שינה על הבטן-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הבטן-דחוף
    ג'סיקה
    30/01/2013

שלום רב

יש לי תאומים בנים בני 3 חודשים. עד לפני כשבוע פשוט היה סיוט בלילות, לא ישנו כלל.

לפני מספר ימים התחלתי להשכיב אותם לישון איתי במיטה בעריסות ניידות, אלה שאחרי שעתיים הם מתעוררים ותמיד חשבתי שזה רעב. עכשיו כשהם מתעוררים אני מניחה אותם במיטה על ידי על הבטן והם ישנים כמעט לילה שלם והתחילו להיות נינוחים גם בשעות היום.
    אני מכירה את המלצת משרד הבריאות , השאלה הינה האם בכל זאת זה כל כך מסוכן? אחרי כל אוכל אנחנו מחזיקים אותם לעיקול 15 דקות גם אם עשו גרפס, אחר כך הם חשנים בעריסות עוד כשעה וחצי על הגב ורק לאחר מכן עוברים לשינה על הבטן כשאני ישנה ממש לידם.

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה רבה מראש

ג'סיקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטן-דחוף

הוספת תגובה

• שינה על הבטן-דחוף - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    30/01/2013

ג'סיקה שלום.
    ההמלצות של משרד הבריאות הן שכיבה על הגב (ולא על הבטן או הצד) משום שממחקרים רבים שניסו לבודד את הסיבה למוות בעריסה, למרות שלא נמצא הגורם אשר מוביל למוות בעריסה, מצאו בצורה משמעותית סטטיסטית ששכיבה על הבטן (ולא על הגב) מהווה גורם סיכון מרכזי. זו הסיבה מדוע כבר ב 1992 נתקבלו המלצות בארצות הברית, ובהמשך בעולם כולו, להשכיב את התינוקות על הגב, כדי למנוע מוות בעריסה.
    ולכן... תשובתי מבוססת על ממצאים אלה, ואכן אני מציין שמבחינה רפואית - סכנה למוות בעריסה גבוהה יותר בהשכבה על הבטן.
    בהצלחה, ורק בשורות טובות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה