מבקשת ייעוץ לגביי חיסונים לילודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת ייעוץ לגביי חיסונים לילודים
    נועה
    10/04/2014

שלום רב לרופא הפורום,

אני אמורה ללדת בקרוב.
    ידוע לי, שבכל בתיה"ח בארץ, מיד לאחר הלידה, נותנים לתינוקות בני יומם מספר חיסונים וטיפולים מונעים.
    ובינהם: חיסון לצהבת, משחת עיניים וזריקת ויטמין K.

אני לא מתנגדת לחיסונים, אך מצד שני...לעניות דעתי, לא היית רוצה שהתינוקת שלי תעבור כל כך הרבה דקירות בשעות הראשונות שלה מחוץ לרחם.

לכן, אני מבקשת לשאול את השאלות הבאות:
    א. האם הכרחי שתינוק יקבל את החיסון לצהבת מיד לאחר הלידה? או, שאולי ניתן לתת לו את החיסון לאחר מספר שבועות ולא מיד לאחר הלידה?
    ב. האם ניתן לתת לתינוק טיפות עיניים למניעת דלקת במקום המשחה?
    ג. האם ניתן לתת לתינוק ויטמין K בטיפות ולא בזריקה?
    או, שאוליי הויטמין בטיפול הוא פחות אפקטיבי מאשר בזריקה?

אנא, היות ומועד הלידה מתקרב- אודה על תשובתך בהקדם.
    בכבוד רב ובתודה מראש, וחג פסח שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מבקשת ייעוץ לגביי חיסונים לילודים - תגובה

ד''ר אבישי קרן
    22/04/2014

נועה,
    שלום רב.
    א. בנוגע לחיסון צהבת B, מטרתו להגן על התינוק במקרה שהאם נשאית להפטיטיס B ועלולה להדביק אותו במחלה קטלנית מייד לאחר הלידה. אם בבדיקות מעבדה ברור שאת מחוסנת ואינך נשאית להפטיטיס B, אין צורך במתן טיפול זה דוקא מייד לאחר הלידה. ואפשר להשלים אותו לאחר מכן.
    ב. למיטב ידיעתי מקובל לשים משחה אנטיביוטית /Silver nitrate מייד לאחר הלידה, כדי למנוע פגיעה עינית מזיהומי נרתיק האשה בתינוק. אני מניח שאפשרי לשים טיפות אנטיביוטיות במקום משחה, אם כי, אני לא רואה הבדל משמעותי בין טיפול במשחה לטיפול. שניהם "ידידותיים" באותה מידה לתינוק.
    ג. יש אפשרות לתת ויטמין K בטיפות במקום בזריקה. נכון להיום לא הוכח שהיעילות של שניהם שווה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה