דלקת בדרכי השתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בדרכי השתן
    מרינה
    31/03/2013

שלום, יש לי תינוקת בת חמישה חודשים שסבלה במשך שלושה ימים משלשול וביום הרביעי פסק השלשול וסבלה משתי הקאות וחום גבוה וידיים קרות מאוד ואי שקט פניתי לרופא שאמר מכיוון שאין כרגע בדיקות שתן אז רשם לה צפוויט פורטה 250 3 פעמים ביום 3 מל׳ ביום שאחרי חזר השלשול אבל קל יותר ( אולי מכיוון שאיבדה תיאבון ואכלה פחות מהרגיל) אך החום נעלם , בינתיים אני ממשיכה בתרופאה אך קראתי שהתינוקות מתחת לחצי שנה אמורים לאשפז מחשש לפגיעה בכליות, האם צריכה לאשפז אותה למרות השיפור במצבה או מה? כדאי לעשות לה בדיקות שתן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בדרכי השתן

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    08/04/2013

מרינה שלום.
    לא ברור לי מדוע ניתן טיפול בצפוביט. אם יש חשד לדלקת בדרכי שתן בגילה הצעיר של ביתך - יש צורך לקחת דגימת שתן סטרילית (בקטטר). ורק לפי תוצאות שתן כללית (ובהמשך - תרבית) נותנים טיפול אנטיביוטי.
    כמו"כ לא כל ילד שמשלשל או מקיא - מייד מתייבש. ולכן, אין חובה לרוץ לבית חולים לצורך קבלת נוזלים כאשר ילד משלשל. יש להעריך אותו ע"י רופא הילדים - אם הוא מיובש או לא, וכך להחליט אם יש צורך בנוזלים דרך הוריד או דרך הפה.
    לצערי אין לי דרך לענות טוב על שאלתך, משום שהמהלך של הטיפול לא מובן לי. אם אין חום והשלשולים פחתו - אני מניח שאין צורך בנוזלים באישפוז. בנוגע לטיפול האנטיביוטי??? - אני מעריך שאם החלת טיפול שסיימי אותו.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה