מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בשינה-תינוקת בת חודשיים וחציסיון24/04/2012
שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי ובשבועות האחרונים היא הייתה הולכת לישון בקלות יחסית. ברגע שהבחנתי בסימני עייפות (בעיקר שפשוף בעיניים עם הידיים) הייתי משכיבה אותה לישון בעריסה שלה, נותנת לה מוצץ, משמיעה לה מוזיקה של זרם מים והיא הייתה נרדמת לבד (לא בידיים). אולם, ביומיים האחרונים שמתי לב כשכל פעם אני משכיבה אותה לישון בעריסה, היא ממש מתעצבנת ובוכה, מסרבת לקחת מוצץ ובוכה כל כך בעצבנות עד שאני מרימה אותה על הידיים ואז היא נרגעת. אני מנסה להחזיר אותה שוב לעריסה כדי שתלמד להירדם לבד והיא שוב בוכה ומסרבת לקחת מוצץ וגם כאשר היא נרדמת סוף סוף (או בידיים או בנדנוד של עגלה) היא מתעוררת! היא לפעמים מתעוררת לאחר 20 דקות, 10 דקות, לפעמים גם אחרי שעה. לדעתי, היא לא שבעה משינה כזו כלל כי יוצא שבין הארוחות (כל 3 שעות) היא ישנה בערך 40 דקות. כך, יוצא מצב שכל היום היא ישנה בחלקים, ישנה לא טוב ולמרות שהיא עייפה ברגע שהיא מתעוררת היא לא נרדמת שוב.
עליי לציין שבסך הכל היא מרגישה טוב, פעלה, מחייכת ואוכלת רגיל.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בשינה-תינוקת בת חודשיים וחצי - תגובה
ד''ר אבישי קרן25/04/2012סיוון שלום.
כל ילד מתנהג אחרת... ומפתח הרגלי שינה ועירנות שונים .
אל תתעקשי איתה עם מה שלא מתאים לה. אם היא בוכה ולא רוצה לישון, אז תשאירי אותה ערה ליותר זמן, ואפילו כך שהיא לא תישן בין שתי ארוחות.
אם היא רוצה על הידיים, כנראה זה מה שטוב לה... אז תשאירי אותה קצת יותר על הידיים...
ואם למרות הכל, היא נראית באי שקט - תפני לבדיקת רופא, שיראה שאין מ שהו "רפואי" מציק לה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)