מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירת נשימה בזמן בכי מגיל יוםיקי14/07/2013
שלום רב.
התינוק שלנו סובל מעצירת נשימה בזמן בכי, זה החל כבר מיומו הראשון בעולם. לאחר הלידה בשעות הראשונות לחייו זה קרה בפעם הראשונה. כל הצוות הרפואי נלחץ מאד התחילו סדרה של בדיקות במהלכן היינו מאושפזים 3 שבועות. הבדיקות כללו, תרבית דם, ספירת דם, אקו לב(פעמיים), בדיקה נירולוגית, בדיקה של גלי המח, ועוד ועוד בדיקות שאני כבר לא זוכר. הבדיקות התבצעו בבית החולים וולפסון ע"י מנהל המחלקה וסגנו ד"ר קלטר.
לאחר שלא נמצאו שום תשובות רלוונטיות וכל הבדיקות יצאו תקינות שחררו אותנו הביתה והרגיעו אותנו שזה יעבור עם הזמן...הדבר ביחיד שאמרו לנו זה שבמקרה כזה של הכחלה צריך לנשוף בחוזקה אוויר לתוך הפה של הילד והוא יחזור לעצמו (מה שעזר בדר"כ)...
היום עמנואל שלנו כבר בן 4 וחצי חודשים. אני חייב לציין שהתופעה לא עברה לגמרי היא אמנם פחתה אבל עדיין קיימת, לצערנו התרגלנו למצב הזה.
בשבוע האחרון התופעה חזרה בתדירות יותר גדולה והאמת שאפילו לנו שהתרגלנו מאד קשה עם זה, דקה שנמשכת נצח....
השאלה שלי היא האם אחד מכם הרופאים נתקל בבעיה דומה?...קראתי המון ברשת על התופעה הזו שהיא שכיחה וכו אבל אף אחד לא נתקל בתופעה מגיל יום אלא רק בגילאים של חצי שנה ומעלה עקב "עילבון" או תשומת לב שהילד דורש. חשוב לי להדגיש שפה זה לא המקרה!
אני אשמח לקבל תשובות, רעיונות, המלצות. מה לעשות הלאה? למי לפנות? איזה בדיקות עוד אפשר לעשות אם בכלל?
תודה מראש
יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת נשימה בזמן בכי מגיל יום - תגובה
ד''ר אבישי קרן18/07/2013מאחר ומדובר מאירוע שיכול להיות רציני - זה דורש מעקב של רופא מטפל ובדיקת רופא מטפל בכדי לשלול גורמים מסכני חיים. מאידך.. יתכן מאוד שמה שיש לילד זה breath holding spells (אם כי אני חייב להודות שזה בגיל צעיר מאוד...), אלא אירועים שלה פסקת נשימה, אינם מסוכנים, וחולפים עם הגיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)