פטריה אצל תינוק כיומיים לאחר ברית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פטריה אצל תינוק כיומיים לאחר ברית
    Jane
    04/03/2012

שלום!
    לתינוק בן 10 ימים כיומיים לאחר ברית, הופיעה פריחה על הירך ליד המפשע וגם מעל הפין. הפריחה נראתה כפפולות קטנות אשר נפרצו ומתחתיהם היו עוד פפולות נוספות, העור היה אדום ומקולף באיזור הנגוע.
    לפני המלצת רופאת ילדים במשך כ-5 ימים נמרחה משחת ויטה-מרפן, אשר בדרך כלל משתמשים בה לאחר הברית, ללא הטבה אך גם ללא החמרת המצב. לאחר מכך, רופאת הילדים רשמה משחת דרמקומבין פעמיים ביום - גם ללא הטבה במשך כ-5 ימים.
    לאחר מזה, ביקרנו אצל רופא עור שאבחין בפטריה ורשם טבעדרם פעם ביום ל-7 ימים והפטריה נעלמה. כיומיים לאחר סיום תקופת הטיפול בטבעדרם שוב התחילו להופיע פפולות של פריחה.
    שאלות:
    1. האם צריך ומותר להמשיך טיפול בטבעדרם בתינוק כזה קטן?
    2. אילו השפעות ותופעות לוואי יכולות להיות משימוש בקרמים המכילים סטרואידים ותכשירים אנטי-פטרייתיים על התינוק כזה קטן?
    3.מה לעשות עכשיו כאשר ללא טיפול הפריחה (פטריה) חוזרת?
    4. האם לפי התיאור הנ"ל זה באמת פטריה?

תודה רבה על תשומת לבכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פטריה אצל תינוק כיומיים לאחר ברית - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    06/03/2012

שלום רב.
    נתחיל מהסוף.. לפי התיאור - זה יכול להתאים לפטריה.
    פטרת באיזור הטיטול מופיעה משום שהאיזור איננו יבש. ולכן רצוי לשמור על האיזור יבש, ע"י החלפה תדירה של טיטולים, ניגוב האיזור, שימוש במשחות פסטה באופן תדיר.
    אם מופיע זיהום מקומי אשר לא מגיב לטיפול המניעתי, יש להוסיף משחות מקומית. משחת בייבי אגיסטן (לא דרוש מרשם רופא) היא אנטיפטרייתית. ניתן להוסיף אותה ללא כל ביעה, למשך 5-7 ימים. אם עדיין נשארת תפרחת - לפנות לבדיקת רופא. משחות אנטיביוטיות או סטרואידליות - יותר בעיתיות, רק במרשם רופא למרוח.
    תופעות לוואי של טיפול ממושך בסטרואידים - גורם בעיקר לשינויים עוריים בפיגמנטציה, יכול לגרום לשיעור (!!!), ובריכוזים גבוהים מאוד לתקופות ארוכות מאוד, יכול לגרום גם לתופעות לוואי סיסטמיות, של כל הגוף... {(תופעות לוואי אלה נדירות כאשר הטיפול בסטרואידים הוא במשחה עורית... אבל יותר נפוצות כאשר הטיפול הוא בכדורים/סירופ).
    בשל כך, יש להיזהר יותר עם המשחות הסטרואידליות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה אצל תינוק

Jane
    06/03/2012

שלום ותודה על תשובתך!
    מרחתי טבעדרם 7 ימים פעם ביום וכאשר כיומיים לאחר הפסקת הטיפול הזה ראיתי שהפפולות שוב התחילו להופיע, המשכתי למרוח את המשחה עוד 4 ימים עד לביקור אצל רופא עור אחר.
    רופא עור אחר באמת רשם לי בייבי אגיסטן ומשלשום אנו משתמשים בו. רק לא מובן לי: למה לא הציעו לי את זה מהתחלה וישר המליצו על המשחות הסטרואידליות בתינוק כזה קטן, שעכשיו אני ממש בלחץ שבכלל השתמשתי במשחות האלה.

האם שימוש במשחות סטרואידליות כגון - דרמקומבין פעמיים ביום במשך 5 ימים ולאחר מכך בטבעדרם פעם ביום במשך 11 יום היה יכול להזיק לו? הוא היום בן חודש ושבוע והתחלנו להשתמש בהן כשהוא היה רק בן שבועיים?

תודה מראש על תשומת לבך!

אמא של התינוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה אצל תינוק - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    06/03/2012

שלום רב.
    אני לא מאמין שנגרם נזק ממספר ימים שציינת.
    אני מניח שהרופא התחיל בטיפול זה כי הוא ראה פריחה חמורה, והניח שלא מספיק טיפול נגד הפטרת, אלא יש צורך בתוספת נגד התהליך הדלקתי שהתלווה.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

Jane
    06/03/2012

תודה רבה, אמשיך להשתמש בבייבי אגיסטן עוד כמה ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה