מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופת פרוטיאזין לתינוקת בת שנה ו3 חאמא14/01/2013
ערב טוב
בתי בת שנה ושלושה חודשים סובלת מהפרעות שינה (ללא מוצץ), לאחר התייעצות עם רופא ילדים המליץ לי לתת לה פרוטיאזין למשך שבוע בהתחלה..
אחרי השבוע הראשון התרגלה לישון כרגיל וכל הלילה. ולאחר תקופת שבוע חזרה לאותם הפרעות. ומאז אנו נותנים לה באופן קבוע כל לילה מאותה תרופה בשביל שתירדם כרבע כפית קטנה וזה הצליח.
האם התרופה הזאת עלולה לפגוע בתפקודה של הילדה? האם אני יכולה להמשיך לתת לה כל לילה ואותו מינון?
נא תשובתכם ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה
אמא17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת פרוטיאזין לתינוקת בת שנה ו3 ח - תגובה
ד''ר אבישי קרן24/01/2013שלום רב.
אני מרגיש קצת אי נוחות להגיב לשאלתך.
אני לא הייתי נותן כל טיפול תרופתי לילדה בת שנה ושלושה חודשים הסובלת מהפרעות שינה. מהי הפרעת השינה? האם היא מתעוררת כל לילה ובוכה? האם היא רעבה? האם היא לא מצליחה לישן??? טיפול בהפרעות שינה (מוזר לקרוא לזה הפרעה בגיל זה) הוא התנהגותי, ולא תרופתי.
אני ממליץ להתמודד בשיטות התנהגותיות עם קשיי השינה שלה ולא בתרופות.
האם יש תופעות לואי לתרופות - ודאי. לכל תרופה.
ולכן אני לא ממליץ.
בברכה,
אבישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול התנהגותי..
אמא31/01/2013קודם תודה על התשובה.. אנו מנסים בכל הדרכים להרדים אותה במיטתה אבל לא מצליחים. נסינו בעגלה לפעמים מצליח ולפעמים לא, מצליחים בסיבוב ברכב תוך 10 דקות היא נרדמת ולאחר ששמים אותה במיטה מתעוררת מס' פעמים בלילה רוצה לישון עלי, ניסינו להשכיב אותה במיטת אחותה הגדולה שהיא מיטת ילדים גדולה ורחבה, כל הלילה מתהפכת ומנסה למצוא לה שכיבה נוחה ואח"כ יורדת ומגיעה אלי למיטה שלי, יושנת באלכסון או שהראש שלה על ראשי וכך וכך כל הלילה ולפעמים עד הבוקר. וזה כמובן מקשה עלי ועליה עוד יותר כי במשך היום לא רגועה.
נא עזרתך והכוונתך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תשובה?
אמא04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תשובה? - תגובה
ד''ר אבישי קרן08/02/2013אני חושב ש"הדרכת הורים" היא הפיתרון.
יש שיטות שונות להתמודד עם קביעת גבולות וקשיים שנראים התנהגותיים. תחפשי "שיטת אדלר", או "הדרכת הורים" באינטרנט. שם התשובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)