שאלה חשובה לגבי תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה לגבי תינוק
    שיר
    14/12/2008

יש לי תינוק בן 5 שבועות, שוקל כיום 4.2 ק"ג. אוכל מטרנה. הוא אוהב לאכול ומבקש לאכול (אפילו כשעוצרת לעשיית גרפס, מתחיל לבכות ומשתתק כשמכניסה לו את הבקבוק לפה). אני מאכילה אותו עד 105 מ"ל לארוחה, למרות שרואים שהיה מסיים את כל ה- 120 מ"ל שבבקבוק אם הייתי מאפשרת לו להמשיך לאכול. במעקב טיפת חלב, עולה במשקל באופן משביע רצון. אני פונה אליכם כי אני חושדת שהאוכל עולה לתינוק למעלה (זאת בעקבות צלילים מכיוון הוושט שאני שומעת לפעמים) ולפעמים יוצא לו קצת אוכל דרך האף. התינוק אינו סובל כאבים כשאוכל, וכמו שאמרתי, אוהב ורוצה לאכול. רופא הילדים סבור שהתינוק בריא וגם אם יש לו "ריפלוקס" (הרופא לא עשה אבחנה אם סובל מריפלוקס או לא), אז זה לא מצב שמצריך שינוי בהאכלה ולא מצריך טיפול, גם אם בוכה כתוצאה מזה שהאוכל עולה לו לוושט. כמעט אחרי כל ארוחה, לא מיידית אבל יכול להיות אחרי חצי שעה או שעה אחרי שסיים לאכול, התינוק בוכה ונראה סובל ונרגע רק אחרי שמחזיקים אותו כשהבטן צמודה לבטן שלי ומטיילים איתו על הידיים. בשעות אחה"צ והערב התינוק, כמעט כל ערב, בוכה הרבה ועושה תנועות ברגליים כך שרואים שסובל מכאבים. השאלות שלי: * איך אני יכולה לדעת אם הכאבים בשעות הערב הם בגלל הצרבת או בעיות עיכול אחרות או שהם בגלל גזים? * אם לתינוק בעיות בעיכול המטרנה (כלומר, איך אדע למשל אם המטרנה לא מתאימה לו)- האם זה יבוא לביטוי בצואה, בצורה או צבע או מרקם מיוחדים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה לגבי תינוק

הוספת תגובה

• תשובה לשיר

ד''ר הדר ירדני
    14/12/2008

שלום שיר,
    אינני יודעת מה משקל הלידה, אך המשקל שאת מציינת מכובד בהחלט לגיל.
    כך, שסביר להניח שאינו סובל מבעיה קשה.
    אפשר לתת תכשיר נגד גזים ולראות. במרבית הילדים הגזים כואבים יותר בערב.
    בגדול, אמור לאכול בין 500 ל 600 מ"ל ליום, אז את יכולה לעשות חישוב כמה אוכל.
    רגישות לחלב תתבטא בשלשול, דם בצואה, הקאות וחוסר שגשוג.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה