דחוף! פצע פנימי בטוסיק של ילדה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף! פצע פנימי בטוסיק של ילדה.
    אמא מודאגת
    06/07/2012

אנה ממך עזור לי כי הילדה סובלת ובוכה מכאב, ואני כבר אובדת עצות!!

יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים לאחרונה הילדה התחילה לבכות ולצעוק מכאב כמעט בכל יציאה למרות שהיציאות לא ממש היו קשות. אתמול לקחתי אותה לרופא ולאחר בדיקה אמר שיש לה פצע פנימי קטן (קטן או לא הילדה ממש סובלת ומתקבצת מכאב) והביא לא את התרופות הבאות:
    אבילאק סירופ לאקטולוזה
    ומשכה פרוקטו גליבנול
    כמובן שקניתי על מנת להקל עליה את הכאב, אבל לפני שמרחתי ראיתי שעל המשכה כתוב מגיל 12 ומעלה, אז כמובן שניכנסתי ללחץ ועדין לא שמתי לה כלום. והיא עדין צועקת וכואב לי הלב שאין לי איך לעזור לה (מיסכנונת שלי)
    השאלה למה הרופא נתן לי תרופה המיועדת למבוגרים האם תקין???. האם למרוח לה בלי פחד?? מה לעשות אני ממש בלחץ
    אגב לא אמר שיש לה טחורים אמר שיש לה פצע פנימי ועל המשכה כתוב לטיפול בטחורים האם אותו הדבר??
    אנה עזור לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחוף! פצע פנימי בטוסיק של ילדה. - תגובה

פרופ' יצחק לוי
    07/07/2012

מאחר והמשחה מקומית בלבד
    הייתי עושה בדיוק מה שהרופאה המליצה
    שלך
    פרופ איציק לוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על עזרתך, שאלה נוספת בענין

אמא מודאגת
    08/07/2012

תודה רבה על תשובתך. אבל עד שקיבלת תשובה התקשרתי לרופא ילדים און ליין (יש שירות כזה בכללית) וסיפרתי לרופא את הסיפור והוא אמר שהוא לא מבין למה הרופא הביא לי את התרופה הזאת ושזה מיועד לגיל יותר גדול (להזכירך התינוקת רק בת שנה ושלושה חודשים) ולטחורים ולא לפצע פנימי.
    והמליץ לי לא למרוח את המשכה הזאת ולקנות משכה המתאימה לפצעים ולגיל קטן יותר אמר שאפשר דידוקין (לא בטוחה שרשמתי נכון את שם המשכה)
    וששאלתי האם זה כזה נורא ושזה בסך הכל משכה חיצונית, הוא ענה שלמרות שזה משכה חיצונית זה כן נספג במערכת הדם.

ובקיצור הילדה עדין סובלת ועדין ללא טיפול, פרט למעט שמן פראפין כדי שלא יהיה קיבה קשה והפצע יחמיר.

אשמח לדעת איזה מהמשכות עדיפה לדעתך?? או שיש לך משהו אחר להמליץ?
    אני נורא מפחדת מתרופות אז איזה משכה יותר מתאימה לגיל קטן??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף! פצע פנימי בטוסיק של ילדה. - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    10/07/2012

שלום רב.
    יש גישות שונות בין רופאים שונים.
    התרופה שנתן לפה מיועדת לגרום ליציאות רכות. כאשר היציאות רכות, הן לא פוגעות באיזור הישבן והן לא פוצעות את רירית המעי ופי הטבעת.
    המשחה החיצונית מיועדת להקל על כאבים. למרות שמצויין מעל גיל 12 שנים, היא ניתנתן לעיתים לילדים צעירים יותר, ללא כל בעיה.
    אני בדכ ממליץ על טיפול במשחת אזרקאין להקלה על כאבים באיזור פי הטבעת.
    ועם כל זה... עדיין לא הבנתי בעצמי מה ראה הרופא. האם פיסורה? האם טחורים (נדיר בגיל זה) או אלי אבצס חיצוני? (ואז הטיפול הוא אחר).
    כדאי לברר עם הרופא מהו הפצע שראה. מתוך הטיפול נראה לי שהוא התרשם מפיסורה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכם! בבקשה עוד שאלה

אמא פחדנית
    11/07/2012

תודה רבה לכם על התשובות וההתיחסות.
    אני מבינה שכל רופא ודרכו הוא, אבל אני אמא די פחדנית ששונאת תרופות מיותרות וחזקות, גם לעצמי וכמובן שגם לתינוקת שלי! (לצערי בגללי הפחדנות הזאת היא סובלת יותר)!!
    לגבי הפצע זה לא משהו חיצוני כי לא רואים כלום במבט, זה פנימי, ורק אחרי בדיקת רופא פנימית הוא אמר שהוא מרגיש פצע קטן בפנים בשעה שתיים עשרה וזה כניראה מה שגורם לה לצרוח ככה.
    עכשיו אחרי שאני מקווה שהבנתי אולי קצת יותר איזה סוג פצע זה מהערכות שציינת.
    אולי תוכל להגיד לי האם יש משחה להקלה/ ריפוי המתאימה לגילה??

ועוד משהו קטן
    כמה זמן פחות או יותר הדברים האלה עוברים???
    ואם זה מהפצעים שאם זה קרה פעם אחת זה מרבה לחזור??? מאוד מקווה שלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכם! בבקשה עוד שאלה - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    18/07/2012

ג'ל - עזרקאין.
    עובר עם הזמן (אין חוקים או כללים... כל אחד ויכולות הריפוי של הגוף שלו).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וארבעה חודשים

אמא
    09/08/2012

שלום לך ותודה רבה לך על עזרתך!
    אני חושבת שאולי זה בעיה אחרת אבל ממשיכה את השירשור למקרה שתחשוב שאולי יש קשר בין הבעיות.
    לגבי הפצע בטוסיק אני לא יודעת האם עבר לה לגמרי טיפלנו במשכה פרוקטו גליבנול בצירוף שמן פראפין, לפני מספר ימים הפסקנו את הטיפול כי היה ניראה הקלה במצב
    (מקווה שעבר לה לגמרי כי היו מצבים שהיתה הקלה חשבתי שזה מאחורינו אבל אחרי יומיים שוב בכי וסבל, אז נקווה)
    כמה שאלות ברשותך ד"ר:
    1 לגבי הפצע בטוסיק (שאולי בתקווה עבר) האם יש צורך ללכת לביקורת אצל רופא הילדים?
    2 הטוסיק שלה ממש ניהיה אדום וקצת פיצעונים קטנים אחרי הטיפול במשכה, האם קשור למשכה?? האם לטפל או שיעבור עוד מספר ימים?? (לא סבלה לפני הטיפול במשכה)
    3 ושאלה אחרונה והכי חשובה ומדאיגה: מזה שלושה ימים בערך הילדה משלשלת (לא כל היום ואבל שעושה יציאות זה שילשול ניראה לי) ממש נוזלי וגם הריח קצת יותר חריף ומהרגיל. אין שום תסמינים אחרים הכל בסדר ישנה טוב אוכלת רגיל האם משהו מדאיג??
    האם שזה רק שילשולים והכל ניראה רגיל פרט לזה צריך לקחת לרופא? ואם כן אחרי כמה ימים של שילשולים??

באמת תודה רבה ומתנצלת על מספר השאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה וארבעה חודשים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    13/08/2012

שלום רב.
    ההחלטה אם ללכת לרופא או לא היא אינדבידואלית. ומטרת ההליכה לרופא היא כדי להעריך האם יש בעיה בממצא שההורים רואים. יש הורים מנוסים יותר, אשר לא מודאגים מילד שסובל מחום 4 ימים, ויש הורים שכל שינוי קל מהנורמה "מקפיץ" אותם מייד לרופא.
    אין לי אפשרות להגיד לך מתי ללכת לרופא ומתי לא. ההחלטה היא אישית, ונועדה לתת לך רגיעה.
    אני מניח שעם הזמן את תדעי על מה ללכת לרופא ועל מה לא.
    שלשול יכול לגרום לאדמומיות בישבן, לא תמיד דורש טיפול במשחה תרופתית. לעיתים די במשחה חזקה (כמו דזיטין).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב הולך וחוזר- או שלשולים או עציר

אמא
    14/08/2012

שאלה ממש אחרונה - מבטיחה. וסליחה..
    בין הזמן שרשמתי את ההודעה הקודמת השילשולים עברו והיא לא עשתה קיבה יומיים או שלושה ואתמול בערב אחרי ששמתי אותה במיטה התעוררה ב 20:30 בצרחות איימים שאני לצערי כבר מכירה, ישר הרמתי והפשטתי אותה ושוב מה שראיתי זה גוש צואה קשה שנמצא בין לבין אז עזרתי לה קצת להוציא ולאחר שנרגעה הבאתי לה (על דעת עצמי) כפית שמן פראפין שנישאר לי (כי באמת שלא מגיע לתינוקת קטנה לסבול בצורה שכזאת) והיום בבוקר חזר המקרה על עצמו שוב פעם (למרות השמן) צרחה והפשטתי אותה וראיתי את הקיבה אבל לצערי הפעם לא הצלחתי לעזור לה היא אכשהו הכניסה את זה פנימה
    אני ממש אובדת עצות שזה המצב כבר די הרבה זמן.
    השאלה שלי האם יכול להיות שיש לילדה איזה משהו בעיקול שלא בסדר? האם יש איזה בדיקה או רופא ממוחה שאני יכולה לבקש?? האם צריך לעשות לילדה כבר בדיקות יותר מקיפות?? אני כבר ממש מרחמת עליה ובוכה איתה כשזה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב הולך וחוזר- או שלשולים או עציר - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    15/08/2012

שלום רב.
    יש צורך לפנות לבדיקת רופא מטפל ולטפל בעצירות.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה