מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- crp ושקיעת דם גבוהיםקרן שדה06/02/2012
שלום רב
בני בן השנה וארבעה חודשים היה חולה לסירוגין במשך חודשיים בערך.
כיום מרגיש טוב.
במהלך החודשיים היה לו חום גבוה, לא כל יום אבל הרבה, בעיקר בשעות הערב.
בדיקת דם הראתה crp גבוה (50) ושקיעת דם גבוה (בהתחלה 100 אח"כ 80).
עכשו הוא כברשבוע בערך בריא. בלי חום, אוכל, מתפקד ושמח.
רופאת הילדים לוחצת עלי לעשות לו שוב בדיקות דם למרות שהבריא
בגלל הערכים הגבוהים שהיו.
האם הערכים האלו באמת כל כך נדירים?
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crp ושקיעת דם גבוהים - תגובה
ד''ר אבישי קרן07/02/2012קרן , שלום רב.
שקיעה נמדדת באותם ערכים בכל המסגרות רפואיות (קופ"ח, בית חולים) , כך ש 80 ו 100 נחשב ים ערכים גבוהים.
CRP לעומת שקיעת דם, בעלת ערכים שונים בין קופות חולים / בתי חולים שונים. יש מקומות ב הם CRP תקין הוא בין 0 ל 5 (ואז ערך כמו 50 הוא לא נורא כ"כ, ולרוב מרמז על מחלה ויראלית), ויש מקומות שבהם CRP תקין הוא בין 0 ל 0.5 (=חצי), (ואז ערך של 50 נחשב מאוד גבוה!).
בכל מקרה, בזמן בריאות אני לא חושב שיש סיבה להמשיך ולחפור בבדיקות דם... מאידך, אם היה ערך של 50 (כאשר תקין זה עד 0.5) ולא מצאו סיבה, אני הייתי ממשיך לחפש ולברר, כדי למצוא מדוע הערך עלה כל כך גבוה ללא מקור.
אני מקווה שהתשובה ברורה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)