תינוק שבוכה יום שלם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק שבוכה יום שלם
    האחד
    18/03/2008

בני בן ה-6.5 חודשים, בד"כ ילד ממש חיוני וחייכן, יונק ואוכל גם תוספות, סובל מזה כחודש וחצי מנזלת. אתמול בלילה כמעט ולא ישן, הקיא, משתעל כל הזמן וסובל מחום נמוך (37.9, 38, 38.3)
    אנחנו מנסים להקל על התופעות הנ"ל בעזרת: אדים חמים בלילה, טיפות מי מלח לאף, מקלחות ומגבת לחה על המצח כשעולה מעט החום (נובימול אנחנו נותנים רק מעל 38.9). כל זה לא ממש מועיל להרגשה שלו.
    בבוקר פתאום הגיעו חיוכים וחשבנו שזהו - זה מאחורינו. החלטנו בכל זאת שכדאי שרופא יראה אותו.
    הרופא אמר שאפשר להביא אותו לבית התינוקות, אבל הוא לא הספיק להיות שם שעתיים והמטפלות התקשרו שנבוא לקחת אותו, מכיוון שהוא בוכה כל הזמן.
    הוא כמעט ולא אוכל וכשאוכל - הכמויות קטנות בחצי ממה שהוא רגיל לאכול. אני מרגישה גם שקשה לו לינוק בגלל הקושי שלו לנשום. חיתולים לא מלאים בשתן. אני ממש מפחדת מהתייבשות.
    אתמול עבר הרדמה/טשטוש (חומר שניתן דרך הפה) לצורך בדיקת CT (לא קשורה לנ"ל).
    עד כמה נתן "למשוך" אותו ככה?
    הרופא כל הזמן אומר לנו שזה כלום, הריאות שלו נקיות, ושנהיה רגועים.
    אבל מה לעשות שתינוק כזה קטן שבוכה כמעט יום שלם - זה לא ממש מרגיע ...
    מה לעשות? (שעוד לא עשינו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שבוכה יום שלם

הוספת תגובה

• תשובה לאמא של יואב

ד''ר הדר ירדני
    18/03/2008

שלום אמא,
    אכן נשמע שמשהו מציק, ואם הריאות נקיות, קרוב לוודאי שמה שמפריע הוא האף הסתום. קשה לינוק כשהאף סתום - קשה לנשום.
    נראה לי שאתם עושים ממש הכל,
    כדאי לנקות את האף במי מלח, ולעשות קצת פזיוטרפיה נשימתית (מכות רכות מכיוון המותניים לכתפיים) לפני האוכל, ואולי יקל מעט.
    באם ממשיך, כדאי בכל זאת לחזור ולהבדק.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה