מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה על הבטן-דחוףג'סיקה30/01/2013
שלום רב
יש לי תאומים בנים בני 3 חודשים. עד לפני כשבוע פשוט היה סיוט בלילות, לא ישנו כלל.
לפני מספר ימים התחלתי להשכיב אותם לישון איתי במיטה בעריסות ניידות, אלה שאחרי שעתיים הם מתעוררים ותמיד חשבתי שזה רעב. עכשיו כשהם מתעוררים אני מניחה אותם במיטה על ידי על הבטן והם ישנים כמעט לילה שלם והתחילו להיות נינוחים גם בשעות היום.
אני מכירה את המלצת משרד הבריאות , השאלה הינה האם בכל זאת זה כל כך מסוכן? אחרי כל אוכל אנחנו מחזיקים אותם לעיקול 15 דקות גם אם עשו גרפס, אחר כך הם חשנים בעריסות עוד כשעה וחצי על הגב ורק לאחר מכן עוברים לשינה על הבטן כשאני ישנה ממש לידם.
אשמח לשמוע את דעתכם
תודה רבה מראש
ג'סיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה על הבטן-דחוף - תגובה
ד''ר אבישי קרן30/01/2013ג'סיקה שלום.
ההמלצות של משרד הבריאות הן שכיבה על הגב (ולא על הבטן או הצד) משום שממחקרים רבים שניסו לבודד את הסיבה למוות בעריסה, למרות שלא נמצא הגורם אשר מוביל למוות בעריסה, מצאו בצורה משמעותית סטטיסטית ששכיבה על הבטן (ולא על הגב) מהווה גורם סיכון מרכזי. זו הסיבה מדוע כבר ב 1992 נתקבלו המלצות בארצות הברית, ובהמשך בעולם כולו, להשכיב את התינוקות על הגב, כדי למנוע מוות בעריסה.
ולכן... תשובתי מבוססת על ממצאים אלה, ואכן אני מציין שמבחינה רפואית - סכנה למוות בעריסה גבוהה יותר בהשכבה על הבטן.
בהצלחה, ורק בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)