מספר שאלות לגבי תינוקת בת 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לגבי תינוקת בת 5 חודשים
    עמיר
    10/02/2009

שלום רב : ברצוני לשאול מספר שאלות שמטרידות אותי בזמן האחרון לגבי התינוקת שלי שהינה בת 5 חודשים ושבוע , לציין כי השינויים הינם מהשבועים האחרונים . 1) במהלם השבועים האחרונים הייתי חולה (האמא) עם חום ולאחר בדיקות דם שתן וכו' במיון כנראה מדובר באיזה שהו וירוס ...כיום אני מרגישה יותר טוב ..לציין כי לפני שהתחלתי לקחת כדורים הייתי מנסה להניק אותה קצת ולאחר לקיחת הכדורים (אנטיביוטיקה) הפסקתי עם ההנקה .. 2) לגבי התינוקת , במהלך השבת האחרונה התינוקת הייתה עם חום שבשיאו הגיע ל 39.1 ..במהלך השבת עשינו לה מספר מקלחות פושרות ונתנו לה נובימול כ 3 פעמים בטווחי זמנים של 4 שעות כך בעצם הצלחנו להוריד לה את החום במהלך השבת .., ביום שלמחרת הלכתי איתה לרופא שבדק אותה ולא אבחן משהו ספציפי אלא ציין שהיא קצת מקוררת והורא להמשיך לפעול באותה דרך בה פעלנו במידה והחום יעלה ...ביום א' בערב החום עלה שוב ל 38.3 כאשר התינוקת לא נינוחה בשעה 4.5 בלילה התעורהה בבכי ולאחר מדידת חום של 3.7 ולאחר שהתינוקת חזרה לישון ראינו אצלה משהו שלא ראינו עד היום , רפלקסים מתוך שינה זריקת ידים ורגלים וקפיצות ..לאחר התייעצות טלפונית עם אחות במוקד חירום שחששה שמדובר בעליית חום הזמנו לה רופא הביתה שבדק אותה ולא מצא שום דבר .. 3) כיום ( ובמהלך השבוע האחרון ) התינוקת משלשלת ( נראה לי שילשול ) מספר פעמים ביום שלשול בריח חריף מאוד בוכה וממש נראה שכואב לה בזמן השילשול . איך מזהים שילשול ? האם הוא קשור לצמיחת שיניים ? מה ניתן לעשות ? האם מדובר בחיידק ? האם יש קשר לוירוס הרוטה ולשילשולים או לחיידק אחר (לא קיבלה חיסון לרוטה) ? בנוסף במשך זמן רב לתינוקת יש נזלת ולייחה .... 4) עם זאת באותו הקשר התינוקת אכלה עד לפני המצב הנוכחי כ 120 מ"ל מטרנה בהתאם למשקלה אך לאחר החום הראשון ובמשך שבועיים היא בקושי מסיימת 90/60 מ"ל ונראה כי היא הורידה במשקל . האם יש סיבה לדאגה יתרה או שהסימפטום של חוסר תאבון נובע מהחום והשילשולים ? מה לעשות ? האם יש להתעקש איתה לגבי אוכל או להניח לה אם היא לא רוצה עד שזה יעבור ? איך להתנהג אם ירידת משקל ? לציין כי התינוקת בשלב זה אינה אוכלת מוצקים אלא רק תחליף חלב לכן גם לא שותה מים אני מבינה את החשיבות של המים במטרנה לאור השילשול , האם ניתן לתת לה מים ( שלא תתייבש בהנחה והיא משלשלת ), מתי ניתן לתת לה מוצקים או דייסות ? האם כאשר נותנים מוצקים צריך לשלב עם זה מים מורתחים ? איך להתמודד אם חוסר התאבון של התינוקת ? 5) לסיכום הדברים מדובר בתינוקת חייכנית שלא בוכה סתם רק שהיא רעבה שצריך להחליף היום היא לא נינוחה בקושי מחייכת ונראה שירדה במשקל ומקטרת לעיתים קרובות ( כל זה בפרק זמן של שבוע וחצי ) מה לעשות ? האם יש צורך לבצע בדיקת צואה ? בדיקות דם וכדומה ? אולי להחליף את המטרנה ? האם מטרנה שלב ב' צריך התייעצות טיפת חלב לפני מעבר ? מתי ניתן לתת לה מוצקים ומיים מורתחים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לעמיר

ד''ר הדר ירדני
    10/02/2009

שלום עמיר,
    אוקי אז נראה כי האם והבת היו חולות. קורה.
    זריקת רגליים וידיים וקפיצות יכולים להיות ממספר סיבות. יתכן חלומות, יתכן תגובה לחום ולעיתים יתכן ומדובר גם בפרכוס. מכיוון שהיא כרגע חולה הכי מתאים לי לחשוב שמדובר בתגובה לחום.
    באם ימשך לאחר ההבראה, כדאי לבדוק.
    שלשול היא יציאה מימית וזה בעצם מה שאתה מתאר. כשמדובר ביציאה נוזלית וחומצית בדר"כ מדובר בשלשול על רקע וירלי ורוטה זה סיבה טובה. מה לעשות, לראות שנכנס לגוף יותר ממה שיוצא. לשטוף כל פעם אחרי יציאה על מנת שלא יצרוב. למרוח קרם באזור ההחתלה.
    חוסר התאבון נובע קרוב לוודאי מהחולי. לא לדאוג היא תשלים פערים כשתבריא. לא לעשות כרגע שינויים, להקפיד כמו שאמרתי שיכנס יותר ממה שיוצא ואם צריך תוספת מים אפשר.
    באם השלשול נמשך, אפשר לשלוח דגימה למעבדה.
    בברכה, הדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך שאלה נוספת

עמיר
    10/02/2009

קודם כול ברצוני להודות על התשובה המלאה המהירה והמפורטת שאלה נוספת היא האם להמשיך עם המטרנה החלבית או לשנות לצמחית ? האם החלב מעודד את השלשול ? לגבי נגיף הרוטה , אנחנו פספסנו את החיסון האם יש משהו לעשות כרגע נגד נגיף זה במידה והשילשולים נגרמו עקב הנגיף האם יש טיפול מסויים או פעולות מנע האם זה מסוכן או שפשוט צריך לחכות עד שהשילשולים יפסקו ...? האם צריך לבצע בדיקת מעבדה לצואה ? תודה מראש על התשובה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לכינרת

ד''ר הדר ירדני
    10/02/2009

שלום כינרת,
    אין צורך לשנות כלכלה. אין צורך בבדיקות צואה.
    יעבור. לדאוג שנכנס לגוף יותר ממה שיוצא.
    בברכה, הדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה