מה זה יכול להיות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה זה יכול להיות?
    אלמונית
    18/01/2013

לילד (תשעה חודשים) יש פריחה שהתחילה אתמול ממש טיפונת סביב הפה, היה חום של 38.8 נתנו אקמול, והרופא נתן משחה שאני לא זוכרת את שמה. שמנו פעמיים אבל רק החמיר את המצב, הפסקנו והבוקר הוא קם עם כל זה! עכשיו זה כבר גם על החלק העלון של הצוואר והחזה, והידיים מלאות, וגם בטוסיק יש. היינו בטרם והרופא טוען שבטוסיק זה לא קשור (והוא לא ראה! לא הוריד כלום) וגם בידיים זה לא קשור. הוא נתן משחה אחרת. ממש מקצועי... איך לא קשור? בדיוק אותם פצעים, כמה שעות אחרי שיצא הבפנים.
    מה זה יכול להיות? הוא אלרגי לחלב אבל בוודאות לא קיבל חלב ולא נגע בחלב.
    לא שינינו שום מזון, הכל כרגיל - מטרנה צמחית (כבר שלושה חודשים אותו סוג) פירות וירקות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה זה יכול להיות?

הוספת תגובה

• גם עליי דילגו

טל
    19/01/2013

זה מאוד חשוב לי, אשמח בבקשה למענה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם עליי דילגו - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    21/01/2013

אלמונית שלום.
    הפריחה נראית ויראלית... ואני יודע שזה מעצבן לשמוע תשובה כזו, בעיקר משום שאין פיתרון לפריחה ויראלית.
    למה היא נראית ויראלית - כי יש מספר מאפיינים למחלות ויראליות, ואחד מהשילובים המוכרים ביותר של וירוסים זה פריחה עם חום, כאשר הפריחה בד"כ מפושטת על פני הגוף, נקודות נקודות, לרוב כאלה שכאשר מותחים את העור - הן נעלמות. לעיתים יש שלפוחיות (כמו באבעבועות רוח, הרפס).
    המיקום של סביב הפה (פנים) אופייני, ולעיתים מחמיר בשל רוק.על פניו - הפריחה מתאימה לוירוס ממשפחת האנטרווירוס (תחפשי תמונות באינטרנט לפי השם enterovirus), אבל יש וירוסים נוספים שעושים אותו דבר.
    אני חושב שכדאי לפנות לבדיקת רופא, כדי שיבחן אם יש "זיהום משני". זיהום עורי משני, הוא זיהום חיידקי (!!!) אשר נגרם בעקבות נזק של העור (שנגרם מוירוס).
    זהו זיהום חיידקי משני לזיהום ויראלי.
    ולמה אני מציין אותו? - משום שנגדו יש טיפול. אנטיביוטיקה...
    בהצלחה. ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה