב לציין שהוא עדיין יונק בלילה. האם זו יכולה להיות הסיבה לכך? (גם שאבא שלו מנסה להאכיל אותו הוא עושה בעיות...)אם לא, מה ניתן לעשות?(האוכל בבית זהה לאוכל שמכינים לו בגן בדקתי את זה.)
אודה לתשובות בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8 חודשים- הפרעות אכילה - תגובה
ד''ר אבישי קרן04/12/2011ימית שלום. התשובה לכל שאלותייך היא אחת. אל תלחצו עליו עם אוכל ואל תהפכו את הארוחה ל"התעסקות". הילד אוכל יפה בגן כי שם אף אחד לא רב איתו על אוכל, אף אחד לא מכיס לו יד לפה ומוציא לו משם שאריות בסקוויטים, ואף אחד לא חושש שהוא יחנק כל הזמן... אף אחד לא מנסה לתחמן אותו בהכנסת אוכל לפה עם רצונו או נגד רצונו. פשוט נותנים לו לאכול, כמה שהוא רוצה עד מתי שנמאס לו ואז מפסיקים.
תזרמי איתו... אל תריבי איתו על אוכל, ואם הוא לא רוצה את האוכל המעט גס, אז הוא יוציא אותו החוצה (בין אם תדחפי אותו או לא). תני לו להחזיק ביד אוכל מוצק (בסקווטים) הוא ילקק וימצוץ אותם, עד שבסוף יתרגל לזה... לא להוציא לו מהפה, אבל לעמוד לידו ולראות מה קורה...
אולי כדאי שתשאלי את הגננת מה היא עושה ששם הוא אוכל יותר טוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
