שתי שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    יעל
    27/08/2012

שלום,
    יש לח תינוק בן חודש לא יונק בכלל.
    הוא סובל מגזים המון ולא ישן הרבה הרופא אמר שאין הרבה מה לעשות חוץ מהטיפות וכפית תה קמולמיל ליפעמים. קשה מאוד להרדים אותו בלילה כי הוא בוכה המון ונוצר מצב שהוא נירדם לי רק בידיים. מצד אחד זה מקל על הכאבים שלו ומצד שני האם הוא רגיל לידיים שלי?? איך שאני שמה אותו במיטה הוא בוכה. ואני לא יודעת מה לעשות ממש קשה לי.

שאלה שנייה: ליפעמים אחרי האוכל חמש עשרה דקות אחרי האוכל יוצא לו פליטה כמו שפריץ כזה שלטעמי זה כמות גדולה. מה יכול לגרום לכך? הוא כן עושה גרפסים ואני מחזיקה אותו ולא ישר משכיבה למה הוא פולט ככה זה נורמאלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• שתי שאלות - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    27/08/2012

יעל, שלום.
    קצת קשה ללמוד להכיר ילד חדש... כאשר הבכי שלו לא מוכר לנו עדיין, ויכול להיות מהרבה סיבות. בד"כ הסיבות הם רעב, עייפות או בשל מתן צואה (טיטול מלא ומפריע, או מאמץ לתת צואה). במקרים אחרים, כאשר הבכי עקשני וטורדני ושום דבר לא מרגיע אותו - צריכים לחפש סיבות נוספות, בד"כ במרפאה אצל הרופא.
    אני המלצתי בעבר, וממליץ גם עכשיו, אם מדובר בכאבי בטן קויקים ניתן לנסות שימוש בסימיקול, לאחר ניסיונות של מסאג'ים שונים ולחיצות/אחיזה על הבטן. במקרים עקשניים, אפשר לנסות לשנות לפורמולה אחרת.
    אם הילד מרבה לפלוט, יכול להיות שהוא סובל מרפלוקס, עליית חומציות הקיבה אל הושט, דבר זה יכול גם לגרום לאי שקט וגם לפליטות. כדאי לנסות במצבים אלה כלכלה של אנפמיל AR.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה